18η αγ.: Νίκησαν οι "μεγάλοι" στην Boxing Day (VIDEOS)

Γούρικη αποδείχθηκε η Boxing Day για την Τσέλσι, την Μάντσεστερ Σίτι, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Άρσεναλ και την Λίβερπουλ, αφού εύκολα ή δύσκολα κατάφεραν να ξεπεράσουν τα εμπόδιά τους.

18η αγ.: Νίκησαν οι "μεγάλοι" στην Boxing Day (VIDEOS)

Κορυφή και το 2015

18η αγ.: Νίκησαν οι "μεγάλοι" στην Boxing Day (VIDEOS)

Στην κορυφή θα κλείσει το 2014 η Τσέλσι, καθώς επικράτησε 2-0 της Γουέστ Χαμ στο "Στάμφορντ Μπριτζ" με τα γκολ των Τζον Τέρι και Ντιέγκο Κόστα.

Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο μπήκε φορτσάτη στο ματς, έχασε δύο καλές ευκαιρίες και προηγήθηκε στο 31ο λεπτό με εξ επαφής προσπάθεια του Τζον Τέρι (έπειτα από κόρνερ), ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά σε δύο συνεχόμενες αναμετρήσεις μετά από τον Απρίλιο του 2006.

Η Τσέλσι συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και όταν ο Ντιέγκο Κόστα επανήλθε στο σκοράρισμα (στο 62' με διαγώνιο σουτ), όλα έδειχναν ότι η σεμνή τελετή θα λάβει τέλος. Πράγματι, οι "μπλε" δεν έχασαν τον έλεγχο κι από τη στιγμή που το σουτ του Μοργκάν Αμαλφιτανό σταμάτησε στο δεξί δοκάρι, δεν ανησύχησαν καθόλου.

Τσέλσι: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Φάμπρεγας (83' Μίκελ), Μάτιτς, Γουίλιαν (85' Ραμίρες), Οσκάρ, Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα (83' Ντρογκμπά).

Γουέστ Χαμ: Aντριάν, Τζένκινσον, Κόλινς, Ριντ, Κρέσγουελ, Νομπλ (59' Σονγκ), Κουγιατέ, Ντάουνινγκ (74' Αμαλφιτανό), Κάρολ (59' Σακό), Νόλαν, Βαλένσια.

Το γκολ του Τέρι

Το γκολ του Κόστα

Τα έκανε όλα ο Ρούνεϊ

18η αγ.: Νίκησαν οι "μεγάλοι" στην Boxing Day (VIDEOS)

Την 11η συνεχόμενη νίκη της στην Boxing Day πανηγύρισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία βασίστηκε στο επιθετικό παιχνίδι (διάταξη 3-4-1-2) και παρά τη νέα ατυχία με τον Άνχελ ντι Μαρία επικράτησε 3-1 της Νιούκαστλ στο "Ολντ Τράφορντ".

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Γουέιν Ρούνεϊ, καθώς στο 23' άνοιξε το σκορ σε φάση που άρχισε και τελείωσε ο ίδιος (σ.σ. βρήκε δίχτυα για τρίτη φορά σε Boxing Day), ενώ στο 36' σημείωσε το 180ό του γκολ στην Premier League.

Το ρολόι σημάδευε το 53ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Άγγλου επιθετικού, ο Ρόμπιν φαν Πέρσι σκόραρε με κεφαλιά και ουσιαστικά έβαλε τέλος στη σεμνή τελετή, δεδομένου ότι το μοναδικό γκολ της Νιούκαστλ μπήκε πολύ αργά (στο 87' με πέναλτι του Παπίς Σισέ).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Εβανς, Τζόουνς, Μακνέαρ, Γιανγκ, Βαλένσια (80' Ράφαελ), Κάρικ (61' Φλέτσερ), Μάτα, Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι, Φαλκάο (65' Γουίλσον).

Νιουκάστλ: Όλνγουικ, Κολοτσίνι, Τέιλορ, Γιάνμαατ, Ντάμετ (63' Καμπελά), Σισοκό, Ανίτα, Κόλμπακ, Γκουφράν, Αγιόθε (82' Βούκιτς), Αρμστρονγκ (63' Σισέ).

Το πρώτο γκολ του Ρούνεϊ

Το δεύτερο γκολ του Ρούνεϊ

Το γκολ του Φαν Πέρσι

Το γκολ του Σισέ

Με το ζόρι

18η αγ.: Νίκησαν οι "μεγάλοι" στην Boxing Day (VIDEOS)

Με τη βοήθεια της τύχης και χάρη στο γκολ του Ραχίμ Στέρλινγκ, η κακή Λίβερπουλ επικράτησε 1-0 της Μπέρνλι στο "Τερφ Μουρ" και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη σε Boxing Day μετά από το 2009.

