Το λιμάνι της Τιαντζίν που τραβάει τους ερυθρόλευκους

Tianjin Quanjian και Tianjin TEDA. Δύο ομάδες με όνομα γλωσσοδέτη έχουν ένα κοινό πέρα από το ενδιαφέρον τους για Μήτρογλου και Ιντέγε αντίστοιχα. Την πόλη Τιαντζίν, που θέλει να τους μαγέψει με την ανατολίτικη ομορφιά της. Το Contra.gr σας την παρουσιάζει.

Το λιμάνι της Τιαντζίν που τραβάει τους ερυθρόλευκους

Μήτρογλου και Ιντέγε. Δύο ποδοσφαιριστές με ερυθρόλευκη ιστορία, ίσως και κάτοικοι στην ίδια πόλη, καθώς οι δύο ομάδες της κινέζικης πόλης Τιαντζίν μάχονται για ν' αποσπάσουν την υπογραφή τους.

Η Quanjian, που κυνηγάει τον "Μητρογκόλ", είναι ο οικονομικός κολοσσός της πόλης, καθώς διαθέτει στις τάξεις της τον Αλεσάντρε Πάτο και τον Άλεξ Βίτσελ, ενώ προπονητής είναι ο Φάμπιο Καναβάρο. Από την άλλη, η TEDA του Ιντέγε είναι η παραδοσιακή δύναμη και έχει να επιδείξει πιο πλούσιο παρελθόν με 3 πρωταθλήματα στο ενεργητικό της.

Οι δύο ομάδες, που αγωνίζονται στη Chinese Super League, εδρεύουν στη μητρόπολη Τιαντζίν (εξού και η ονομασία τους) ή Τιατσίν, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Κίνας και αποτελεί μία από τις πέντε εθνικές κεντρικές πόλεις της χώρας. Εκτός των άλλων, είναι η τέταρτη μεγαλύτερη σε πληθυσμό (15.000.000 κάτοικοι), μετά τη Σανγκάη, το Πεκίνο και τη Γκουανζού και το λιμάνι της είναι ένα βιομηχανικό κέντρο που εξυπηρετεί την βορειοανατολική Κίνα.

Το λιμάνι της Τιαντζίν που τραβάει τους ερυθρόλευκους

Η πόλη που δείχνει να θέλγεται από τους φορ του Ολυμπιακού, πρώην και νυν, αποτελεί ένα μέρος δύο ταχυτήτων, όπου εκτός της παλιάς πόλης, από το 2010 έχει υποστεί μια σαρωτική αλλαγή με μοντέρνα κτίρια και με πολλές κορυφαίες επιχειρήσεις να εδρεύουν πλέον εκεί.

Η Τιαντζίν λοιπόν, ως ένας άλλος Πειραιάς, θα γλυκάνει τον Μήτρογλου και τον Ιντέγε, να υπογράψουν τα βασιλικά συμβόλαιά τους, ή θα στραφεί σε άλλους με... ερυθρόλευκο παρελθόν;

News 24/7

24MEDIA NETWORK