Πέθανε ο θρυλικός Μαζούρκιεβιτς

"Έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο θρυλικός Λαντίσλαο Μαζούρκιεβιτς, ο τερματοφύλακας που έγραψε ιστορία με την εθνική Ουρουγουάης και την Πενιαρόλ.

Πέθανε ο θρυλικός Μαζούρκιεβιτς

Γεννημένος στις 14 Φεβρουαρίου του 1945 στην Πιριάπολις, ο πολωνικής καταγωγής γκολκίπερ συνέβαλε τα μέγιστα για να προκριθεί η ομάδα του στην ημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1970, όπου αποκλείστηκε από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Βραζιλία.

Ο Μαζούρκιεβιτς είχε κερδίσει το θαυμασμό των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων με τις αποκρούσεις του, στην ιστορία όμως, έμεινε για την ντρίμπλα που του έκανε ο Πελέ στον προαναφερθέντα ημιτελικό (τελικά ο Βραζιλιάνος "μάγος" δεν σκόραρε). Είχε αναδειχθεί, εξάλλου, κορυφαίος τερματοφύλακας του Π.Κ. 1970.

Ένας εκ των κορυφαίων (αν όχι ο κορυφαίος) γκολκίπερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ο Λεβ Γιασίν, τον είχε χαρακτηρίσει διάδοχό του, ορμώμενος ίσως και από τους πολλούς τίτλους που κατέκτησε με την Πενιαρόλ (πέντε πρωταθλήματα, ένα Copa Libertadores, το Διηπειρωτικό Κύπελλο του 1966 κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης κ.ά.). Στην εθνική ομάδα αγωνίστηκε από το 1965 έως το 1974, πραγματοποιώντας 36 συμμετοχές.

Λίγα χρόνια μετά την απόσυρσή του από τη δράση, ο Μαζούρκιεβιτς εργάστηκε στην Πενιαρόλ ως πρώτος τεχνικός (1988-89) και ως προπονητής τερματοφυλάκων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK