Gold Cup: Η Τζαμάικα σόκαρε τις ΗΠΑ και προκρίθηκε στον τελικό

Την απόλυτη έκπληξη του Gold Cup πραγματοποίησε η Τζαμάικα μιας και επικράτησε με 2-1 των διοργανωτών ΗΠΑ στον ημιτελικό και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Gold Cup: Η Τζαμάικα σόκαρε τις ΗΠΑ και προκρίθηκε στον τελικό

Η Τζαμάικα πραγματοποίησε την απόλυτη έκπληξη του Gold Cup 2015 επικρατώντας με 2-1 των ΗΠΑ στον ημιτελικό και πήρε έτσι το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Οι Τζαμαϊκανοί σόκαραν τους διοργανωτές μέσα σε ένα πεντάλεπτο στο πρώτο μέρος. Αρχικά στο 30ο λεπτό μετά από δυνατή εκτέλεση πλαγίου από τον Κεμάρ Λόρενς, ο Ντάρεν Μάτοκς έπιασε με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά μέσα στην περιοχή, η οποία κρέμασε τον τερματοφύλακα των ΗΠΑ, Μπραντ Γκουζάν, καταλήγοντας στα δίχτυα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, πέντε λεπτά αργότερα, ο Ζιλ Μπαρνς με τρομερή απευθείας εκτέλεση φάουλ από τη γωνία της περιοχής έδωσε αέρα δύο τερμάτων στους Τζαμαϊκανούς. Οι ΗΠΑ που έπαιζαν μπροστά στα μάτια χιλιάδων οπαδών τους κατάφεραν να μειώσουν μόλις στο δεύτερο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου με τον Μάικλ Μπράντλεϊ και στη συνέχεια πίεσαν για το γκολ της ισοφάρισης.

Αυτό όμως δεν ήρθε ποτέ, καθώς οι παίκτες της Τζαμάικα επιδεικνύοντας τρομερό πάθος και θέληση κατάφεραν να διατηρήσουν το υπέρ τους 2-1 και να προκριθούν για πρώτη φορά στον τελικό. Εκεί θα αντιμετωπίσουν το Μεξικό, το οποίο επικράτησε με 2-1 στην παράταση του Παναμά, χάρη σε δύο πέναλτι, το ένα εκ των οποίων σήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Οι συνθέσεις:

ΗΠΑ: Γκουζάν, Έβανς, Αλβαράδο, Μπρουκς, Τζόνσον, Μπέκερμαν (66' Ντάισκερουντ), Ζάρντς, Μπράντλεϊ, Μπεντόγια (77' Γεντλίν), Γιόχανσον (71' Γκόρντον), Ντέμπσεϊ

Τζαμάικα: Τόμπσον, Μαριάπα, Έκτορ, Μόργκαν, Λόρενς, ΜακΚλίρι (90+2' Γκραντ), Γουάτσον, Όστιν, ΜακΆνουφ, Μάτοκς (56' Ντόκινς), Μπάρνς (80' Χάμφρεϊ)

Διαβάστε ακόμη:

Gold Cup: Πέναλτι "δώρο" και πρόκριση στον τελικό για το Μεξικό

News 24/7

24MEDIA NETWORK