Μάντσεστερ Σίτι - Σάντερλαντ 3-1

Δύο πανέμορφα τέρματα των Γιάγια Τουρέ και Σαμίρ Νασρί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έκαναν την ανατροπή και έδωσαν στη Μάντσεστερ Σίτι τη νίκη 3-1 επί της Σάντερλαντ στον τελικό του League Cup, με τους "πολίτες" να κατακτούν το πρώτο τρόπαιο της σεζόν.

Μάντσεστερ Σίτι - Σάντερλαντ 3-1

Τα πράγματα δεν άρχισαν τόσο καλά για την ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι που βρέθηκε να χάνει μόλις στο 10ο λεπτό. Ο Φάμπιο Μπορίνι νίκησε κατά κράτος τον Βενσάν Κομπανί σε αντεπίθεση και έδωσε προβάδισμα στις "μαύρες γάτες" απέναντι σε μία ομάδα που παρατάχθηκε με όλα τα αστέρια της, αφού ο Σέρχιο Αγκουέρο επέστρεψε μετά από ένα μήνα στα πιτς.

Μάντσεστερ Σίτι - Σάντερλαντ 3-1

Ο τερματοφύλακας των κυπέλλων, Κοστίλ Παντιλιμόν, δεν κατάφερε να σταματήσει το πλασέ με το εξωτερικό του Ιταλού επιθετικού, που στη συνέχεια πήρε κι αυτός θέση πίσω από την μπάλα, όπως όλοι οι συμπαίκτες του. Η Σίτι είχε τον απόλυτο έλεγχο, με κατοχή μπάλας σταθερά άνω του 70%, αλλά κανείς δεν ήξερε τι ακριβώς να την κάνει απέναντι σε μία καλοστημένη και μαζική άμυνα.

Μάντσεστερ Σίτι - Σάντερλαντ 3-1

Το 2ο ημίχρονο άρχισε με τους τύποις γηπεδούχους μεταμορφωμένους. Περισσότερες διεισδύσεις, περισσότερες τελικές προσπάθειες και αποτέλεσμα. Ένα φανταστικό ψιλοκρεμαστό σουτ του Τουρέ από τα 35 μέτρα νίκησε τον Βίτο Μανόνε στο 55ο λεπτό κι ένα λεπτό αργότερα ο Νασρί με φαλτσαριστό σουτ εντός περιοχής ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Μάντσεστερ Σίτι - Σάντερλαντ 3-1

Πελεγκρίνι και Γκας Πογές δεν άφησαν στιγμή να περάσει και άρχισαν να κινούνται στη σκακιέρα των αλλαγών. Χεσούς Νάβας και Χάβι Γκαρθία από τη μία πλευρά, Στίβεν Φλέτσερ, Κρεγκ Γκάρντνερ και Εμανουέλε Τζιακερίνι από την άλλη (ο Χάρης Μαυρίας έμεινε εκτός αποστολής), αλλά η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Η Σίτι είχε το πόδι στο γκάζι και μάλιστα έφτασε και σε 3ο γκολ με τον Νάβας στο 90', φτάνοντας στην 3η κατάκτηση του τροπαίου στην ιστορία της.

Μάντσεστερ Σίτι - Σάντερλαντ 3-1

Μάντσεστερ Σίτι (4-4-2): Παντιλιμόν, Σαμπαλέτα, Ντεμιτσέλις, Κομπανί, Κολάροφ, Νασρί, Φερναντίνιο, Τουρέ, Σίλβα (77' Γκαρθία), Αγκουέρο (58' Νάβας), Τζέκο (88' Νεγρέδο)

Σάντερλαντ (4-5-1): Μανόνε, Μπάρντσλεϊ, Ο' Σέι, Μπράουν, Αλόνσο, Τζόνσον (60' Γκάρντνερ), Κι, Κάτερμολ (77' Τζιακερίνι), Λάρσον (60' Φλέτσερ), Κόλμπακ, Μπορίνι

Διαβάστε ακόμη

Η "χρυσή Βίβλος" του League Cup

News 24/7

24MEDIA NETWORK