Επικυρώθηκε το "ναι" της ΚΟΠ για την ένωση με τους Τουρκοκύπριους

Η Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ ενέκρινε τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί με τη FIFA και την UEFA για την ενοποίηση του κυπριακού ποδοσφαίρου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, υπέρ της συμφωνίας με τους Τουρκοκύπριους ψήφισαν 12 σωματεία.

Επικυρώθηκε το "ναι" της ΚΟΠ για την ένωση με τους Τουρκοκύπριους

Μάλιστα η ΚΟΠ προσπάθησε να κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τη συνάντηση, διαρρέοντας τις τελευταίες ημέρες πως επρόκειτο απλά για μία πρώτη συνάντηση της Ομοσπονδίας με τα σωματεία προκειμένου να τα ενημερώσει και να ακούσει τις τοποθετήσεις τους.

Εν τέλει σε μία συνάντηση που δεν κράτησε ούτε δύο ώρες, η κατ' αρχήν συμφωνία της Ζυρίχης ψηφίστηκε και μάλιστα με αρκετές θετικές ψήφους. Ούτως ή άλλως, βέβαια, είχε διαφανεί από το προηγούμενο διάστημα πως η πλειοψηφία των σωματείων ήταν θετική στην ενοποίηση του κυπριακού ποδοσφαίρου με την ένταξη του τουρκοκυπριακού ποδοσφαίρου υπό την αιγίδα της ΚΟΠ, εκτίμηση που εν τέλει επιβεβαιώθηκε, παρά τις αντιρρήσεις που εξέφρασαν οι φίλαθλοι πολλών ομάδων για ευνόητους λόγους.

Θυμίζουμε ότι για να γίνει πράξη η κατ' αρχήν συμφωνία της Ζυρίχης θα πρέπει να την αποδεχτεί και η ομοσπονδία του ψευδοκράτους, η οποία ωστόσο έχει αντιρρήσεις: αν και συμφώνησε στη Ζυρίχη, στη συνέχεια εξέφρασε διαφωνίες ως προς το περιεχόμενό της, αφού δεν είχε καταφέρει να περάσει καμία από τις θέσεις της, με τη FIFA και την UEFA να ασπάζονται τα αιτήματα της ΚΟΠ.

Η ανακοίνωση της ΚΟΠ:

" Η Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ ενέκρινε τη συμφωνία της 5ης Νοεμβρίου

Με 12 θετικές ψήφους, 2 αρνητικές και 3 αποχές, η Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ ενέκρινε σήμερα την «Προσωρινή Διευθέτηση για το ποδόσφαιρο της Κύπρου», η οποία υπογράφηκε στη Ζυρίχη στις 5 Νοεμβρίου 2013.

Η Γενική Συνέλευση έγινε σήμερα το απόγευμα στη Λεμεσό.

Στο ξεκίνημα της Συνέλευσης, ο Πρόεδρος της ΚΟΠ κ. Κωστάκης Κουτσοκούμνης έκανε ιστορική αναδρομή στο θέμα της ενοποίησης του Κυπριακού Ποδοσφαίρου καθώς και στις αποτυχημένες προσπάθειες του παρελθόντος για επίτευξη συμφωνίας , λόγω έλλειψης της απαιτούμενης θέλησης από την Τουρκοκυπριακή πλευρά.

Στη συνέχεια, ο κ. Κουτσοκούμνης επεξήγησε αναλυτικά όλες τις πρόνοιες που προνοούνται από τη διευθέτηση που υπογράφηκε τη Ζυρίχη και έδωσε διευκρινίσεις στις απορίες που προέκυψαν από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης.

Απευθυνόμενος προς τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης, ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΚΟΠ και Αντιπρόεδρος της UEFA κ.Μάριος Λευκαρίτης, συγχάρηκε την ηγεσία της ΚΟΠ για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τις διαπραγματεύσεις με τους Τουρκοκύπριους και για τη συμφωνία την οποία πέτυχε και τόνισε πως, από την έγκριση αυτή της συμφωνίας από τη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ, το Κυπριακό ποδόσφαιρο δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από Προέδρους και εκπροσώπους Σωματείων, με αρκετούς εξ αυτών να εκφράζουν την ικανοποίηση τους για του χειρισμούς που έγιναν στη Ζυρίχη.

Έπειτα, πραγματοποιήθηκε μυστική ψηφοφορία, μέσω της οποίας εγκρίθηκε η «Προσωρινή Διευθέτηση για το ποδόσφαιρο της Κύπρου".

*Πριν από την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK