Τέλος από τον ΑΠΟΕΛ ο Δώνης

Παρελθόν από τον πάγκο του ΑΠΟΕΛ αποτελεί ο Γιώργος Δώνης! Η διοίκηση του κυπριακού συλλόγου και ο Έλληνας τεχνικός συμφώνησαν στη λύση της συνεργασίας τους, καθώς το κλίμα είχε βαρύνει μετά την ισοπαλία με την Αγία Νάπα.

Τέλος από τον ΑΠΟΕΛ ο Δώνης
GEORGE M.MICHAEL

Αν και πρώτος στη βαθμολογία στο κυπριακό πρωτάθλημα και με μόλις 1 ήττα σε 15 αγώνες, ο Γιώργος Δώνης αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ. Ο Ελληνας τεχνικός συναντήθηκε με τους ανθρώπους της ομάδας για την μέτρια εικόνα της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια -είχε τρεις ισοπαλίες και 1 ήττα στα τελευταία 6 παιχνίδια- και αποφασίστηκε να τερματιστεί η συνεργασία τους, κάτι που αναμένεται να επισημοποιηθεί σύντομα.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι φαίνεται πως είναι η ισοπαλία (1-1) με την Αγία Νάπα, η οποία βάρυνε το κλίμα για τον Έλληνα τεχνικό.

Οσον αφορά στον επόμενο σταθμό της καριέρας του Δώνη; Όλα παίζουν. Δείτε ποιες ομάδες αναζητούν προπονητή ή... θα αναζητήσουν στο άμεσο μέλλον και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Επειδή, προφανώς σας έρχεται αμέσως στο μυαλό ο Ολυμπιακός, να σας θυμίσουμε απλώς πως τη Δευτέρα ο Κώστας Καραπαπάς διέψευσε τα σενάρια για Δώνη και Πειραιώτες.

Τέλος, μην ξεχνάτε πως σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται και η Εθνική Ελλάδας. Το θέμα είναι τι θέλει ο ίδιος.

Δώνης: "Μόνιμος υποστηρικτής του ΑΠΟΕΛ"

Η επίσημη ιστοσελίδα του ΑΠΟΕΛ ανάρτησε δήλωση του Γιώργου Δώνη, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους που συνεργάστηκε επί κυπριακού εδάφους, καθώς και τον κόσμο της ομάδας.

Αναλυτικά:

"Η συνεργασία μου με τον ΑΠΟΕΛ ήταν από τις καλύτερες που είχα στη καριέρα μου. Θέλω να ευχαριστήσω για αυτό την διοίκηση της ομάδας. Ιδιαίτερα τον πρόεδρο Πρόδρομο Πετρίδη, τους αντιπροέδρους Βάσσο Ηλιάδη και Χάρη Φωτίου, αλλά και τον υπεύθυνο των οικονομικών θεμάτων Γιάννη Δημητρίου για την άψογη συνεργασία που είχαμε μέχρι σήμερα.

Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω και τον team manager Γιώργο Σαββίδη. Ένας άνθρωπος που ήταν συνεχώς δίπλα μου και θεωρώ ότι είναι η ψυχή της ομάδας. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου γι' αυτό τον υπέροχο 1,5 χρόνο που μου χάρισαν.

Επίσης επιθυμώ να ευχαριστήσω και την προηγούμενη διοίκηση που με έφερε στην ομάδα. Ευχαριστώ όλο το προσωπικό του Αρχαγγέλου, το γιατρό της ομάδας, το ιατρικό επιτελείο, τους φυσιοθεραπευτές, τους φροντιστές, το μεταφραστή της ομάδας, καθώς και το προσωπικό των γραφείων της εταιρείας. Και φυσικά θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ προς τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ που είναι πολύ μεγάλος.

Ως τελευταίο θα ήθελα να πω ότι από δω και περα ο ΑΠΟΕΛ θα έχει έναν μόνιμο υποστηρικτή και αυτός θα είναι ο Γιώργος Δώνης".

Η καριέρα του Δώνη στην Κύπρο

Ο Γιώργος Δώνης είχε υπογράψει συμβόλαιο στις 11 Οκτωβρίου 2013, αντικαθιστώντας τον Πάουλο Σέρτζιο, ο οποίος είχε απολυθεί μία εβδομάδα νωρίτερα.

Την πρώτη του σεζόν στον ΑΠΟΕΛ, ο Έλληνας τεχνικός κατέκτησε το νταμπλ, αρχής γενομένης από τη νίκη στον τελικό Κυπέλλου με τον Ερμή Αραδίππου (2-0).

Δέκα ημέρες αργότερα (31 Μαΐου) το "διπλό" επί της ΑΕ Λεμεσού με 1-0 του χάρισε το πρώτο πρωτάθλημα της προπονητικής του καριέρας.

Η επιτυχημένη σεζόν μετουσιώθηκε σε μονοετή επέκταση της συνεργασίας στις 26 Ιουνίου και αμφότεροι βγήκαν δικαιωμένοι από τη στιγμή που ο ΑΠΟΕΛ απέκλεισε Ελσίνκι και Άαλμποργκ, κατοχυρώνοντας ένα από τα εισιτήρια των ομίλων του Champions League.

News 24/7

24MEDIA NETWORK