Καθαιρέθηκε ο πρόεδρος της πακιστανικής ομοσπονδίας

Παρελθόν από την προεδρία της πακιστανικής ομοσπονδίας αποτελεί ο Φαϊσάλ Σαλέχ Χαγιάτ, ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά και κακοδιαχείριση χρήματος.

Η πακιστανική ομοσπονδία καθαίρεσε έπειτα από 12 χρόνια τον Φαϊσάλ Σαλέχ Χαγιάτ, ενώ την Πέμπτη (18/6) έγινε γνωστή η ημερομηνία των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου (σ.σ. θα διενεργηθούν στις 30 Ιουνίου).

Ο Φαϊσάλ Σαλέχ Χαγιάτ, μέλος της επιτροπής στρατηγικής της FIFA και βετεράνος πολιτικός, χαρακτήρισε "μαφιόζους" τα μέλη ενός σώματος που είχε δημιουργηθεί για την ανατροπή της παράταξής του, όπερ σημαίνει ότι αυτή η ομάδα ευθύνεται εν πολλοίς για την απομάκρυνσή του από την προεδρία.

"Αυτή η μαφία είναι επιζήμια για το πακιστανικό ποδόσφαιρο, το οποίο βρίσκεται σε ισχυρή βάση, αλλά τελικά με αυτά που συμβαίνουν ενδέχεται να τιμωρηθεί με αποκλεισμό από την FIFA. Εμείς, από την πλευρά μας, θα κάνουμε τα πάντα για να μην συμβεί κάτι τέτοιο", δήλωσε ο πρώην ισχυρός άνδρας του πακιστανικού ποδοσφαίρου στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Χαλίντ Μαχμούντ, εκπρόσωπος της αντιπολιτευόμενης παράταξης, είπε: "Κατά τη διάρκεια των 12 ετών της θητείας του, το ποδόσφαιρο έχει πληγεί σοβαρά και τεράστια κεφάλαια έχουν σπαταληθεί λόγω της κακής διακυβέρνησης και διαφθοράς".

Η συντριπτική πλειοψηφία των αθλητικών ομοσπονδιών του Πακιστάν δέχεται πολιτικές παρεμβάσεις και πολλές θέσεις τους καλύπτονται από πιστούς υποστηρικτές των ανθρώπων που κυβερνούν τη χώρα.

Αποστολή στη Χίο ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο μύλος του (αντι)προσφυγικού στη Χίο

Επεισόδια, ξυλοδαρμοί, τραμπουκισμοί, απειλές και μισαλλόδοξος λόγος δηλητηριάζουν τη χιώτικη κοινωνία, βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος σε έναν πληθυσμό ταλαιπωρημένο από την κρατική απουσία και την διαχειριστική ανεπάρκεια του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος στο νησί. Ποιοι βρίσκονται από πίσω, ποιος ο ρόλος της Χρυσής Αυγής και ποια η στάση του ορθόδοξου πολιτικού κόσμου. Διαβάστε το τρίτο μέρος της έρευνας του NEWS247 στη Χίο

 

Πρώτη Σελίδα