15η αγ.: Νίκησε η Γιουνάιτεντ και το ποδόσφαιρο

Σε ένα ματς διαφήμιση του ποδοσφαίρου που σημειώθηκαν 7 γκολ σε ένα ημίχρονο (!) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε 4-3 της Ρέντινγκ και αύξησε τη διαφορά της από τη Σίτι, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Έβερτον. Ήττες για Άρσεναλ και Τσέλσι.

15η αγ.: Νίκησε η Γιουνάιτεντ και το ποδόσφαιρο

Η Ρέντινγκ άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό με κοντινό βολέ του Ρόμπσον-Κανού, αλλά η Γιουνάιτεντ ανέτρεψε γρήγορα τα δεδομένα χάρη στα γκολ των Άντερσον (στο 13' με πλασέ στην κλειστή γωνία) και Ρούνεϊ (στο 16' με πέναλτι).

Με το ίδιο νόμισμα απάντησαν οι γηπεδούχοι, αφού ο Λε Φοντρ ισοφάρισε στο 19' με κεφαλιά και ο Μόρισον έκανε το 3-2 στο 23' με νέα κεφαλιά. Ο χορός των ανατροπών, πάντως, ολοκληρώθηκε δέκα λεπτά αργότερα. Ο Ρούνεϊ δεν λάθεψε από πλεονεκτική θέση στο 30', ενώ ο Φαν Πέρσι έγραψε το τελικό αποτέλεσμα από οριακή θέση.

Ο τελευταίος ενδεχομένως να βρισκόταν σε θέση οφσάιντ στη φάση του τέταρτου γκολ της ομάδας του, στο 42ο λεπτό όμως, ούτε ο διαιτητής ούτε ο βοηθός είδαν ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή της εστίας του Φεντερίτσι (απέκρουσε ο Μαριάπα). Όπως και έχει, όμως, η Γιουνάιτεντ κράτησε το προβάδισμα μέχρι τέλους και αύξησε τη διαφορά της από τη Σίτι.

15η αγ.: Νίκησε η Γιουνάιτεντ και το ποδόσφαιρο

Η Μάντσεστερ Σίτι είχε αξιοπρεπή εικόνα στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης με την Έβερτον, η οποία όμως περιορίστηκε στο χώρο του κέντρου. Η μοναδική αξιοσημείωτη φάση που "έφτιαξαν" οι γηπεδούχοι εξουδετερώθηκε από τον... Τζέκο, ενώ στο 33' ο Φελαϊνί με διπλή προσπάθεια, έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Το τέλος του ημιχρόνου, πάντως, βρήκε ισόπαλες τις δύο ομάδες, αφού ο διαιτητής έδωσε ένα -αυστηρό- πέναλτι στους γηπεδούχους και ο Τέβες ισοφάρισε στο 43'. Σημειώνεται ότι λίγα λεπτά νωρίτερα ο Αργεντινός είχε χάσει σπουδαία ευκαιρία.

Το δεύτερο εξελίχθηκε σε επιθετικό μονόλογο των "πολιτών", οι οποίοι όμως δεν μπόρεσαν να λυγίσουν τον Χάουαρντ. Ως εκ τούτου συνεχίστηκε η παράδοση που θέλει τη Σίτι να μην ξεπερνά το εμπόδιο της Έβερτον όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ. Στην τελευταία φάση του αγώνα, μάλιστα, τα "ζαχαρωτά" θα μπορούσαν να αποδράσουν με τους τρεις βαθμούς, αν ο Χαρτ δεν εξουδετέρωνε το φάουλ του Γέλαβιτς.

15η αγ.: Νίκησε η Γιουνάιτεντ και το ποδόσφαιρο

Η Τσέλσι ηττήθηκε 3-1 στο λονδρέζικο ντέρμπι με τη Γουέστ Χαμ και έμεινε μακριά από τη νίκη για έβδομη συνεχόμενη αγωνιστική. Ο Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος προτίμησε να αφήσει στον πάγκο τον Όσκαρ, είδε με ικανοποίηση την ομάδα του να μπαίνει δυνατά στο ματς και μετά από ωραία συνεργασία των Μόουζες-Τόρες, ο Μάτα άνοιξε το σκορ με ωραίο πλασέ. Έτσι, διεκόπη το αρνητικό σερί των τριών αγώνων χωρίς γκολ σε Αγγλία και Champions League, αλλά το παιχνίδι είχε πολύ... ψωμί ακόμα. Στο 35ο λεπτό η Γουέστ Χαμ παραβίασε την εστία του Τσεχ, όμως, το γκολ δεν μέτρησε επειδή ο διαιτητής καταλόγισε φάουλ του Κόλινς στον Ιβάνοβιτς. Η απόφαση του Άτκινσον μπορεί να ήταν αυστηρή, αλλά η εικόνα των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος κάθε άλλο παρά τους άφησε παραπονεμένους από το αποτέλεσμα.

Ο Σαμ Αλαρντάις έκανε κίνηση ματ στην ανάπαυλα, αφού αποφάσισε να περάσει τον Ντιαμέ στον αγωνιστικό χώρο και η ομάδα του έγινε πιο επιθετική. Η πίεση απέδωσε καρπούς στο 63ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Τζάρβις, ο Κόουλ ισοφάρισε με κεφαλιά, σε μία φάση που οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν επιθετικό φάουλ στον Ιβάνοβιτς. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μάτα σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Γιασκελάινεν με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Όλα έδειχναν ότι το λονδρέζικο ντέρμπι θα λήξει ισόπαλο, αλλά ο Ντιαμέ είχε αντίθετη άποψη, καθώς στο 86' ανέτρεψε τα δεδομένα με κοντινό σουτ και στο 91' υποχρέωσε τον Άσλεϊ Κόουλ να κάνει λάθος, το οποίο εκμεταλλεύθηκε ο Μαϊγκά που έγραψε το τελικό 3-1.

15η αγ.: Νίκησε η Γιουνάιτεντ και το ποδόσφαιρο

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μίτσου, η ανώτερη Σουόνσι νίκησε 2-0 την Άρσεναλ στο "Έμιρεϊτς" και απέδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Πριν από την αναμέτρηση, ο Αρσέν Βενγκέρ έπλεξε το εγκώμιο της ουαλικής ομάδας για την κίνηση, την ενέργεια και τη ζωντάνια της. Όλα τα παραπάνω τέθηκαν σε ισχύ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αρχικά ο Στσέζνι και εν συνεχεία ο Βερμάελεν κράτησαν το μηδέν.

Στο δεύτερο μέρος η ουαλική ομάδα έχανε τις ευκαιρίες, ενώ οι "κανονιέρηδες" ζήτησαν πέναλτι σε δύο περιπτώσεις (πρώτα στον Καθόρλα και εν συνεχεία στον Ζιρού). Εν τέλει η ομάδα του Μίκαελ Λάουντρουπ πήρε δίκαια τους βαθμούς με τα γκολ του Μίτσου. Στο 88ο λεπτό έπαιξε ιδανικά το 1-2 με τον Μουρ και άνοιξε το σκορ, ενώ στο 91ο έγραψε το τελικό αποτέλεσμα με ψύχραιμο πλασέ.

Η σύνθεση της Άρσεναλ: Στσέζνι, Τζένκινσον, Μέρτεζακερ, Βερμάελεν, Γκιμπς, Καθόρλα, Αρτέτα, Γουίλσιρ (79' Ροσίτσκι), Γουόλκοτ, Ζερβίνιο (66' Τσάμπερλεϊν), Ποντόλσκι (67' Ζιρού).

15η αγ.: Νίκησε η Γιουνάιτεντ και το ποδόσφαιρο

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τον αγώνα του "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" με τον Παναθηναϊκό, η Τότεναμ θριάμβευσε στο λονδρέζικο ντέρμπι με τη Φούλαμ ( 3-0) και διατηρήθηκε στην πρώτη πεντάδα της Premier League. Το αρχικό σχήμα του Αντρέ Βίλας-Μπόας είχε δύο διαφοροποιήσεις συγκριτικά με τη μεσοβδόμαδη νίκη επί της Λίβερπουλ. Συγκεκριμένα, οι Γουόκερ-Γκαλάς έδωσαν τη θέση τους στους Κάιλ Νότον και Στίβεν Κόκερ, ενώ φανέλα βασικού πήραν και οι Ντέμπσεϊ-Ντεμπελέ που τέθηκαν αντιμέτωποι με την πρώην ομάδα τους.

Το ματς δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την αντίπαλο του Παναθηναϊκού στο Europa League, αφού τραυματίστηκε και αποχώρησε ο Ντόσον (οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πρόβλημα στον μηρό). Από εκεί και πέρα οι δύο αντίπαλοι έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, ενώ η σημαντικότερη ευκαιρία του πρώτου μέρους χάθηκε από τον Πέτριτς (απέκρουσε με τα πόδια ο Λορίς).

Στο δεύτερο ημίχρονο, πάντως, μία ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο κι αυτή ήταν η Τότεναμ. Ο Σβάρτσερ δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει το μακρινό σουτ του Σάντρο στο 56ο λεπτό, ενώ στο 72' ο νεοεισελθών Σίγκουρτσον απέφυγε τον Σεντέρος και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ντεφό, ο οποίος δεν λάθεψε. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο τελευταίος μετά από εξαιρετική πάσα του Ντέμπσεϊ στο 77ο λεπτό.

15η αγ.: Νίκησε η Γιουνάιτεντ και το ποδόσφαιρο

Πολύ πιο εύκολα απ' όσο φανερώνει το τελικό 1-0, η Λίβερπουλ έκαμψε την αντίσταση της Σαουθάμπτον και, παραδόξως, έφτασε τις 2 σερί εντός έδρας νίκες. Προτού ο Άγκερ σημειώσει το γκολ της νίκης, οι Σέλβεϊ (με σουτ-κεραυνό) και Σουάρες (με απευθείας εκτέλεση φάουλ) σημάδεψαν τα δοκάρια του Γκατσανίγκα. Στην εξέλιξη της φάσης με το δοκάρι του Σουάρες, ο Τζόνσον έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Δανός αμυντικός άνοιξε το σκορ με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς θα μπορούσε να πάρει βραβείο αστοχίας, αφού οι παίκτες της βρέθηκαν ουκ ολίγες φορές σε θέση βολής, αλλά δεν μπόρεσαν να σημειώσουν το δεύτερο γκολ που θα της εξασφάλιζε το τρίποντο.

Σε ρυθμούς twitter

15η αγ.: Νίκησε η Γιουνάιτεντ και το ποδόσφαιρο

# Οι ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων αγωνίστηκαν με μαύρο περιβραχιόνιο σε ένδειξη πένθους για το θάνατο του πρώην παίκτη Μίτσελ Κόουλ. Ο εκλιπών, που είχε παντρευτεί την αδερφή του Τζο Κόουλ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 27 ετών, εννέα μήνες μετά την αποχώρησή του από τη δράση. Σημειώνεται ότι ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκόραρε στο νεότευκτο "Γουέμπλεϊ".

# Η αναμέτρηση Ρέντινγκ-Γιουνάιτεντ έγινε η 4η στην ιστορία της Premier που το προβάδισμα άλλαξε χέρια 3 φορές. Η τελευταία φορά καταγράφηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2000. Παράλληλα ισοφαρίστηκε το ρεκόρ σκοραρίσματος στο πρώτο ημίχρονο (άλλες δύο φορές είχαν μπει 7 γκολ).

# Η Τσέλσι ηττήθηκε σε λονδρέζικο ντέρμπι μετά από 10 αναμετρήσεις.

# Μετά από 11 ώρες και 2 λεπτά, ο Φερνάντο Τόρες είχε συμμετοχή σε γκολ (έκανε την ασίστ).

# Το αρχικό σχήμα της Γουέστ Μπρομ δεν περιελάμβανε κανέναν Άγγλο για πρώτη φορά στην ιστορία της.

# Ο Γιώργος Καραγκούνης δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό στο ματς με την Τότεναμ. Ομοίως και ο Απόστολος Βέλλιος στην αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Σίτι.

# Η Σουόνσι νίκησε εκτός έδρας την Άρσεναλ για πρώτη φορά μετά από 30 ολόκληρα χρόνια.

# Ο Γκάρεθ Μπέιλ "κιτρινίστηκε" για δεύτερη σερί αγωνιστική επειδή έκανε "θέατρο".

# Ο Λούκας Λέιβα αγωνίστηκε για πρώτη φορά βασικός με τη φανέλα της Λίβερπουλ από τον περασμένο Αύγουστο όταν και τραυματίστηκε σοβαρά στον μηρό.

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής

Γουέστ Χαμ - Τσέλσι 3-1

(63' Κόουλ, 86' Ντιαμέ, 91' Μαϊγκά / 13' Μάτα)

Άρσεναλ - Σουόνσι 0-2

(88', 91' Μίτσου)

Φούλαμ - Τότεναμ 0-3

(56' Σάντρο, 72', 77' Ντεφό)

Λίβερπουλ - Σαουθάμπτον 1-0

(43' Άγκερ)

Μάντσεστερ Σίτι - Έβερτον 1-1

(43' πέν. Τέβες / 33' Φελαϊνί)

ΚΠΡ - Άστον Βίλα 1-1

(18' Μακί / 8' Χόλμαν)

Γουέστ Μπρομ - Στόουκ 0-1

(75' Γουάιτχεντ)

Ρέντινγκ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-4

(8' Ρόμπσον-Κανού, 19' Λε Φοντρ, 23' Μόρισον / 13' Άντερσον, 16' πέν, 30' Ρούνεϊ, 34' Φαν Πέρσι)

Νόριτς - Σάντερλαντ 2-1

(8' Μπασόνγκ, 37' Πίλκινγκτον / 45' Γκάρντνερ)

Δευτέρα 03 Δεκεμβρίου

Νιούκαστλ - Γουίγκαν (22:00)

Τα υπόλοιπα videos της ημέρας

ΚΠΡ - Άστον Βίλα 1-1

Γουέστ Μπρομ - Στόουκ 0-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK