Ο νεότερος προπονητής στην ιστορία του κυπέλλου είναι μόλις 22!

Ο 22χρονος τεχνικός της Ρόμσεϊ Τάουν πρόκειται να γίνει ο νεότερος προπονητής στην ιστορία της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης παγκοσμίως, του FA Cup.

Ο νεότερος προπονητής στην ιστορία του κυπέλλου είναι μόλις 22!

Ο Τζέιμς Φίλιπς ετοιμάζεται να γράψει ιστορία στο FA Cup καθώς θα γίνει ο νεότερος προπονητής στην ιστορία του θεσμού. Ο τεχνικός της Ρόμσεϊ Τάουν είναι μόλις 22 χρονών!

Ο Φίλιπς ξεκίνησε την περιπέτεια της προπονητικής στη Λίντχαρστ σε ηλικία 16 ετών. Απέκτησε το αντίστοιχο δίπλωμα του πρωτοβάθμιου επιπέδου της FA, έπειτα από ορισμένα σεμινάρια τα οποία διοργάνωσε ο σύλλογος της Σαουθάμπτον, μέσω του πανεπιστημίου του Τότον.

Την προηγούμενη σεζόν του προσφέρθηκε η θέση του βοηθού προπονητή στη δεύτερη ομάδα της Ρόμσεϊ Τάουν, για να έρθει φέτος και να αναλάβει εξολοκλήρου τα ηνία της ομάδας.

Το Σάββατο, η Ρόμσεϊ αντιμετωπίζει τη Φάρεχαμ Τάουν σε προκριματικό γύρο του FA, της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του κόσμου, και ο Φίλιπς μπορεί να κάνει όνειρα πως κάποια μέρα θα καταξιωθεί σε επαγγελματικό επίπεδο.

"Ήμουν από αυτούς τους κακόμοιρους τύπους που μετά από το σχολείο κάθονταν επί ώρες κι έπαιζαν Championship Manager. Πάντα προσπαθούσα να αναλαμβάνω μια μικρή ομάδα και να την ανεβάζω στις πρώτες κατηγορίες.

Από πολύ μικρή ηλικία αυτό μου κινούσε το ενδιαφέρον. Τώρα το κάνω στην πραγματική ζωή. Είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα τώρα, καθώς υπάρχει παραπάνω πίεση.

Ο τελικός στόχος μου είναι να δουλέψω κάποια στιγμή μελλοντικά σε επαγγελματικό επίπεδο, είτε ως πρώτος προπονητής είτε ως τεχνικός διευθυντής".

News 24/7

24MEDIA NETWORK