Gold Cup: Πέναλτι "δώρο" και πρόκριση στον τελικό για το Μεξικό

Χάρη σε ένα πέναλτι-εφεύρεση του διαιτητή, το Μεξικό έστειλε το ματς στην παράταση κόντρα στον Παναμά και εκεί με ακόμη ένα πέναλτι (!) επικράτησε με 2-1 και προκρίθηκε στον τελικό του Gold Cup. Πολλές οι διαμαρτυρίες των Παναμέζων για την διαιτησία που έπαιζαν και με δέκα παίκτες από το 24ο λεπτό.

Gold Cup: Πέναλτι "δώρο" και πρόκριση στον τελικό για το Μεξικό

Το Μεξικό κατάφερε να πάρει για ακόμη μια φορά την πρόκριση στον τελικό του Gold Cup επικρατώντας με 2-1 στην παράταση του μαχητικού Παναμά που αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 24ο λεπτό εξαιτίας της απευθείας κόκκινης κάρτας του Λουίς Τεχάδα. Για να γίνει όμως αυτό χρειάστηκε ένα πέναλτι... "δώρο" του διαιτητή Μαρκ Γκέιτζερ. Την ώρα που το ρολόι του αγώνα έγραφε 89 και κάτι λεπτά, και το σκορ έδειχνε 1-0 υπέρ του Παναμά (56' Τόρες), η μπάλα έφτασε μέσα στην περιοχή του.

Ο Κάρλος Εσκιβέλ την διεκδίκησε ανάμεσα στους αντίπαλους αμυντικούς κι όταν αυτή έπεσε στο έδαφος, έπεσε μαζί της και ο αρχηγός του Παναμά, Ρομάν Τόρες. Εκεί λοιπόν ο διαιτητής είδε πως ο Τόρες ακούμπησε τη μπάλα με το χέρι όπως έπεσε στο χορτάρι, πράγμα που όμως δεν συνέβη! Όπως ήταν λογικό αυτό το πέναλτι και στο σημείο που ήρθε έκανε τον πάγκο του Παναμά να μπει μέσα στο γήπεδο για να διαμαρτυρηθεί.

Δημιουργήθηκε σύρραξη ανάμεσα σε παίκτες και προπονητές των ομάδων, ενώ ο αγώνας διεκόπη για περίπου 8 λεπτά, καθώς η ομάδα του Παναμά βγήκε προσωρινά από τον αγωνιστικό χώρο. Όταν τελικά συνεχίστηκε το ματς, ο Αντρές Γκουρδάδο ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όμως εκεί οι Μεξικανοί κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι. Στο 104ο λεπτό ο Χάρολντ Κάμινγκς έπεσε άτσαλα πάνω στον Χαβιέ Ορόσκο μέσα στην περιοχή με αποτέλεσμα να τον ανατρέψει και τον διαιτητή να δείξει την άσπρη βούλα. Ο Γκουαρδάδο ήταν ψύχραιμος και έγραψε το 2-1, κάνοντας την απόλυτη ανατροπή και έστειλε την ομάδα του στον τελικό της διοργάνωσης.

Εκεί θα αντιμετωπίσει την Τζαμάικα που έκανε την απόλυτη έκπληξη και απέκλεισε με 2-1 τις ΗΠΑ.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

Οι συνθέσεις:

Μεξικό: Οτσόα, Αγκιλάρ, Ρέγες, Μάσα, Οσβάλντο (46' Εσκιβέλ), Λαγιούν (76' Ορόσκο), Ερέρα (59' Κορόνα), Ντος Σάντος, Γκουαρδάδο, Περάλτα, Βέλα

Παναμάς: Πενέδο, Ματσάδο, Τόρες, Κάμινγκς, Ντέιβις, Πιμεντέλ (86' Ενρίκες, 108' Στέφενς), Κούπερ, Γοδόι, Κιντέρο, Τεχάδα, Νούρσε (78' Αρόγιο)

Θυμηθείτε το πέναλτι που κέρδισε το Μεξικό κόντρα στην Κόστα Ρίκα στα προημιτελικά που είχε σηκώσει θύελλα αντιδράσεων:

Διαβάστε ακόμη:

Gold Cup: Η Τζαμάικα σόκαρε τις ΗΠΑ και προκρίθηκε στον τελικό

News 24/7

24MEDIA NETWORK