Σάλος στα κατεχόμενα: Απειλείται η ζωή του Βασιλείου

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει στην Κύπρο το θέμα του ποδοσφαιριστή Δημήτρη Βασιλείου, ο οποίος υπέγραψε με την ομάδα Değirmenlik που εδρεύει στα κατεχόμενα. Υπό αστυνομική επιτήρηση το σπίτι του.

Σάλος στα κατεχόμενα: Απειλείται η ζωή του Βασιλείου

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο των περιπολιών που πραγματοποιούνται από τις Αστυνομικές Αρχές στην περιοχή όπου διαμένει ο Κύπριος παίκτης, γίνεται ενδελεχής και λεπτομερέστερος έλεγχος απ’ ότι συνήθως, προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα του αθλητή.

"Ρατσιστικές και φασιστικές ομάδες απείλησαν να σκοτώσουν τον Δημήτρη Βασιλείου, ενώ το σπίτι του προσέχει η Αστυνομία", αναφέρει χαρακτηριστικά ο τουρκοκυπριακός Τύπος.

Η εφημερίδα "Κibris postasi" σε ρεπορτάζ της με τίτλο "Νίκησε ο φασισμός" αναφέρεται στην επικοινωνία του προέδρου της ομάδας Değirmenlik Sports Club, με τον παίκτη. Ο πρόεδρος της Değirmenlik ισχυρίζεται ότι ο Δημήτρης Βασιλείου είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του, προκειμένου να τον διαβεβαιώσει ότι θα παρουσιαζόταν κανονικά στην προπόνηση της περασμένης Δευτέρας, ενώ λίγες ώρες μετά ζήτησε άδεια για μερικές ημέρες, άγνωστο για ποιο λόγο.

Λόγο για επίθεση με πέτρες και ξύλα έξω από το σπίτι του κάνει εξάλλου η εφημερίδα "Gundem Kibris", ενώ η εφημερίδα "Kibris gazetesi" αναφέρεται στις αντιδράσεις από την ελληνοκυπριακή πλευρά για το γεγονός, παραλληλίζοντας τον Βασιλείου με τον Γκέκα και λέγοντας χαρακτηριστικά... "Επιβραβεύουν τον Γκέκα που αγωνίζεται στο τουρκικό πρωτάθλημα και γιουχάρουν τον Βασιλείου".

Πηγή: balla.com.cy

News 24/7

24MEDIA NETWORK