Τι ισχύει με τον Καρέλη και πότε θα ξαναπαίξει μπάλα

Η δεύτερη πνευμονική εμβολή, η ισχυρή φαρμακευτική αγωγή και ο κίνδυνος να σταματήσει πρόωρα την καριέρα του. Ο Νίκος Καρέλης έχει μπροστά του τρεις πολύ δύσκολους μήνες, στη διάρκεια των οποίων θα κριθεί το ποδοσφαιρικό μέλλον του. Ρώτησαμε καρδιολόγο και μάθαμε.

Τι ισχύει με τον Καρέλη και πότε θα ξαναπαίξει μπάλα

Πριν από δέκα μήνες, στις 24/3, ο Νίκος Καρέλης δήλωνε στο Contra.gr "είμαι εδώ και θα γυρίσω δυνατός". Είχε προηγηθεί τότε η ρήξη χιαστού στο αριστερό γόνατο (28/12/2016) και η πολύμηνη αποθεραπεία του.

Κρητικός ντόμπρος, το λόγο του τον κράτησε και έπαιξε ξανά σε επίσημο αγώνα στις 28 Οκτωβρίου, μπαίνοντας αλλαγή στο τελευταίο 20λεπτο του 0-0 με την Κοτράικ. Έκτοτε εμφανίστηκε σε άλλα επτά ματς της Γκενκ στο βελγικό πρωτάθλημα και σκόραρε (ως βασικός και 90άρης) στο εκτός έδρας 1-1 με τη Σαρλερουά.

Οι προϋποθέσεις, δηλαδή, για να ξαναβρεί τον ποδοσφαιρικό εαυτό του, αυτόν που από τον Παναθηναϊκό του Αναστασίου τον έστειλαν στο Βέλγιο έναντι 2.5 εκατομμυρίων ευρώ, είχαν πλέον δημιουργηθεί. Είχε ήδη σταθεί στα πόδια του...

Να όμως που η ζωή τα έφερε με τόσο άσχημο τρόπο που η έλευση του 2018, πριν καν συμπληρωθούν δυο εβδομάδες από την Πρωτοχρονιά, συνδυάστηκε μ' ένα νέο σοβαρό πρόβλημα για τον διεθνή επιθετικό. Ένα πρόβλημα που ενδεχομένως ορίσει το μέλλον του.

Η πνευμονική εμβολή που υπέστη (επί ισπανικού εδάφους) είναι η δεύτερη μέσα σε λίγους μήνες, απόρροια της χειρουργικής επέμβασης που είχε κάνει στο γόνατό του, και πλέον το επόμενο τρίμηνο είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο ακόμη και για το υπόλοιπο της καριέρας του.

Δεν το λέμε εμείς, ούτε κινδυνολογούμε. Η επικοινωνία με καρδιολόγο μάς έκανε σοφότερους επί του θέματος και καταγράφουμε τα δεδομένα.

Η ζωή του όντως δεν διατρέχει κίνδυνο και αυτό είναι είναι το βασικότερο. Επειδή όμως θ' αρχίσει άμεσα ειδική αγωγή με ισχυρά αντιπηκτικά, η αποχή του από τις προπονήσεις για μεγάλο διάστημα είναι δεδομένη. Δεν θα λείψει 1-2 εβδομάδες από τη δράση, αλλά πολύ περισσότερο, αφού είναι υποχρεωτικό ν' αποφεύγει τις δυνατές επαφές και τα σκληρά χτυπήματα. Το διάστημα αποχής του από τις προπονήσεις ενδεχομένως φτάσει τους τρεις μήνες, κάτι που, αν επιβεβαιωθεί, θα χάσει το υπόλοιπο της περιόδου.

Δεν είναι απλά τα πράγματα και εξηγούμαστε. Όλα θα κριθούν από την αντίδραση του οργανισμού του στα φάρμακα. Εφόσον στο διάστημα αυτό σημειωθεί βελτίωση της κατάστασης, διαπιστωθεί δηλαδή ότι το αίμα δηλαδή δεν πήζει, και αποφασιστεί η διακοπή της αγωγής, τότε θα μπορέσει να μπει στο γήπεδο και να παίξει ξανά. Όπως πριν, γιατί όχι και καλύτερα! Αν όχι, θα παραμείνει εκτός.

Όλα θα εξαρτηθούν από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή και φυσικά τους γιατρούς που θα τον παρακολουθούν εφεξής, διότι πρόκειται για μια απρόσμενη επιπλοκή. Όλοι πίστευαν ότι το εν λόγω πρόβλημα είχε μείνει πίσω, αφού ο Νικόλας γύρισε δυνατός. Όπως είχε υποσχεθεί...

Αναμφίβολα το γεγονός πως για δεύτερη φορά αντιμετωπίζει το ίδιο θέμα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα. Αποτυπώνει μια προδιάθεση, που στην ιατρική είναι σημαντικό κομμάτι, και επηρεάζει, αν όχι μειώνει, τις πιθανότητες. Σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα μετράει το αίτιο. Παρόλα αυτά αναφερόμαστε σ' έναν 26χρονο αθλητή με γερό σύστημα.

Οπότε, υπομονή...

News 24/7

24MEDIA NETWORK