Οργισμένη με τους Μαροκινούς για τους πανηγυρισμούς η κυβέρνηση του Βελγίου

Τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στις Βρυξέλλες μετά την πρόκριση του Μαρόκου στο Μουντιάλ της Ρωσίας, ανάγκασαν τον υπουργό εσωτερικών της χώρας να πάρει θέση. Είχε δεχθεί απειλές από εξτρεμιστές πριν τρία χρόνια (VIDEO).

Οργισμένη με τους Μαροκινούς για τους πανηγυρισμούς η κυβέρνηση του Βελγίου

Τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 το Βέλγιο υποδέχθηκε πολλούς Μαρονικούς πολίτες, οι οποίοι έψαχναν μία καλύτερη τύχη στην Ευρώπη και εργάστηκαν κυρίως στον κατασκευαστικό τομέα.

Σήμερα, περισσότεροι από 100,000 ζουν και δουλεύουν στις Βρυξέλλες και όπως ήταν αναμενόμενο αρκετοί βγήκαν στους δρόμους να πανηγυρίσουν την πρόκριση της εθνικής τους ομάδας στο Μουντιάλ της Ρωσίας, το βράδυ του Σαββάτου.

Δυστυχώς περίπου 300-400 δημιούργησαν χάος στην πρωτεύουσα του Βελγίου, έκαψαν αυτοκίνητα, κατέστρεψαν περιουσίες, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και πυροσβέστες, φωνάζοντας παράλληλα συνθήματα στη γλώσσα τους.

Ο υπουργός εσωτερικών της χώρας, Γιαν Γιάμπον, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια δέχθηκε απειλές από εξτρεμιστές Μουσουλμάνους, τόνισε πως τα επεισόδια δεν θα μείνουν ατιμώρητα και οι... θερμοκέφαλοι θα αντιμετωπιστούν.

"Το βασικό πρόβλημα είναι πως κάποιοι χρησιμοποιούν τέτοια γεγονότα (εννοεί τους πανηγυρισμούς) για να συμπεριφερθούν ακραία και να κάνουν ακατονόμαστα πράγματα", είπε αρχικά και συνέχισε:

"Έχουμε κάμερες, φωτογραφίες και όσου συμμετείχαν θα το πληρώσουν ακριβά. Δεν πρόκειται να το αφήσουμε έτσι".

News 24/7

24MEDIA NETWORK