Πρωταθλήτρια Αργεντινής η Λανούς

Τέλος η... μίνι σεζόν στην Αργεντινή, με τη Λανούς να κατακτά τον τίτλο.

Πρωταθλήτρια Αργεντινής η Λανούς
Λανούς

Η Λανούς αναδείχθηκε νικήτρια στον τελικό της Αργεντινής κόντρα στη Σαν Λορένσο και το επιβλητικό 4-0 την έστεψε για δεύτερη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια της χώρας.

Η ομάδα του Χόρχε Αλμιρόν ήταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα της σεζόν, με 12 νίκες σε 16 αγώνες της φάσης των ομίλων, μετά από τη νέα αλλαγή στη μορφή του πρωταθλήματος, ώστε η Αργεντινή να ενταχθεί κι αυτή στο "ευρωπαϊκό καλεντάρι".

Οι 30 ομάδες της πρώτης κατηγορίας χωρίστηκαν σε δύο ομίλους των 15, έπαιξαν έναν γύρο και οι δύο πρωτοπόροι διεκδίκησαν τον τίτλο στο "Μπομπονέρα" της Ρίβερ Πλέιτ.

Ο Όσκαρ Μπενίτες και ο Μιγκέλ Αλμιρόν άνοιξαν τον δρόμο του τίτλου στη Λανούς, με τον αρχισκόρερ της ομάδας στο προηγούμενο πρωτάθλημα του 2007, Χοσέ Σαντ, να φτάνει τα 15 τέρματα φέτος στο 64' και τον Λαουτάρο Ακόστα να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 88'.

Τόσο η Λανούς όσο και η Σαν Λορένσο έχουν εξασφαλίσει θέση στο επόμενο Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ στα πλέι οφ για το τρίτο "εισιτήριο", η Εστουδιάντες νίκησε 1-0 τη Γοδόι Κρους.

Η πρωταθλήτρια του 2010, Αρχεντίνος Τζούνιορς, υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η "χρυσή Βίβλος" του πρωταθλήματος Αργεντινής

News 24/7

24MEDIA NETWORK