Η διάλεξη του Γκουστάβο Μαντούκα

Διάλεξη με θέματα "Την επιμονή που απαιτείται, καθώς ο στόχος επιτυγχάνεται σταδιακά, βήμα προς βήμα" και "Την ικανότητα να δέχεται κάποιος την καλοπροαίρετη κριτική και να κάνει και ο ίδιος αυτοκριτική και αυτοανάλυση των επιδόσεων και των πράξεων του" παραχώρησε ο Μαντούκα στην Αμερικανική Ακαδημία.

Η διάλεξη του Γκουστάβο Μαντούκα

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής είχε να πει πάρα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με την ζωή του, όπως το γεγονός πως γνώρισε την γυναίκα του στις αλάνες που έπαιζε μπάλα μικρός, το ταξίδι του στην Φινλανδία που το κέρδισε κάνοντας τον Μέσι σε δοκιμαστικά (πέρασε όλη την ομάδα και έβαλε γκολ όπως είπε), τις χιλιάδες χιλιόμετρα που διένυσε για να παίξει μπάλα σε ακαδημίες ομάδων της Βραζιλίας όπως για παράδειγμα η Γκρέμιο, αλλά και καταστάσεις που τον έκαναν πιο δυνατό τόσο ως άνθρωπος όσο και ως ποδοσφαιριστή.

Ο Γκουστάβο ανέφερε επίσης πως για να πετύχεις το όνειρο σου θα πρέπει να το θέσεις νωρίς και να κάνεις τα πάντα στην συνέχεια για να το πετύχεις, λέγοντας παράλληλα πως θα πρέπει να πιστέψεις στον εαυτό σου και να μην ακούς τις σου λένε οι άλλοι. Ο ίδιος ανέφερε ένα παράδειγμα όταν έλεγε στους φίλους του στην Βραζιλία πως μια μέρα θα αγωνιζόταν στο «Μπερναμπέου» και αυτοί τον κορόιδευαν για την δήλωση του αυτή. Μερικά χρόνια μετά όμως ο ίδιος κατάφερε να πετύχει αυτό, που για όλους αυτούς την τότε στιγμή όταν το είπε έμοιαζε ένα άπιαστο όνειρο.

"Η ζωή είναι γεμάτη δυσκολίες και πόνο" ήταν μια άλλη σημαντική του δήλωση ωστόσο όπως είπε όλες αυτές οι καταστάσεις σε κάνουν πιο δυνατό και αυτό είναι κάτι που θέλει να μεταφέρει και στα παιδιά του.

Ο Θεός δεν θα μπορούσε να λείπει από τις αναφορές του και το γεγονός πως μέσα σε μερικές ώρες διάβασε την Βίβλο, η οποία ήταν και το πρώτο βιβλίο που διάβαζε ποτέ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK