Δεν τα βρήκαν Τζεμπούρ-ΑΠΟΕΛ, διορία μέχρι την Πέμπτη

Η συνάντηση της διοίκησης του ΑΠΟΕΛ με τον Ραφίκ Τζεμπούρ ολοκληρώθηκε χωρίς να προκύπτει οριστικό αποτέλεσμα. Ο Αλγερινός επιθετικός εξασφάλισε μία ακόμη παράταση, όπως ακριβώς ήθελε, όχι όμως κι ένα καλύτερο συμβόλαιο, όπως επιθυμούσε.

Δεν τα βρήκαν Τζεμπούρ-ΑΠΟΕΛ, διορία μέχρι την Πέμπτη
CH.SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD

Όσοι γνωρίζουν καλά τον Αλγερινό άσο, γνωρίζουν επίσης ότι διαπραγματεύεται αρκετά τα συμβόλαιά του πριν τα υπογράψει. Και γνώριζαν εξ' αρχής ότι η πρώτη διορία του ΑΠΟΕΛ θα πήγαινε περίπατο. Όπως και πήγε. Οι πρωταθλητές είχαν κατεθέσει συγκεκριμένη πρόταση στον "τρομοκράτη" και περίμεναν την απάντησή του μέχρι την περασμένη Κυριακής.

Αντί απάντησης, ο Τζεμπούρ κέρδισε χρόνο με ένα τηλεφώνημα. Είπε πως θα έρθει μέσα στη βδομάδα στην Κύπρο για να συζητήσει από κοντά την πρόταση με τη διοίκηση. Και ήρθε. Στο τέλος της εβδομάδας...

Ο ΑΠΟΕΛ ήθελε η συνάντηση αυτής της Παρασκευής να έχει χαρακτήρα... οριστικού, να μην γίνει σίριαλ το θέμα. Με τον Τζεμπούρ βέβαια καμία μεταγραφή δεν κλείνει χωρίς να γίνει σίριαλ και όντως η συνάντηση δεν έβγαλε κάτι οριστικό.

Ο Αλγερινός επιθετικός δεν είναι ικανοποιημένος από την πρόταση που του έγινε, αφού η μείωση είναι σημαντική (περίπου 250.000 ευρώ από τις 400.000 που έλαβε φέτος πέραν των μπόνους), και τη διαπραγματεύτηκε. Δεν είναι σαφές αν κέρδισε κάτι παραπάνω, αλλά οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΑΠΟΕΛ επιμένει στην αρχική του πρόταση και ζητά από τον Αλγερινό επιθετικό να αποδεκτεί τη νέα οικονομική πραγματικότητα, όπως έκαναν Νούνο Μοράις, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης κτλ.

Δεν κέρδισε μία καλύτερη πρόταση ο Τζεμπούρ, αλλά κέρδισε και μία δεύτερη παράταση. Αυτό ακριβώς που δεν ήθελε ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος ενημερώνει στην ανακοίνωσή του πως η νέα διορία λήγει με την έναρξη της προετοιμασίας, αφού -αν συμφωνήσει ο Τζεμπούρ- φέτος θα πρέπει να κάνει όλη την προετοιμασία και όχι το... φινάλε της όπως πέρυσι.

Αυτή τουλάχιστον είναι η επιθυμία των "γαλαζοκίτρινων". Είναι όμως βέβαιο ότι στις 18 του μήνα θα λήξει το θέμα οριστικά; Μετά από δύο παρατάσεις που εξασφάλισε ο Τζεμπούρ, κερδίζοντας χρόνο για να βρει ίσως και κάποια άλλη πρόραση (η μοναδική που έχει τώρα στα χέρια του είναι του ΑΠΟΕΛ, αφού η ΑΕΚ Αθηνών μέχρι τώρα έχει μείνει στα λόγια), είναι βέβαιο ότι δεν θα προσπαθήσει να κερδίσει κι άλλο χρόνο; Κι αν το προσπαθήσει, ο ΑΠΟΕΛ θα του δώσει;

Η ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ είναι προσεκτικά γραμμένη. Κατευνάζει τις όποιες αντιδράσεις του κόσμου πιθανόν υπάρξουν για το γεγονός ότι δόθηκε νέα παράταση στον Τζεμπούρ, ενημερώνοντας ότι παράλληλα ο ΑΠΟΕΛ θα ψάχνει και για επιθετικό, τον οποίο εφόσον βρει και συμφωνήσει θα ανακοινώσει χωρίς να περιμένει τον Αλγερινό.

Αλλά ο επιθετικός ψάχνει ούτως ή άλλως επιθετικό ως αντι-Σέρινταν. Μέχρι τώρα έχει γίνει προεργασία, έχουν γίνει επαφές, αλλά δεν υπάρχει κάτι οριστικό. Μέχρι τις 18 του μήνα πιθανόν να υπάρξει αντι-Σέρινταν, αυτή είναι τουλάχιστον η πρόθεση. Αλλά αυτό δεν βάζει πίεση στον Τζεμπούρ. Ο ΑΠΟΕΛ χρειάζεται δύο επιθετικούς. Τον αντι-Σέρινταν και τον αντι-Τζεμπούρ. Αν αποκτηθεί ένας επιθετικός μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας δεν κλείνει μεμιάς η πόρτα στον Τζεμπούρ, όπως ίσως αντιλαμβάνονται κάποιοι διαβάζοντας την ανακοίνωση. Εκτός αν ανακοινώσει δύο επιθετικούς ο ΑΠΟΕΛ μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα...

Η γενική εντύπωση, όμως, που μένει από τη συνάντηση ΑΠΟΕΛ-Τζεμπούρ είναι ότι ο Αλγερινός επιθετικός πέτυχε τον ένα στόχο του, να κερδίσει κι άλλο χρόνο κατά την προσφιλή του τακτική, και ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε τον έτερο στόχο του, να εμμείνει στην πρότασή του, χωρίς να την ανεβάσει (αυτές τουλάχιστον είναι οι πρώτες πληροφορίες). Στην έναρξη της προετοιμασίας θα φανεί αν θα πετύχει και τον έτερο στόχο του ο ΑΠΟΕΛ, να έχει στην "πρώτη" τον Τζεμπούρ ή τον αντι-Τζεμπούρ, τη στιγμή που ούτως ή άλλως ψάχνει και τον αντι-Σέρινταν για να γεμίσει τη "γυμνή" τώρα επιθετική γραμμή του.

πηγή: balla.com.cy

News 24/7

24MEDIA NETWORK