Τσέλσι - Άρσεναλ 2-1

Η Τσέλσι κατέκτησε το πρώτο εφετινό τρόπαιο στην Αγγλία. Με δύο γκολ του Ντιντιέ Ντρογκμπά οι πρωταθλητές νίκησαν με 2-1 την Άρσεναλ στον τελικό του «Λιγκ Καπ» και ο Ζοζέ Μουρίνιο κατέκτησε το πρώτο του τρόπαιο στην τρέχουσα περίοδο. Μόλις στο 11’ προηγήθηκαν οι «κανονιέρηδες», με αμφισβητούμενο γκολ ισοφάρισαν οι «μπλε». Φρικιαστικός τραυματισμός για Τέρι, σύρραξη και αποβολές στο τέλος της αναμέτρησης.

Τσέλσι - Άρσεναλ 2-1

Η Τσέλσι κατέκτησε το πρώτο εφετινό τρόπαιο στην Αγγλία. Με δύο γκολ του Ντιντιέ Ντρογκμπά οι

πρωταθλητές νίκησαν με 2-1 την Άρσεναλ στον τελικό του «Λιγκ Καπ»

και ο Ζοζέ Μουρίνιο κατέκτησε το πρώτο του τρόπαιο στην τρέχουσα περίοδο. Μόλις στο 11’ προηγήθηκαν οι «κανονιέρηδες», με αμφισβητούμενο γκολ ισοφάρισαν οι «μπλε».

Φρικιαστικός τραυματισμός για Τέρι

, σύρραξη και αποβολές στο τέλος της αναμέτρησης.

Ο Αρσέν Βενγκέρ είχε προαναγγείλει πως στον τελικό θα έπαιζαν οι παίκτες που έφθασαν την ομάδα εκεί και αυτό έπραξε. Στο τέρμα ήταν ο Αλμούνια, ενώ την άμυνα αποτελούσαν οι Χόιτ, Τουρέ, Σεντέρος και Τραορέ. Οι Φάμπρεγκας, Ντενίλσον και Ντιαμπί αποτέλεσαν τη μεσαία γραμμή των «κανονιέρηδων» με τον Μπαπτίστα να είναι προωθημένος και να έχει την υποστήριξη των Γουόλκοτ και Αλαντιέρ.

Στην αντίπερα όχθη ο Μουρίνιο έβαλε τον Λασανά Ντιαρά σε θέση δεξιού μπακ, τον Μπριτζ από την αντίθετη πλευρά και κεντρικό δίδυμο τους Τέρι, Καρβάλιο. Στο κέντρο οι Μπάκαλ, Λάμπαρντ είχε δίπλα τους το δίδυμο των Μακελελέ, Εσιέν, ενώ στην επίθεση ο Σεφτσένκο ήταν παρτενέρ του Ντρογκμπά.

Η Άρσεναλ ήταν καλύτερη στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και είχε δύο καλά σουτ (εκτός περιοχής) με τον Τσεχ να αντιδρά εξαιρετικά σε προσπάθειες των Φάμπρεγκας και Μπαπτίστα. Δεν μ πόρεσε όμως να κάνει το ίδιο στο 12’ όταν ο Βραζιλιάνος επιθετικός πέρασε την μπάλα στον Γουόλκοτ και ο Άγγλος επιθετικός μπήκε μέσα στην περιοχή των «μπλε» κάνοντας με δεξί πλασέ το 1-0, το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλλα.

Συμβόλαιο με την ατυχία έχει υπογράψει ο Τζον Τέρι. Στο 56' ο αρχηγός της Τσέλσι προσπάθησε να κερδίσει κεφαλιά, με τον Ντιαμπί να τον κλωτσά στο κεφάλι. Ο Άγγλος αμυντικός έπεσε στο έδαφος αναίσθητος και διεκομίσθη στο νοσοκομείο, αφού πρώτα του είχε τοποθετηθεί ειδικός νάρθηκας στο κεφάλι.

Στην εκπνοή του αγώνα οι Μικέλ και Τουρέ πιάστηκαν στα χέρια και ακολούθησε σύρραξη. Οι παίκτες των δύο ομάδων "έστησαν" καυγά, ο οποίος κόστισε τις αποβολές των Τουρέ, Αντεμπαγιόρ και Μικέλ, ενώ την κίτρινη αντίκρυσαν και οι Μπάλακ, Φάμπρεγκας.

