Εκτός Κόπα Αμέρικα και η Βραζιλία

Τη μοίρα της Αργεντινής είχε στο Κόπα Αμέρικα η Βραζιλία, η οποία αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι από την Παραγουάη. Τέσσερις άστοχες εκτελέσεις από τους ποδοσφαιριστές του Μανό Μενέζες.

Εκτός Κόπα Αμέρικα και η Βραζιλία

Η Βραζιλία δεν έμαθε από το... πάθημα της Αργεντινής και έπεσε ακριβώς στην ίδια παγίδα. Σαν σε καρμπόν ήρθε ο αποκλεισμός της.

Παρόλο που ήταν κυρίαρχος καθ' όλη τη διάρκεια του 90λεπτου, στην πιο μεστή εμφάνισή της από την έναρξη της διοργάνωσης, συγκριτικά πάντα με τον αντίπαλο, δεν εκμεταλλεύτηκε καμία από τις κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησε. Ούτε Ο Νεϊμάρ ούτε ο Λούσιο ούτε ο Πάτο ούτε ο Φρεντ, οι οποίοι βρέθηκαν σε καίριες θέσεις, κατόρθωσαν να παραβιάσουν την εστία του Βιγιάρ, ο οποίος εξελίχθηκε σε "φύλακα - άγγελο" της Παραγουάης.

Το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας κι ακολούθησε η παράταση. Στη διάρκεια αυτής οι ρυθμοί έπεσαν. Κουρασμένοι πλέον οι Βραζιλιάνοι, δεν ήταν το ίδιο δημιουργικοί και εγκλωβίστηκαν στην αμυντική τακτική του Χεράρντο Μαρτίνο, ο οποίος δεν είχε λόγο να ρισκάρει. Από τη στιγμή μάλιστα που οι δύο αντίπαλοι έμειναν με δέκα παίκτες (αποβλήθηκαν στην ίδια φάση οι Λέιβα και Αλκάραζ) τα πέναλτι ήταν μονόδρομος.

Εκεί οι πολυδιαφημισμένοι ποδοσφαιριστές του Μανό Μενέζες αποδείχθηκαν κατώτεροι των προσδοκιών. Ο Ελάνο, που μπήκε γι' αυτόν το σκοπό, έστειλε την μπάλα στη... στρατόσφαιρα, ο Τιάγκο Σίλβα νικήθηκε από τον Βιγιάρ, ο Αντρέ Σάντος μιμήθηκε τον Ελάνο, ενώ ο Φρεντ, στην καλύτερη εκτέλεση των Βραζιλιάνων (!), σούταρε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι. Οι Παραγουανοί πάλι δεν έκαναν το ίδιο λάθος. Ο Μπαρέτο, που σούταρε πρώτος, μπορεί, όμως οι Εστιγκαρίμπια και Ριβέρος σκόραραν και έριξαν στο καναβάτσο το μεγάλο φαβορί.

Βραζιλία: Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Τιάγκο Σίλβα, Αντρέ Σάντος, Λούκας Λέιβα, Ραμίρες, Γκάνσο (99' Λούκας), Ρομπίνιο, Νεϊμάρ (80' Φρεντ), Πάρο (110' Ελάνο)

Παραγουάη: Βιγιάρ, Βερόν, Πάουλο ντα Σίλβα, Αλκάρας, Τόρες (70' Μαρέκος), Βέρα (63' Μπαρέτο), Κάσερες, Ριβέρος, Εστιγκαρίμπια, Βαλντές, Μπάριος (63' Πέρες)

News 24/7

24MEDIA NETWORK