H Ρίβερ απέκλεισε την Μπόκα και πήγε τελικό Copa Sudamericana (VIDEO)

H Ρίβερ Πλέιτ κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 της Μπόκα Τζούνιορς σε έναν εκπληκτικό δεύτερο ημιτελικό, παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό του Copa Sudamericana, όπου θα αντιμετωπίσει την Ατλέτικο Νασιονάλ.

H Ρίβερ απέκλεισε την Μπόκα και πήγε τελικό Copa Sudamericana (VIDEO)

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Λεονάρντο Πισκουλίτσι, ο οποίος πέτυχε στο 16ο λεπτό το μοναδικό τέρμα του αγώνα. Ο 30χρονος επιτελικός μέσος πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση, ύστερα από σέντρα του Λεονέλ Βανχιόνι.

Παράλληλα, ο Μαρσέλο Μπαροβέρο είχε "σώσει" την Ρίβερ, καθώς απέκρουσε εκτέλεση πέναλτι του Εμανουέλ Χιγλιότι στο 4ο λεπτό.

Η Μπόκα Τζούνιορς έχει δικαιολογημένα παράπονα από την διαιτησία, καθώς στο 31' της ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ του Χιγλιότι ως οφ σάιντ, ο οποίος όμως καλυπτόταν.

Το 1-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, σε ακόμα ένα συναρπαστικό Superclasico, με την Ρίβερ να αντιμετωπίζει στον διπλό τελικό του Copa Sudamericana την Ατλέτικο Νασιονάλ, η οποία πήρε την πρόκριση απέναντι στην Σάο Πάολο.

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 3 Δεκεμβρίου στην έδρα της Ατλέτικο Νασιονάλ, ενώ η ρεβάνς στις 10 του ίδιου μήνα στο "Μονουμεντάλ" του Μπουένος Άιρες.

Ρίβερ Πλέιτ: Μπαροβέρο, Μερκάδο, Πεσέλα, Ραμίρο Φούνες Μόρι, Βανχιόνι, Πόνσιο, Κάρλος Σάντσες, Ρόχας, Πισκουλίτσι (84' Αουγκούστο Σολάρι), Μόρα (87' Καβενάγκι), Τεόφιλο Γκουτιέρες.

Μπόκα Τζούνιορς: Οριόν, Μαρίν, Ντανιέλ "Κάτα" Ντίας, Φορλίν, Κολάσο, Γκάγκο (41' Φουενσαλίδα) (68' Αντρές Τσάβες), Έρμπες (86' Καστελάνι), Μέλι, Καρίσο, Καλέρι, Χιγλιότι.

Τα αποτελέσματα των ρεβάνς:

Τετάρτη

Σάο Πάουλο - Ατλέτικο Νασιονάλ 1-0 [1-4 πέν.] (54' Γκάνσο) [0-1]

Πέμπτη

Ρίβερ Πλέιτ - Μπόκα Τζούνιορς 1-0 (16' Πισκουλίτσι) [0-0]

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης:

News 24/7

24MEDIA NETWORK