Κρίσταλ Πάλας - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2

Το σήκωσε! Αν και η Πάλας άνοιξε το σκορ, η Γιουνάιτεντ ισοφάρισε, έστειλε το ματς στην παράταση και εκεί με 10 παίκτες ολοκλήρωσε την "διαβολική" ανατροπή (2-1) και στέφθηκε Κυπελλούχος Αγγλίας για 12η φορά στην ιστορία της! Μάτα και Λίνγκαρντ τα γκολ για την ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ.

Κρίσταλ Πάλας - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2

Γιορτινή ήταν η ατμόσφαιρα στο Λονδίνο από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (21/5). Χιλιάδες οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και της Κρίσταλ Πάλας γέμισαν το στάδιο "Γουέμπλεϊ", προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά τον μεγάλο τελικό του FA Cup.

H ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ ήταν αυτή που ξεκίνησε πιο ορεξάτη και απειλούσε την αντίπαλη άμυνα. Πρώτη καλή φάση στο ματς ήταν ένα σουτ του Ρούνεϊ στο 15', όμως ο Χένεσι κατάφερε να αποκρούσει. Στο 18' σημειώθηκε μια φάση που εξόργισε την Πάλας. Ο Γουίκαμ πέτυχε γκολ, όμως ο διαιτητής Κλάτενμπεργκ αποφάσισε να γυρίσει τη φάση πίσω και να σφυρίξει φάουλ υπέρ του επιθετικού της ομάδας του Πάρντιου!

Κρίσταλ Πάλας - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2
© BPI / MICHAEL ZEMANEK

Στο 33' η Γιουνάιτεντ είχε νέα καλή ευκαιρία μετά από συνεργασία μεταξύ Ράσφορντ και Μαρσιάλ, όμως ο τελευταίος αστόχησε. Με το ξεκίνημα της επανάληψης (53') οι "κόκκινοι διάβολοι" είχαν δοκάρι μετά από εξαιρετική τελείωμα του Φελαϊνί. Την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Μαρσιάλ επτά λεπτά αργότερα, με την Πάλας να κρατάει το μηδέν. Στο 78' όμως και κόντρα στη ροή του αγώνα η Κρίσταλ Πάλας ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ. Ο Πάντσεον που είχε περάσει ως αλλαγή, εξαπέλυσε ένα δυνατό διαγώνιο σουτ και νίκησε τον Ντε Χέα για το 1-0.

Η Γιουνάιτεντ όμως απάντησε μόλις τρία λεπτά αργότερα μετά από απίθανο σόλο του Ρούνεϊ που πέρασε πέντε παίκτες και σουτ στην κίνηση από τον Μάτα. Το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα και οι δύο ομάδες κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στην παράταση.

Εκεί όπως είναι φυσικό, η κούραση έκανε την εμφάνισή της. Τα πόδια των παικτών έγιναν πιο βαριά και ο ρυθμός άρχισε σταδιακά να πέφτει. Πρώτη απείλησε η Γιουνάιτεντ με ένα φαλτσαριστό σουτ του Ρούνεϊ στο 97', όμως πέρασε άουτ. Η Πάλας απάντησε τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Μπολάσι δίχως να το σκεφτεί εκτέλεσε από μακρινή απόσταση και ο, πολύ καλός στο ματς, Ντε Χέα απέκρουσε σώζοντας την ομάδα του.

Κρίσταλ Πάλας - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2
© GETTY IMAGES

Με τη λήξη του πρώτου μέρους της παράτασης οι "κόκκινοι διάβολοι" έμειναν με 10 παίκτες. Ο Σμόλινγκ κράτησε τον Μπολάσι ενώ έφευγε στην αντεπίθεση και δικαίως αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το αριθμητικό πλεονέκτημα βοήθησε την Πάλας που στο 107' έφτασε μια "ανάσα" από το 2-1 με τον Γκέιλ, όμως ο Ντε Χέα φώναξε "όχι".

Κι ενώ όλα έδειχναν πως ο τελικός θα κριθεί στα πέναλτι, ο Λίνγκαρντ είχε άλλη άποψη! Η "χρυσή" -όπως αποδείχθηκε- αλλαγή του Φαν Χάαλ εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες μέσα στην περιοχή στο 110' και με δυνατό σουτ εκτέλεσε τον Χένεσι για το 2-1. Το γκολ αυτό "πάγωσε" τους παίκτες της Πάλας, οι οποίοι δεν βρήκαν απάντηση στα εναπομείναντα λεπτά, με τους "κόκκινους διάβολους" να σηκώνουν το Κύπελλο Αγγλίας για 12η φορά στην ιστορία τους και να πιάνουν την Άρσεναλ στην πρώτη θέση με τις περισσότερες κατακτήσεις.

Δείτε την στιγμή της στέψης:

Οι συνθέσεις:

Κρίσταλ Πάλας (4-2-3-1):Χένεσι, Γουάρντ, Νταν (90+4' Μαριάπα), Ντιλέινι, Σουάρε, Ζαχά, Καμπάιγ (72' Πάντσεον), Γέντινακ, ΜακΆρθουρ, Μπολάσι, Γουίκαμ (86' Γκέιλ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-1-4-1):Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Μπίντ, Ρόχο (66' Νταρμιάν), Κάρικ, Φελαϊνί, Μάτα (90' Λίνγκαρντ), Ρούνεϊ, Μαρσιάλ, Ράσφορντ (72' Γιανγκ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Δεν άφησε να μπει γκολ για να δείξει κίτρινη
Η "χρυσή Βίβλος" του FA Cup

TO LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK