Αποσύρεται ο Μουαμπά

Ο Φαμπρίς Μουαμπά πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει τη δράση, καθώς δεν θέλει να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του, πέντε μήνες μετά την ανακοπή καρδιάς που υπέστη κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Τότεναμ.

Αποσύρεται ο Μουαμπά

Αφού συμβουλεύθηκε τους γιατρούς του, ο μόλις 24 ετών μέσος σκέφτηκε με τη λογική και παρότι ήλπιζε να συνεχίσει τη δράση, εν τέλει θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, όπως ανακοίνωσε και η επίσημη ιστοσελίδα της Μπόλτον.

"Τα νέα είναι δυσάρεστα, παρόλα αυτά όμως, πρέπει να είμαι ευγνώμων. Ευχαριστώ το Θεό που είμαι ζωντανός και τιμώ για ακόμη μία φορά τα μέλη του ιατρικού επιτελείου που δεν με άφησαν ποτέ απροστάτευτο", δήλωσε αρχικά ο άνθρωπος, η ιστορία του οποίου συγκλόνισε το χώρο του ποδοσφαίρου και όχι μόνο.

Ο Φαμπρίς Μουαμπά υπέστη ανακοπή καρδιάς στον αγώνα Κυπέλλου της 17ης Μαρτίου με την Τότεναμ. Οι γιατροί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και έκαναν τα πάντα για να τον κρατήσουν στη ζωή. Όπως έγινε γνωστό λίγο αργότερα, η καρδιά του νεαρού παίκτη είχε σταματήσει για 78 λεπτά. Ευτυχώς ο οργανισμός του έκανε μία εντυπωσιακή βελτίωση και ένα μήνα αργότερα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

"Από τότε που πήρα εξιτήριο, είχα την πεποίθηση ότι μία ημέρα θα μπορέσω να επιστρέψω στη δράση και να αγωνιστώ εκ νέου με τη φανέλα της Μπόλτον. Στο στάδιο της αποκατάστασής μου, την προηγούμενη εβδομάδα ταξίδεψα στο Βέλγιο για να δεχθώ περαιτέρω ιατρικές συμβουλές από έναν κορυφαίο καρδιολόγο. Δυστυχώς τα νέα που έλαβα δεν ήταν αυτά που ήλπιζα να μάθω και αυτό σημαίνει ότι ανακοινώνω την αποχώρησή μου από το ποδόσφαιρο", προσέθεσε ο 24χρονος.

O Κονγκολέζος ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας: "Το ποδόσφαιρο ήταν η ζωή μου από τότε που ήμουν παιδί και μου έδωσε πάρα πολλές ευκαιρίες. Πάνω απ' όλα, αγαπώ το παιχνίδι και θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που ήμουν ικανός να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με στήριξαν στην καριέρα μου και τους φίλους της Μπόλτον που είναι εξαιρετικοί. Είμαι ευλογημένος που έχω τη στήριξη της οικογενείας και των φίλων μου αυτή τη στιγμή".

News 24/7

24MEDIA NETWORK