Με αποχή απειλούν οι Κύπριοι διεθνείς ποδοσφαιριστές

Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές της Κύπρου απειλούν με αποχή από τις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας, εφόσον χρησιμοποιηθούν οι τρεις παίκτες που πρόσφατα πολιτογραφήθηκαν Κύπριοι. Οι αντιδράσεις για τους Πίντο, Λαμπάν και Ντόσα Τζούνιορ είναι έντονες και μόλις άρχισαν στην Κύπρο.

Με αποχή απειλούν οι Κύπριοι διεθνείς ποδοσφαιριστές

Ο ΠΑΣΠ, το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών της Κύπρου, σε συνεννόηση με τους διεθνείς, αποφάσισε τη συγκεκριμένη μορφή διαμαρτυρίας για τις κυπροποιήσεις που ανακοινώθηκαν πριν από λίγες ημέρες...

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις: "Η θέση των διεθνών ποδοσφαιριστών είναι ότι αν κληθούν οι τρεις παίκτες που κυπροποιήθηκαν, τότε θα πρέπει να ανοίξει άμεσα η Βουλή και να κυπροποιήσει άλλους 15..."

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΑΣΠ:

"Μετά από συνάντηση που είχαν όλοι οι διεθνείς Κύπριοι ποδοσφαιριστές με τον ΠΑ.Σ.Π. χθες Δευτέρα 06/8, αποφασίστηκε όπως σε περίπτωση που κληθούν στην Εθνική ομάδα οι 3 ποδοσφαιριστές που πρόσφατα πολιτογραφήθηκαν Κύπριοι μετά από εισήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή και της ΚΟΠ, τότε ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΥΠΡΙΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

Η απόφαση αυτή της βουλής και της ομοσπονδίας θεωρούμε ότι μειώνει τον Κύπριο ποδοσφαιριστή και ότι δεν λύνει συγκεκριμένα και ουσιαστικά προβλήματα στις θέσεις αυτές που ίσως έχει ανάγκη η Εθνική. Για την στήριξη της Εθνικής ομάδας χρειάζονται να παρθούν άμεσα και δραστικά μέτρα στήριξης του Κύπριου ποδοσφαιριστή.

Τι θα πετύχουμε άραγε με την κυπριοποίηση ξένων ποδοσφαιριστών; Μήπως θα κατακτήσουμε το παγκόσμιο ή το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα; Τί θα γίνει όταν θα σταματήσουν το ποδόσφαιρο οι Οκκάς, Κωνσταντίνου και Γιωργαλλίδης; Μήπως θα κυπριοποιήσουμε άλλους 3 ή 4 για να καλύψουν και αυτές τις θέσεις;

Εκτιμούμε την προσφορά των τριών ποδοσφαιριστών και τονίζουμε ότι η αντίδραση αυτή των διεθνών ποδοσφαιριστών δεν έχει καμία σχέση με τα παιδιά αυτά οι οποίοι είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες και ποδοσφαιριστές. Οι εθνικές ομάδες είναι το τελευταίο προπύργιο που έμεινε για τον Κύπριο ποδοσφαιριστή αφού οι ομάδες έχουν χάσει εντελώς τον κυπριακό χαρακτήρα τους με την εισβολή των ξένων και κοινοτικών ποδοσφαιριστών και ο κύπριος ποδοσφαιριστής εξαφανίζεται.

Οι εισηγήσεις του ομοσπονδιακού προπονητή και η υλοποίηση τους από την ομοσπονδία είναι εντελώς λανθασμένες και αποτελούν ημίμετρο με τεράστιους κινδύνους για το μέλλον των νέων Κύπριων ποδοσφαιριστών. Η άποψη του κύριου Νιόπλια ότι δεν υπάρχουν Κύπριοι ποδοσφαιριστές είναι λανθασμένη και σκοτώνει τα όνειρα όλων των νέων ταλέντων. Η Εθνική ομάδα πήρε μέχρι τώρα τα περισσότερα αποτελέσματα με την ψυχή και το σθένος που διακατείχαν οι ποδοσφαιριστές της και μετά με το ταλέντο. Εάν χάσουμε την ψυχή μας τότε τελειώσαμε και σαν Εθνική ομάδα. Γνώριζε πολύ καλά το που ερχόταν να δουλέψει και ποιες ήταν οι δυσκολίες αλλά αντί να στηρίξει τους ποδοσφαιριστές και να δουλέψουν με εισηγήσεις στήριξης τους μέσω της ομοσπονδίας διάλεξαν την εύκολη οδό των κυπριοποιήσεων. Πρέπει επιτέλους όλοι να καταλάβουν ότι η Εθνική ομάδα ανήκει στους Κύπριους ποδοσφαιριστές και πρέπει να καταρτίζεται από ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τα σπλάχνα των εθνικών ομάδων παίδων, νέων και ελπίδων και όχι με εισαγωγή ξένων. Πρέπει να στηριχθούν οι νέοι διεθνείς και να προωθηθούν στις ομάδες τους και όχι να παραγνωρίζονται με αυτό τον τρόπο που βλέπουμε σήμερα.

Ο ΠΑ.Σ.Π. έχει κάνει εισηγήσεις στήριξης του Κύπριου ποδοσφαιριστή και είναι ανοικτός στον διάλογο για το καλό του κυπριακού ποδοσφαίρου αλλά δυστυχώς ενώ δόθηκαν κάποιες υποσχέσεις για άλλη μια φορά δεν τηρήθηκαν. Θεωρούμε ότι δεν εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια επιλογών του κύριου Νιόπλια και ότι οι θέσεις αυτές που αγωνίζονται οι 3 ποδοσφαιριστές δεν τις έχει ανάγκη η εθνική. Δεν είναι ντροπή να θυσιάσεις μια διοργάνωση για να κτίσεις μια νέα ομάδα, ντροπή είναι να παραγνωρίζεις όλα τα νεαρά ταλέντα και να αγωνίζεσαι με ξένους. Οι Εθνικές ομάδες δεν είναι σωματεία.

Τέλος κλείνοντας θέλουμε να τονίσουμε ότι λυπούμαστε ιδιαίτερα για την στάση της επιτροπής εσωτερικών της βουλής η οποία δεν τήρησε την υπόσχεση του προέδρου της κύριου Γιάννη Λαμάρη για ενημέρωση περί του θέματος πριν παρθούν οποιαδήποτε μέτρα παρόλο που όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ήταν κάθετα ενάντια στις κυπριοποιήσεις.

Ο ΠΑ.Σ.Π. είναι ο μεγαλύτερος σύνδεσμος αθλητών στην Κύπρο και απαιτεί να έχει μεγαλύτερο σεβασμό. Η χθεσινή απόφαση των διεθνών ποδοσφαιριστών μελών του ΠΑ.Σ.Π. είναι απόλυτα σεβαστή και τυγχάνει καθολικής στήριξης όλων. Κύριοι, το τελευταίο προπύργιο του Κύπριου ποδοσφαιριστή είναι η Εθνική ομάδα και εάν κάποιοι δεν το σέβονται ούτε αυτό, εμείς οφείλουμε να παλέψουμε μέχρι τέλους για την σωτηρία του Κύπριου ποδοσφαιριστή".

News 24/7

24MEDIA NETWORK