Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ 1-2 (VIDEOS)

Ο Ντάνι Γουέλμπεκ πλήγωσε την πρώην ομάδα του στο 61ο λεπτό, με συνέπεια η Άρσεναλ να επικρατήσει 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Ολντ Τράφορντ" για πρώτη φορά μετά από οκτώμιση χρόνια (11 ματς) και να πάρει το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του FA Cup.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ 1-2 (VIDEOS)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρατάχθηκε χωρίς τον τραυματία Ρόμπιν φαν Πέρσι και τον τιμωρημένο Τζόνι Έβανς, ενώ στον αντίποδα, η Άρσεναλ είχε στο αρχικό της σχήμα τους Βόιτσιεχ Στσέσνι και Νάτσο Μονρεάλ, οι οποίοι ξεπέρασαν τα προβλήματά τους.

Ο Μονρεάλ, μάλιστα, όχι μόνο αγωνίστηκε, αλλά έγινε και ο πρώτος "κανονιέρης" που ανοίγει το σκορ στο "Ολντ Τράφορντ" μετά από τον Αντρέι Αρσάβιν και το ντέρμπι της 29ης Αυγούστου 2009.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ 1-2 (VIDEOS)

Το ρολόι σημάδευε το 25ο λεπτό, ο Άλεξ-Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν έκανε μία ωραία προσπάθεια, προτού δώσει την μπάλα και ο Ισπανός μπακ έδωσε το προβάδισμα στην Άρσεναλ.

Η απάντηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πάντως, ήταν άμεση, καθώς τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Άνχελ ντι Μαρία έκανε τη σέντρα, ο Γουέιν Ρούνεϊ ισοφάρισε με κεφαλιά-ψαράκι και συνέχισε την καλή παράδοση κόντρα στην ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ (14 γκολ).

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή (56%) και περισσότερες τελικές (6-5) στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Λουίς φαν Χάαλ δεν έμεινε ικανοποιημένος, με συνέπεια να προβεί σε δύο αλλαγές μόλις άρχισε το δεύτερο μέρος (ο Φιλ Τζόουνς αντικατέστησε τον Λουκ Σο και ο Μάικλ Κάρικ τον Άντερ Ερέρα).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ 1-2 (VIDEOS)

Η Άρσεναλ είχε την ατυχία να χάσει στο 51' με τραυματισμό τον κορυφαίο μέχρι εκείνη τη στιγμή Τσάμπερλεϊν, αλλά δέκα λεπτά αργότερα ο Ντάνι Γουέλμπεκ εκμεταλλεύθηκε το απρόσεκτο γύρισμα του Αντόνιο Βαλένσια προς τον Νταβίδ ντε Χέα, τσίμπησε την μπάλα και σε κενή εστία "πλήγωσε" την πρώην ομάδα του.

Η σεμνή τελετή, ουσιαστικά, έλαβε τέλος στο 76ο λεπτό, όταν ο Ντι Μαρία αντίκρισε δύο κίτρινες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα (η πρώτη επειδή βούτηξε, η δεύτερη επειδή αντέδρασε, τραβώντας τη φανέλα του διαιτητή).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-5-1): Ντε Χέα, Βαλένσια, Σμόλινγκ, Ρόχο (73' Γιανουζάι), Σο (46' Τζόνσον), Μπλιντ, Ερέρα (46' Κάρικ), Φελαϊνί, Ντι Μαρία, Γιανγκ, Ρούνεϊ.

Άρσεναλ (4-2-3-1): Στσέσνι, Μπεγερίν (66' Τσέιμπερς), Μέρτεζακερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Κοκελέν, Καθόρλα, Εζίλ, Σάντσες, Τσάμπερλεϊν (51' Ράμσεϊ), Γουέλμπεκ (74' Ζιρού).

Το γκολ του Μονρεάλ

Το γκολ του Ρούνεϊ

Το γκολ του Γουέλμπεκ

Η αποβολή του Ντι Μαρία

Σε ρυθμούς twitter

# Η Άρσεναλ πανηγύρισε τη μόλις δεύτερη νίκη της σε 16 ματς με την Γιουνάιτεντ και την πρώτη στο "Ολντ Τράφορντ" μετά από τον Σεπτέμβριο του 2006

# Η εστία της Γιουνάιτεντ παραβιάστηκε για πρώτη φορά στο FA Cup από την Άρσεναλ μετά από τέσσερα ματς

# Ο Γουέιν Ρούνεϊ έφτασε τα οκτώ γκολ σε εννέα ματς Κυπέλλου

# Ο Ντάνι Γουέλμπεκ σκόραρε για πρώτη φορά στο Κύπελλο μετά από τις 8 Ιανουαρίου 2012

Τα αποτελέσματα της προημιτελικής φάσης

Σάββατο 7 Μαρτίου

14:45 Μπράντφορντ - Ρέντινγκ 0-0 *

19:30 Άστον Βίλα - Γουέστ Μπρομ 2-0

(51' Ντελφ, 85' Σινκλέρ)

Κυριακή 8 Μαρτίου

18:00 Λίβερπουλ - Μπλάκμπερν 0-0 *

Δευτέρα 9 Μαρτίου

21:45 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ 1-2

(29' Ρούνεϊ - 25' Μονρεάλ, 61' Γουέλμπεκ)

* Οι επαναληπτικοί Ρέντινγκ - Μπράντφορντ και Μπλάκμπερν - Λίβερπουλ θα διεξαχθούν στις 16 Μαρτίου και 7 Απριλίου αντίστοιχα

Το πρόγραμμα της ημιτελικής φάσης

Σάββατο 18 Απριλίου

Μπράντφορντ ή Ρέντινγκ - Άρσεναλ

Κυριακή 19 Απριλίου

Άστον Βίλα - Λίβερπουλ ή Μπλάκμπερν

News 24/7

24MEDIA NETWORK