Στον τελικό του Κόπα Αμέρικα η Ουρουγουάη

Η Ουρουγουάη νίκησε με 2-0 το Περού του Σέρχιο Μαρκαριάν στον ημιτελικό του Copa America και γα 21η φορά στην ιστορία της θα παίξει στον τελικό της διοργάνωσης.

Στον τελικό του Κόπα Αμέρικα η Ουρουγουάη

Τα δύο γκολ του Λουίς Σουάρες έδωσαν το εισιτήριο στη σελέστε για τη μεγάλη βραδιά της Κυριακής (22:00), εκεί όπου θα βρεθεί για πρώτη φορά μετά το 1999 και θα αντιμετωπίσει το νικητή του ημιτελικού μεταξύ Παραγουάης-Βενεζουέλας.

Από την άλλη το Περού του Σέρχιο Μαρκαριάν δεν κατάφερε να φτάσει στον 3ο τελικό της ιστορίας του. Τις δύο φορές που πήγε, πήρε και το τρόπαιο το 1939 και το 1975.

Ο Λουίς Σουάρες σκόραρε 2 γκολ μέσα σε 5 λεπτά. Στο 53' έκανε το 1-0 ενώ στο 58' βγήκε τετ-α-τετ με τον Ραούλ Φερνάντες, τον οποίο πέρασε άνετα έξω από την περιοχή και πλάσαρε σε κενό τέρμα.

Στο 69', το Περού έμεινε με 10 παίκτες, καθώς ο Χουάν Μανουέλ Βάργκας, έδωσε αγκωνιά στον Κοάτες και πήρε κόκκινη κάρτα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΕΡΟΥ: Ραούλ Φερνάντες, Τζανκάρλο Καρμόνα, Ακασιέτε, Αλμπέρτο Ροντρίγκες, Βίλτσες, Αντβίνκουλα (61' Λομπατόν), Μπαλμπίν, Κρουσάδο, Γιοτούν (55' Τσιρόκε), Βάργκας, Γκερέρο.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Λουγκάνο, Κοάτες, Μαρτίν Κάσερες, Γκαργκάνο (72' Εγκουρέν), Εχίδιο Αρέβαλο Ρίος, Άλβαρο Περέιρα, Λουΐς Σουάρες (71' Αμπέλ Ερνάντες), Φορλάν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK