Κυπελλούχος για πρώτη φορά στην ιστορία της η Γουίγκαν

Με γκολ του Μπεν Γουότσον στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Γουίγκαν επικράτησε 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι στο "Γουέμπλεϊ" και κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας της.

Κυπελλούχος για πρώτη φορά στην ιστορία της η Γουίγκαν

Η Μάντσεστερ Σίτι κυριάρχησε στα πρώτα λεπτά του τελικού αγωνιζόμενη κυρίως από την αριστερή πλευρά, όμως, η μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου χάθηκε από πλευράς Γουίγκαν (στο 9ο λεπτό με τον Κάλουμ Μακμάναμαν). Ο γκολκίπερ της, πάντως, (Τζόελ Ρομπλς) είχε περισσότερη δουλειά από τον Τζόε Χαρτ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Σέρχιο Αγουέρο απείλησε, στη συνέχεια όμως, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Στο 69ο λεπτό ο Ρομπέρτο Μαντσίνι αντικατέστησε τον Κάρλος Τέβες με τον Τζακ Ρόντγουελ, μία απόφαση που προκάλεσε έκπληξη. Επτά λεπτά αργότερα η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έστειλε την προειδοποιητική βολή με το δοκάρι του Σον Μαλόνεϊ.

Το παιχνίδι όδευε προς το τέλος του όταν μετά από ένα λάθος του Γκάρεθ Μπάρι στο κέντρο, ο Μακμάναμαν ξεχύθηκε στην επίθεση και ο Πάμπλο Σαμπαλέτα τον ανέτρεψε, με συνέπεια να αποβληθεί. Λίγα λεπτά αργότερα (στο 91') ο Μαλόνεϊ εκτέλεσε το κόρνερ και ο νεοεισελθών Μπεν Γουότσον με κεφαλιά σκόραρε και χάρισε το Κύπελλο στην Γουίγκαν.

Σε ρυθμούς twitter

# Καμία ομάδα δεν έχει κατακτήσει το FA Cup τη σεζόν που υποβιβάστηκε στην Championship. Η Γουίγκαν κινδυνεύει να γίνει η πρώτη.

# Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έχασε την ευκαιρία να γίνει ο 2ος μη-Βρετανός προπονητής που κατακτά το Κύπελλο παραπάνω από μία φορά (ο Αρσέν Βενγκέρ το έχει πάρει τέσσερις).

# Από τον Σεπτέμβριο του 2008 είχε να ηττηθεί η Μάντσεστερ Σίτι από την Γουίγκαν. Εξάλλου είχαν μεσολαβήσει 11 ώρες και 15 λεπτά από το τελευταίο γκολ της ομάδας του Μαρτίνεθ επί των "πολιτών".

News 24/7

24MEDIA NETWORK