Έγραψε ιστορία η Βενεζουέλα

Την πρόκριση στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα για πρώτη φορά στην ιστορία της πανηγυρίζει η Βενεζουέλα, μετά τη νίκη της επί της Χιλής με 2-1.

Έγραψε ιστορία η Βενεζουέλα

Η ομάδα του Σέζαρ Φαρίας άνοιξε το σκορ στο 35ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Αράνγκο και κεφαλιά του Βισκαρόντο. Με την εκπνοή του δευτέρου ημιχρόνου, ο Πάμπλο Κοντρέρας λίγο έλειψε να ισοφαρίσει με πανομοιότυπο τρόπο, όμως ο Βέγκα του είπε "όχι".

Στο δεύτερο 45λεπτο η Χιλή ήταν καταιγιστική, έφερε το ματς στα ίσα, όμως πλήρωσε την ατυχία και την αστοχία των παικτών της.

Στο 54' ο Αλέξις Σάντσες είδε τον Σιτσέρο να απομακρύνει πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Σουάσο με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της Βενεζουέλας.

Στο 58' η Χιλή διπλασίασε τα δοκάρια της με σουτ του Βαλδίβια από το ύψος της περιοχής, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Μέδελ ολομόναχος στην “καρδιά” της άμυνας του Βέγκα, δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει με καρφωτή κεφαλιά.

Εν τέλει, η ομάδα του Κλαούντιο Μπόργκι κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα με κοντινό σουτ του Σουάσο στο 70'. Αξίζει να σημειωθεί πως πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα, χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βέγκα.

Παρόλα αυτά, η υπερπροσπάθεια των παικτών της Χιλής για να ισοφαρίσουν πήγε στράφι, αφού στο 81ο λεπτό, ο Αράνγκο εκτέλεσε ένα μακρινό φάουλ, ο Μπράβο απέκρουσε με το σώμα και ο Σιτσέρο με κοντινή προβολή έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι δύο ομάδες τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκαν οι Μέδελ από πλευράς Χιλής (στο 83') και Ρινκόν από πλευράς Βενεζουέλας (στο 93'). Ο τελευταίος θα χάσει τον ημιτελικό της Τετάρτης (20/07) με την Παραγουάη.

Αυτή ήταν η σημαντικότερη επιτυχία της Βενεζουέλας στο Κόπα Αμέρικα. Η προηγούμενη έλαβε χώρα το μακρινό 1967, χρονιά που κατέλαβε την 5η θέση και μάλιστα στην παρθενική της συμμετοχή στη διοργάνωση.

Χιλή: Μπράβο, Κοντρέρας, Πόνσε, Χάρα (61' Παρέδες), Ίσλα, Μεδέλ, Καρμόνα (46' Βαλδίβια), Βιντάλ, Χιμένες (83' Μουνιός), Σάντσες, Σουάσο.

Βενεζουέλα: Βέγκα, Ροσάλες, Περόσο, Βισκαρόντο, Σιτσέρο, Ρινκόν, Λουσένα, Γκονσάλες (90' Μορένο), Αράνγκο, Μαλντονάδο (64' Σέιχας), Φεντόρ (60' Ροντόν).

News 24/7

24MEDIA NETWORK