ΣΟΚ! Σταματάει ο Μέσι από την εθνική Αργεντινής!

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΟΚ! Μετά από την ήττα της Αργεντινής στο Κόπα Αμέρικα, ο αρχηγός της "αλμπισελέστε" ανακοίνωσε πως σταματάει από την εθνική. Απαρηγόρητος από το νέο χαμένο τελικό, ο Αργεντινός πήρε ακραία απόφαση και αποσύρεται πρόωρα.

ΣΟΚ! Σταματάει ο Μέσι από την εθνική Αργεντινής!

Ο Λιονέλ Μέσι, μετά από τον χαμένο τελικό του Κόπα Αμέρικα από τη Χιλή στα πέναλτι, τρίτο συνεχόμενο χαμένο τελικό της Αργεντινής σε μεγάλη διοργάνωση (Μουντιάλ 2014, Κόπα Αμέρικα 2015, Κόπα Αμέρικα 2016) ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την εθνική Αργεντινής.

Μιλώντας μπροστά στις κάμερες της αργεντίνικης τηλεόρασης, τόνισε πως έχει πάρει την απόφαση να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα της χώρας, "κουρασμένος" από την προσπάθειά του να κατακτήσει ένα τρόπαιο με την πατρίδα του.

"Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι δεν μπορούμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Μας συνέβη ξανά και πάλι στα πέναλτι. Είναι ο τρίτος συνεχόμενος τελικός. Προσπαθήσαμε και δεν ήταν γραφτό να βγούμε νικητές. Είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να κάνουμε οποιαδήποτε ανάλυση".

"Στα αποδυτήρια σκέφτηκα ότι η εθνική ομάδα δεν είναι για μένα. Αυτό αισθάνομαι τώρα. Με στενοχωρεί που μου συνέβη ξανά, καθώς και το γεγονός ότι αστόχησα σε εκτέλεση πέναλτι. Δεν είναι αρκετό να πηγαίνεις σε τελικούς και να μην κατακτάς το τρόπαιο".

"Δεν μπορώ άλλο μετά από τέσσερις τελικούς (σ.σ. και ο τελικός Κόπα Αμέρικα του 2007) . Πιστεύω ότι έχω πάρει την απόφασή μου. Παίρνω την απόφαση για μένα και για πολύ κόσμο που το επιθυμεί αυτό. Πάλεψα τόσο σκληρά, αλλά φεύγω χωρίς να τα έχω καταφέρει", τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Σέρχιο Αγουέρο, σε δηλώσεις του μετά από το ματς, δήλωσε σχετικά: "Δεν ξέρω τι σκέφτονται οι άλλοι παίκτες αλλά αυτό που είδα σήμερα στα αποδυτήρια δεν το έχω ξαναδεί ποτέ. Πιστεύω πως ο Λέο μίλησε εν θερμώ. Δεν μπορώ να σκεφτώ την εθνική ομάδα χωρίς τον Μέσι. Σίγουρα θα το σκεφτεί και θα επιστρέψει".

Ο 29χρονος αρχηγός της "αλμπισελέστε" επέλεξε την Αργεντινή από την Ισπανία και μετά από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου κ-20 το 2005, όπου αναδείχθηκε MVP, έκανε ντεμπούτο με την αντρική ομάδα τον Αύγουστο του 2005 σε φιλικό με την Ουγγαρία. Δύο λεπτά αργότερα αποβλήθηκε, με τον διαιτητή να θεωρεί ότι έδωσε αγκωνιά σε αντίπαλο.

Συνολικά κατέγραψε 112 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα και βρίσκεται στην 4η θέση των συμμετοχών όλων των εποχών, πίσω μόνο από τους Χαβιέρ Σανέτι (143), Χαβιέρ Μαστσεράνο (129) και Ρομπέρτο Αγιάλα (115). Σε αυτό το διάστημα, σημείωσε 55 γκολ και έγινε ο αρχισκόρερ της Αργεντινής, πάνω από τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα (54), τον Ερνάν Κρέσπο (35) και τον Ντιέγκο Μαραντόνα (34).

Τα 55 γκολ του Μέσι με την Αργεντινή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το χαμένο πέναλτι του Μέσι
Τα δάκρυα του Μέσι
Αργεντινή - Χιλή 2-4 πεν. (0-0 κ.δ.)

News 24/7

24MEDIA NETWORK