Oι πρωταθλητές απάντησαν άμεσα, αφού στο 18’ ο Μπάλακ βρήκε τον Ντρογκμπά στην πλάτη της άμυνας της Άρσεναλ και ο αρχισκόρερ της Τσέλσι πλάσαρε κάτω από το σώμα τον Αλμούνια για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Οι «κανονιέρηδες» διαμαρτυρήθηκαν για την εγκυρότητα της ισοφάρισης, με τον Ιβηριανό να δείχνει ότι είναι μπροστά από την άμυνα της Άρσεναλ.

Το πρώτο μέρος δεν επεφύλασσε άλλες συγκινήσεις και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια του «Μιλένιουμ» ούσες ισόπαλες με 1-1.

Όπως καιστα πρώτα 45' οι «κανονιέρηδες» μπήκαν πιο δυνατά στην επανάληψη, με τον Ντιαμπί να είναι ο πρώτος που απείλησε τον Τσεχ. Ο Γάλλος μέσος μπήκε από αριστερά στην περιοχή και προσπάθησε να πλασάρει τον Τσέχο, ο οποίος αντέδρασε εξαιρετικά και κράτησε το 1-1. Λίγο αργότερα ο Φάμπρεγκας έκανε εξαιρετική προσπάθεια, με το δεξί του σουτ να καταλήγει εκτός της εστίας του Τσεχ.

Η Τσέλσι ανέβασε ρυθμούς, από το 60’ και έπειτα, αφού όμως πρώτα ο Μουρίνιο είχε περάσει στο 46’ τον Ρόμπεν στη θέση του Μακελελέ. Με την συμπλήρωση 56’ αγώνα ο Τέρι έπεσε αναίσθητος στο έδαφος και αποχώρησε, έπειτα από κλωτσιά του Ντιαμπί στο κεφάλι.

Η συγκεκριμένη φάση φαίνεται ότι «ξύπνησε» την Τσέλσι, που άρχισε να βάζει μπρος τις μηχανές της. Στο 66’ ο Ντρογκπά μπήκε από δεξιά, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Αλμούνια, ενώ στο 73’ ο Ισπανός αντίκρισε μία βολίδα του Λάμπαρντ να προσκρούει στο δοκάρι του, με το 1-1 να παραμένει.

Με τις δύο ομάδες να δείχνουν έτοιμες για παράταση ο Ντιντιέ Ντρογμπά εξέφρασε την αντίθεση του στο 82’. Ο Ρόμπεν σέντραρε από αριστερά και ο επιθετικός των πρωταθλητών πρόλαβε την άμυνα της Άρσεναλ, νικώντας με καρφωτή κεφαλιά τον Αλμούνια, διαμορφώνοντας παράλληλα το τελικό 1-2 για τους πρωταθλητές.

Οι παίκτες του Ζοζέ Μουρίνιο έφθασαν κοντά στο 1-3 στο 88’, με τον Σεφτσένκο να σημαδεύει το δοκάρι, ωστόσο αυτό ουδόλως απασχόλησε τον Πορτογάλο τεχνικό, ο οποίος κέρδισε τον πρώτο από τους τέσσερις τίτλους που έχει βάλει εφέτος ως στόχο του.


Κίτρινες:

Ντιαρά, Καρβάλιο, Λάμπαρντ, Εσιέν - Φάμπρεγκας, Ντενίλσον, Εμπούε

Κόκκινες: Μίκελ - Τουρέ, Αντεμπαγιόρ

Τσέλσι: Tσεχ, Ντιαρά, Τέρι (63’ Μίκελ), Καρβάλιο, Μπριτζ, Μακελελέ (45’ Ρόμπεν), Λάμπαρντ, Μπάλακ, Εσιέν, Σεφτσένκο, Ντρογκμπά

Άρσεναλ: Αλμπούνια, Χόιτ, Τουρέ, Σεντέρος, Τραορέ (66’ Εμπούε), Γουόλκοτ, Φάμπρεγκας, Ντενίλσον, Ντιαμπί (68’ Χλεμπ), Αλαντιέρ (80’ Αντεμπαγιόρ), Μπαπτίστα


News 24/7

24MEDIA NETWORK