Ο Καπέλο λέει "αντίο" στα... κινέζικα εκατομμύρια

Το μέλλον του Φάμπιο Καπέλο στον πάγκο της Τζιανγκζού, φαντάζει κάτι παραπάνω από αβέβαιο. Τι κέρδιζε στον πάγκο της κινέζικης ομάδας και πόσα εκατομμύρια θα χάσει από την αποχώρησή του;

Ο Καπέλο λέει "αντίο" στα... κινέζικα εκατομμύρια
AP PHOTO/IVAN SEKRETAREV

Αν πριν από μερικά χρόνια λέγαμε ότι τεράστια ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως εκείνα των Λαβέτσι, Χούλκ, Ντρογκμπά και Καράσκο, θα έπαιζαν στην Κίνα, θα μας περνούσαν για τρελούς.

Κι όμως, τα τελευταία τέσσερα έτη το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Κίνας, έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου και αναπτύσσεται με τόσο ραγδαίους ρυθμούς, όσο και ο... συνολικός πληθυσμός της χώρας, που σύμφωνα με τελευταίες μετρήσεις ανέρχεται στα 1.479 δισεκατομμύρια.

Και γιατί όχι; Άλλωστε τα λεφτά που παίζονται στο... τραπέζι είναι πολλά. Πάρα πολλά! Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά, την οποία είχε περιγράψει γλαφυρά μέσω συνέντευξης του ο Κάρλος Τέβες, που το 2017 υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο για λογαριασμό της Σανγκάη Σενχούα έναντι του αστρονομικού ποσού της τάξης των 650.000€ την εβδομάδα: " Στην Κίνα έκανα διακοπές για επτά μήνες. Δεν ήξερα τι έκανα εκεί".

Ένας από τους προπονητές που... μυρίστηκαν χρήμα και ακολούθησαν το δρόμο για την... Άπω Ανατολή, ήταν ο 71χρονος Ιταλός Φάμπιο Καπέλο, ο οποίος την καριέρα του έχει "κοουτσάρει" τεράστιες ομάδες όπως η Μίλαν, η Γιουβέντους και η Ρεάλ Μαδρίτης, και το 2017 ανέλαβε τις τύχες της Τζιανγκζού Σαϊντί.

Μόνο που η... περιπέτειά του στην Κίνα τέλειωσε, αφού το κακό ξεκίνημα της σεζόν με δύο ήττες σε τρεις αγώνες τον στέλνει στο... ταμείο ανεργίας και την θέση του θα πάρει ο 48χρονος Ρουμάνος προπονητής, Κοσμίν Ολαρόγιου.

Μαζί όμως με την Τζιανγκζού, ο Καπέλο θα πρέπει να πει... αντίο και στο "χρυσάφι" που του έδινε η διοίκηση της ομάδας, αφού τα 10.000.000€ που είχε υπογράψει, στο συμβόλαιό του και τον κατέτασσαν στο Νο7 της σχετικής λίστας με τους πιο ακριβοπληρωμένους προπονητές θα κάνουν... φτερά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK