FIFA ranking: Στη χειρότερη θέση της τελευταίας 15ετίας η Ελλάδα

Τρομερή πτώση 12 θέσεων κατέγραψε η Εθνική Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA! Στη χειρότερη θέση της τελευταίας 15ετία βρέθηκε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

FIFA ranking: Στη χειρότερη θέση της τελευταίας 15ετίας η Ελλάδα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η κατρακύλα της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ελλάδας δεν έχει τελειωμό. Έχοντας μείνει εκτός Euro, η "γαλανόλευκη" κατέγραψε πτώση 12 (!) θέσεων στην κατάταξη που ανακοίνωσε η FIFA για τον Ιούλιο του 2016 και ως εκ τούτου βρέθηκε στην 52 θέση του κόσμου.

Στην χειρότερη δηλαδή θέση που την έχουμε δει τα τελευταία 15 χρόνια! Η χειρότερη θέση που έχει βρεθεί η Εθνική από το 1993 μέχρι και σήμερα ήταν η 57η το 2001, όμως έκτοτε δεν είχε βγει εκτός πρώτης 50άδας.

Μάλιστα, το 2007, το 2011 και το 2012 βρέθηκε στην 11η θέση του κόσμου. Αυτά όμως ανήκουν στον παρελθόν και πλέον χρειάζονται πολλά βήματα μέχρι να ξαναβρεθεί σε αυτές τις θέσεις. Να σημειωθεί ότι πάνω από την Ελλάδα στην κατάταξη βρίσκονται χώρες όπως ο Παναμάς (51), η Τυνησία (45), το Ιράν (39), η Αλβανία (37) και η Αλγερία (32).

Όσον αφορά τώρα τις πέντε πρώτες θέσεις, εκεί δεν υπάρχει καμία διαφορά. Η Αργεντινή είναι πρώτη, δεύτερο το Βέλγιο, τρίτη η Κολομβία, τέταρτη η Γερμανία και πέμπτη η Χιλή. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία ανέβηκε δύο θέσεις και βρέθηκε στο νούμερο 6, ενώ την πρώτη δεκάδα κλείνουν η Γαλλία, η Ισπανία, η Βραζιλία και η Ιταλία.

Στη θέση νούμερο 13 βρέθηκε η Γαλλία, ενώ στην 11η η Ουαλία (την υψηλότερη στην ιστορία της) που ανέβηκε 15 θέσεις μετά και την εξαιρετική της παρουσία στο Euro. Δώδεκα θέσεις όμως ανέβηκε και η Ισλανδία που πλέον είναι 22η στον κόσμο, κάτι που επίσης συνέβη για πρώτη φορά. Τέλος, η Κύπρος έπεσε μία θέση και τη βρίσκουμε στο νούμερο 85.

News 24/7

24MEDIA NETWORK