Οι γηπεδούχοι άσκησαν πίεση ψηλά, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην αμυντική τριάδα των "κόκκινων", οι οποίοι έχασαν νωρίς-νωρίς λόγω τραυματισμού τον Μπραντ Τζόουνς. Ένα λάθος του Μάρτιν Σκρτελ στο 14' είχε ως αποτέλεσμα ο Ντάνι Ινγκς να σημαδέψει το δεξί δοκάρι, ενώ στο 36' ο Λούκας έσωσε πάνω στη γραμμή το σουτ του Σκορ Άρφιλντ.

Το δεύτερο ημίχρονο κυλούσε χωρίς πολλές συγκινήσεις, δεδομένου ότι η Λίβερπουλ δεν είχε εμπνεύσεις στην τελική πάσα, ώσπου ο Φιλίπε Κουτίνιο βρήκε τον Στέρλινγκ με τρομερή ασίστ στο 62' κι ο τελευταίος άνοιξε το σκορ. Κάποιες προσπάθειες των παικτών της Μπέρνλι στο τελευταίο τέταρτο δεν ήταν αξιόλογες (η καλύτερη φάση έγινε στο 68' με την κεφαλιά του Μάικλ Κιν), με συνέπεια το 0-1 να παραμείνει.

Μπέρνλι: Χίτον, Τρίπιερ, Σάκελ, Κιν, Μι (93' Γιούτκιεβιτς), Άρφιλντ, Τζόουνς (83' Γουάλας), Μάρνι, Μπόιντ, Μπαρνς (80' Βόουκς), Ινγκς.

Λίβερπουλ: Τζόουνς (16' Μινιολέ), Τουρέ (46' Τσαν), Σκρτελ, Σακό, Λούκας, Χέντερσον, Τζέραρντ, Λαλάνα, Μάρκοβιτς, Κουτίνιο (73' Λάμπερτ), Στέρλινγκ.

Το γκολ του Στέρλινγκ

"Κλικ" από το χιονισμένο "Χόθορνς"

18η αγ.: Νίκησαν οι "μεγάλοι" στην Boxing Day (VIDEOS)
18η αγ.: Νίκησαν οι "μεγάλοι" στην Boxing Day (VIDEOS)

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ο χιονισμένος αγωνιστικός χώρος του "Χόθορνς" και οι απουσίες δεν εμπόδισαν την Μάντσεστερ Σίτι να κάμψει εύκολα την αντίσταση της Γουέστ Μπρομ με 3-1 και να διατηρηθεί στο -3 από την πρωτοπόρο Τσέλσι.

Μία γκάφα του Μπεν Φόστερ έδωσε την ευκαιρία στον Φερνάντο να βρει δίχτυα με κοντινή προσπάθεια στο 8ο λεπτό, ενώ στο 13ο ο Τζόλεον Λέσκοτ ανέτρεψε τον Νταβίδ Σίλβα εντός μεγάλης περιοχής και ο Γιάγια Τουρέ ευστόχησε στο πέναλτι. Το ματς ολοκληρώθηκε... πρόωρα, αφού στο 34' ο εξαιρετικός Φερνάντο έκλεψε, ο Χεσούς Νάβας σέρβιρε και ο Σίλβα ανέβασε το δείκτη του σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι άφησαν το γκάζι, ωστόσο ο Σάιντο Μπεραχίνο δεν κατάφερε να νικήσει τον Τζο Χαρτ σε δύο περιπτώσεις κι όταν ο Μπράουν Ιντέγε μείωσε σε 3-1 ήταν πλέον πολύ αργά.

Γουέστ Μπρομ: Φόστερ, Λέσκοτ, Ποκονιόλι (66' Γκαμπόα), Μακόλει, Γουίσντομ, Σεσενιόν, Γκάρντνερ (66' Μπρουντ), Μόρισον, Μουλούμπου, Βαρέλα (67' Ιντέγε), Μπεραχίνο.

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Σανιά, Ντεμιτσέλις, Κλισί, Μανγκαλά, Νασρί (75' Λάμπαρντ), Μίλνερ, Σίλβα (63' Κολάροβ), Τουρέ (69' Φερναντίνιο), Νάβας, Φερνάντο.

Το γκολ του Φερνάντο

Το γκολ του Τουρέ

Το γκολ του Σίλβα

Το γκολ του Ιντέγε

18η αγ.: Νίκησαν οι "μεγάλοι" στην Boxing Day (VIDEOS)

Πολύ δύσκολες στιγμές πέρασε η Άρσεναλ με αντίπαλο την ΚΠΡ στο "Έμιρεϊτς", δεδομένου ότι αγωνίστηκε με 10 παίκτες για μεγάλο χρονικό διάστημα, ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι ότι επικράτησε 2-1.

Ο Αλέξις Σάντσες έχασε πέναλτι στο 9ο λεπτό, αλλά στο 37ο κατάφερε να βρει δίχτυα με κεφαλιά και να εξιλεωθεί, σε ένα πρώτο ημίχρονο όπου οι "κανονιέρηδες" είχαν τον έλεγχο και ζήτησαν ακόμα ένα πέναλτι (στο 25' με τον Ντάνι Γουέλμπεκ).

