Η πιο δημοφιλής ομάδα και το πιο δημοφιλές πρωτάθλημα

Οι αποκτήσεις ποδοσφαιριστών με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ έκαναν την Κίνα πρωταγωνίστρια στο μεταγραφικό παζάρι. Η ασιατική χώρα κατάφερε έτσι να μπει στο... κάδρο και η κουβέντα για ό,τι αφορά τη στρογγυλή θεά στη χώρα καθίσταται αυτομάτως ενδιαφέρουσα.

Η πιο δημοφιλής ομάδα και το πιο δημοφιλές πρωτάθλημα

Μια έρευνα (#RedCardChina) που έγινε το τελευταίο διάστημα στην Κίνα φέρνει στην επιφάνεια ενδιαφέροντα συμπεράσματα σχετικά με τις προτιμήσεις των φιλάθλων στη χώρα. Για παράδειγμα, πιο δημοφιλής ομάδα για στο κινεζικό κοινό είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την Μπάγερν Μονάχου να ακολουθεί στη 2η θέση, ενώ οι Λίβερπουλ, Άρσεναλ και Σίτι, συμπληρώνουν την πεντάδα. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι 6η και η Μπαρτσελόνα 10η! Τα συμπεράσματα προκύπτουν από δεδομένα των μεγαλύτερων social media πλατφορμών της χώρας, WeChat και Weibo (κάτι ανάλογο με το Facebook και το Twitter).

Η πιο δημοφιλής ομάδα και το πιο δημοφιλές πρωτάθλημα

Πιο δημοφιλές πρωτάθλημα δεν είναι ούτε το αγγλικό, ούτε το ισπανικό, όπως ισχύει κατά κύριο λόγο στην Ευρώπη, αλλά το γερμανικό (!).

Πιο δημοφιλής ποδοσφαιριστής είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Μεσούτ Οζίλ να ακολουθεί στη δεύτερη θέση, τον Γκάρεθ Μπέιλ στην 3η, ενώ οι Ρούνεϊ και Μαρσιάλ "κλείνουν" την πεντάδα. Ο Μέσι είναι μια αξιοσημείωτη απουσία κι αυτό συμβαίνει επειδή ο Αργεντινός δεν είναι ενεργός στα social media της χώρας.

Με πληροφορίες από το bbc.com και το mailmangroup.com

News 24/7

24MEDIA NETWORK