13η αγ.: Τα χρειάστηκε (ως συνήθως) η Γιουνάιτεντ, επέστρεψε στις γκέλες η Άρσεναλ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κατά την προσφιλή της τακτική, έμεινε πίσω στο σκορ, αλλά για 12ή φορά εφέτος ανέτρεψε τα δεδομένα και ξεπέρασε το εμπόδιο της αξιόμαχης ΚΠΡ. Το 0-1 του 52ου λεπτού έγινε 3-1 στο 72ο. Μετά τον θρίαμβο επί της Τότεναμ, η Άρσεναλ έμεινε στο 0-0 με την Άστον Βίλα.

13η αγ.: Τα χρειάστηκε (ως συνήθως) η Γιουνάιτεντ, επέστρεψε στις γκέλες η Άρσεναλ

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον παραδειγματίστηκε από την ήττα-σοκ της περασμένης αγωνιστικής (1-0 από τη Νόριτς), παρατάσσοντας πολύ επιθετικά την ομάδα του. Συγκεκριμένα έβαλε τον Ρούνεϊ (απουσίασε από το προηγούμενο ματς) και τον Γουέλμπεκ δίπλα στον Φαν Πέρσι, χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα μετά από ένα χρόνο τον Ντάρεν Φλέτσερ, ενώ στα χαφ προτίμησε τους Σκόουλς και Έβανς. Στον πάγκο, εξάλλου, έμεινε ο Ντε Χέα.

Το πρώτο ημίχρονο εξελίχθηκε σε επιθετικό μονόλογο των "κόκκινων διαβόλων", οι οποίοι πάντως, δεν απείλησαν αρκετές φορές τα καρέ του Ζούλιο Σέζαρ. Η σημαντικότερη ευκαιρία τους καταγράφηκε στο 23ο λεπτό όταν μετά από γύρισμα του Γουέλμπεκ, ο Φαν Πέρσι σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτύων από πλεονεκτική θέση. Αντίθετα ο Μακί βρήκε την... εσωτερική πλευρά των διχτύων στο 40', αλλά βρισκόταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε.

Έξι λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Κίρον Ντάιερ, που είχε να αγωνιστεί βασικός στην Premier από τις 13 Αυγούστου 2011, έκανε το γύρισμα, ο Λίντεγκαρντ απέκρουσε και ο επερχόμενος Μακί έδωσε το προβάδισμα στην ΚΠΡ. Αμέσως μετά ο Ντάιερ έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 2-0 και κάπου εκεί η Γιουνάιτεντ αφυπνίστηκε. Από δύο εκτελέσεις κόρνερ του Ρούνεϊ οι Έβανς (στο 64') και Φλέτσερ (στο 68') με ισάριθμες κεφαλιές, ανέτρεψαν τα δεδομένα, ενώ στο 72' μετά από συνεργασία δύο αναπληρωματικών (Άντερσον - Ερνάντες), ο τελευταίος έγραψε το τελικό 3-1.

13η αγ.: Τα χρειάστηκε (ως συνήθως) η Γιουνάιτεντ, επέστρεψε στις γκέλες η Άρσεναλ

Ιδιαίτερα ανιαρό ήταν το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης Άστον Βίλα - Άρσεναλ. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ είχε δύο καλές στιγμές με τους Ράμσεϊ και Κοσιελνί, ενώ οι γηπεδούχοι βρήκαν δίχτυα με τον Βάιμαν, αλλά ορθώς το γκολ δεν μέτρησε επειδή ο επίδοξος σκόρερ βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Η πρώην αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League μπήκε δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο, έχασε καλές ευκαιρίες με τους Ζιρού και Ράμσεϊ, αλλά η συνέχεια ανήκε στο σύλλογο του Πολ Λάμπερτ. Ο νεοεισελθών Μπρετ Χόλμαν αναστάτωσε τα αντίπαλα καρέ, αφού είχε δοκάρι στο 76ο λεπτό και λίγο νωρίτερα έδωσε την ευκαιρία στον Αγκμπονλαχόρ να χριστεί σκόρερ. Εν τέλει το ματς έληξε ισόπαλο χωρίς γκολ.

Σε ρυθμούς twitter

13η αγ.: Τα χρειάστηκε (ως συνήθως) η Γιουνάιτεντ, επέστρεψε στις γκέλες η Άρσεναλ

# O Χάρι Ρέντναπ παρακολούθησε από τις εξέδρες του "Ολντ Τράφορντ" τον αγώνα της νέας του ομάδας με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

# Ο Άσλεϊ Γιανγκ μπορεί να έχει τη φήμη του "βουτηχτή", στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους όμως, είχε κάθε λόγο να διαμαρτύρεται για το μη καταλογισμό πέναλτι στην ανατροπή του από τον Χιλ.

# Για πρώτη φορά μετά από 55 ματς πρωταθλήματος η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν σκόραρε ούτε δέχθηκε γκολ στο πρώτο μέρος.

# Ο Γιώργος Καραγκούνης αγωνίστηκε βασικός στο ματς με τη Στόουκ και, μάλιστα, έχασε πολύ καλή ευκαιρία στο 2ο λεπτό (το σουτ που επιχείρησε έξω από τη μεγάλη περιοχή, πέρασε άουτ). Στο 73ο λεπτό αντικαταστάθηκε από τον Νταφ. Αντίθετα, ο Απόστολος Βέλλιος αποτέλεσε τη μοναδική αλλαγή της Έβερτον στην αναμέτρηση με τη Νόριτς (αντικατέστησε τον Νέισμιθ στο 90ό λεπτό).

# Το πρόσωπο της αγωνιστικής, μέχρι στιγμής, είναι αναμφίβολα ο Ζόρντι Γκόμες που με τα 3 γκολ του επί της Ρέντινγκ χάρισε τη νίκη στη Γουίγκαν. Παράλληλα έγινε ο 2ος Ισπανός που κάνει χατ-τρικ στην Premier, μετά τον Φερνάντο Τόρες.

# Η Γουέστ Μπρομ είχε να σημειώσει 4 σερί νίκες στην Premier από το 1980. Παράλληλα, πραγματοποιεί το καλύτερό της ξεκίνημα από τη σεζόν 1953-54.

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής

Σάντερλαντ - Γουέστ Μπρομ 2-4

(73' Γκάρντνερ, 87' Σεσενιόν / 30' Γκέρα, 44' Λονγκ, 81' πέν. Λουκάκου, 95' Φόρτιουν)

Έβερτον - Νόριτς 1-1

(11' Νέισμιθ / 90' Μπασόνγκ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - ΚΠΡ 3-1

(64' Έβανς, 68' Φλέτσερ, 72' Ερνάντες / 52' Μακί)

Στόουκ - Φούλαμ 1-0

(26' Άνταμ)

Γουίγκαν - Ρέντινγκ 3-2

(58', 68', 92' Γκόμες / 35' Μόρισον, 80' αυτ. Αλ Χαμπσί)

Άστον Βίλα - Άρσεναλ 0-0

Κυριακή 25 Νοεμβρίου

Σουόνσι - Λίβερπουλ (15:30)

Σαουθάμπτον - Νιούκαστλ (17:00)

Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι (18:00)

Τότεναμ - Γουέστ Χαμ (18:00)

Τα υπόλοιπα videos της ημέρας

Σάντερλαντ - Γουέστ Μπρομ 2-4

Γουίγκαν - Ρέντινγκ 3-2

Έβερτον - Νόριτς 1-1

Στόουκ - Φούλαμ 1-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK