Κίνδυνος αναβολής του κυπριακού πρωταθλήματος λόγω σκόνης

Με ανακοίνωσή της η ΚΟΠ ενημέρωσε ότι είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο αναβολής παιχνιδιών αυτής της αγωνιστικής λόγω της σκόνης που έχει σκεπάσει την Κύπρο από τη Δευτέρα (7/9).

Κίνδυνος αναβολής του κυπριακού πρωταθλήματος λόγω σκόνης

Τα πιο "επόφοβα" παιχνίδια είναι αυτά που γίνονται στη Λάρνακα: το ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ που διεξάγεται κανονικά το Σάββατο (12/9) διατρέχει σοβαρό κίνδυνο, πιθανόν και το Ανόρθωση-Εθνικός που διεξάγεται την Κυριακή (13/9).

Αν και υπάρχουν ακόμη μέρες μέχρι την Κυριακή, οι προβλέψεις δεν είναι ευοίωνες, αφού φαίνεται ότι και το Σαββατοκύριακο θα το περάσουμε με υψηλά επίπεδα σκόνης. Περισσότερες μέρες υπάρχουν μέχρι το Ερμής-Ένωση τη Δευτέρα (14/9).

Επίφοβο είναι και το παιχνίδι στην Πάφο με τον Άρη, ενώ σε επικινδυνότητα ακολουθεί η Λεμεσός, οπότε δεν είναι βέβαιο ότι θα γίνει και το ντέρμπι Απόλλων-ΑΕΛ την Κυριακή, όπως είναι προγραμματισμένο, αν και υπάρχουν ακόμη μέρες μέχρι τότε.

Αυτή τη στιγμή, τα παιχνίδια που διατρέχουν το μικρότερο κίνδυνο είναι αυτά που διαξέγονται σε Λευκωσία (Ομόνοια-Δόξα) και Παραλίμνι (Αγία Νάπα-Νέα Σαλαμίνα).

Κι αν αναβληθούν, πότε γίνονται; "Σημειώνουμε ότι οι αγώνες που θα αναβληθούν θα διεξαχθούν 24 ώρες μετά εκτός και αν αναβληθούν εκ νέου", αναφέρει η ΚΟΠ στην ανακοίνωσή της.

Δεδομένου ότι είναι πολύ πιθανό η κατάσταση να μην αλλάξει ριζικά 24 ώρες μετά, μία δεύτερη αναβολή είναι ένα ενδεχόμενο υπαρκτό. Πότε θα γίνουν τα παιχνίδια, αν αναβληθούν και δεύτερη φορά;

Δεν έχει ξεκαθαρίσει το σκηνικό επί τούτου, γι' αυτό και δεν υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά στην ανακοίνωση της ΚΟΠ. Ωστόσο το πιο πιθανό σενάριο είναι τα παιχνίδια της αγωνιστικής που θα αναβληθούν το Σαββατοκύριακο αυτό να διεξαχθούν την ερχόμενη Τετάρτη, 16 του μήνα.

Εξαιρείται βέβαια το ντέρμπι ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ, το οποίο εφόσον δεν μπορεί να διεξαχθεί ούτε το Σάββατο ούτε την Κυριακή, θα γίνει σε μεταγενέστερο στάδιο, αφού την Πέμπτη ο ΑΠΟΕΛ αγωνίζεται για το Europa League.

News 24/7

24MEDIA NETWORK