Η αψυχολόγητη ενέργεια του Ολιβιέ Ζιρού στο 53ο λεπτό -θεωρητικά- έβαλε δύσκολα στην Άρσεναλ, όμως στο 65' ο Τόμας Ροσίτσκι σκόραρε με μονοκόμματο πλασέ και της έδωσε μαξιλαράκι ασφαλείας. Το τελευταίο δεκάλεπτο, πάντως, ήταν δραματικό, δεδομένου ότι ο ΤσάρλιΌστιν μείωσε με πέναλτι στο 79', ωστόσο η ΚΠΡ δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί την πολιορκία και ο διαιτητής δεν της έδωσε ένα καταφανέστατο πέναλτι στις καθυστερήσεις (ο Κίεραν Γκιμπς ανέτρεψε τον Μπόμπι Σαμόρα).

Άρσεναλ: Στσέσνι, Ντεμπισί, Μέρτεζακερ, Μονρεάλ, Γκιμπς, Φλαμινί, Καθόρλα, Ροσίτσκι (83' Τσέιμπερς), Σάντσες, Ζιρού, Γουέλμπεκ (88' Κοκελίν).

ΚΠΡ: Γκριν, Ονουόχα, Φέρντιναντ, Κόλκερ, Ίσλα, Τραορέ (62' Χόιλετ), Ματς (71' Σαμόρα), Χένρι (62' Φερ), Κράντσαρ, Όστιν, Βάργκας.

Το γκολ του Σάντσες

Το γκολ του Ροσίτσκι

Το γκολ του Όστιν

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Γκάρεθ Μπάρι αντίκρισε την 103η κίτρινη κάρτα στην Premier League και, πλέον, κατέχει μόνος το σχετικό -αρνητικό- ρεκόρ, καθώς ξεπέρασε τον Λι Μπόιερ.

Τα αποτελέσματα της Boxing Day

14:45 Τσέλσι - Γουέστ Χαμ 2-0

(31' Τέρι, 62' Κόστα)

17:00 Μπέρνλι - Λίβερπουλ 0-1

(62' Στέρλινγκ)

17:00 Κρίσταλ Πάλας - Σαουθάμπτον 1-3

(86' Νταν - 17' Μανέ, 48' Μπέρτραντ, 53' Αλντερβάιρελντ)

17:00 Έβερτον - Στόουκ 0-1

(38' πέν. Κρκιτς)

17:00 Λέστερ - Τότεναμ 1-2

(48' Ουλόα - 1' Κέιν, 71' Έρικσεν)

17:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Νιούκαστλ 3-1

(23', 36' Ρούνεϊ, 53' Φαν Πέρσι - 87' πέν. Σισέ)

17:00 Σάντερλαντ - Χαλ 1-3

(1' Τζόνσον - 32' Ραμίρες, 51' Τσέστερ, 96' Γέλαβιτς)

17:00 Σουόνσι - Άστον Βίλα 1-0

(13' Σίγκουρτσον)

17:00 Γουέστ Μπρομ - Μάντσεστερ Σίτι 1-3

(86' Ιντέγε - 8' Φερνάντο, 13' πέν. Τουρέ, 34' Σίλβα)

19:30 Άρσεναλ - ΚΠΡ 2-1

(37' Σάντσες, 65' Ροσίτσκι - 79' πέν. Όστιν)

Οι συνθέσεις των υπόλοιπων αγώνων

Κρίσταλ Πάλας: Σπερόνι, Μαριάπα, Ντιλέινι, Νταν, Γουάρντ, Τζέντινακ, Λέντλεϊ (67' Ζάχα), Πάντσεον, Μακάρθουρ, Μπολάσι (72' Κέλι), Κάμπελ (49' Γκέιλ).

Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Γιοσίντα, Μπέρτραντ, Κλάιν (87' Μακάρθι), Αλντερβάιρελντ, Γκάρντος, Ντέιβις (56' Ουανιάμα), Σναϊντερλέν, Γουάρντ-Πρόουζ, Μανέ, Πελέ (72' Λονγκ).

Έβερτον: Χάουαρντ (46' Ρόμπλες), Τζαγκιέλκα (46' Αλκαράς), Μπέινς, Κόουλμαν, Τζόουνς, Μπάρι, Μακάρθι (69' Ετό)), Μπάρκλεϊ, Νέισμιθ, Μιραλάς, Λουκάκου.

Στόουκ: Μπέγκοβιτς, Πίτερς, Σόκρος, Κάμερον, Μουνιέσα, Γουίλαν, Ενζονζί, Γουόλτερς, Κρκιτς (67' Άνταμ), Αρναούτοβιτς (76' Ασαΐντι), Ντιούφ (92' Κράουτς).

Λέστερ: Xάμερ, Κοντσέσκι (83' Κνοκάρ), Βασιλέβσκι, Σίμπσον, Μόργκαν, Κινγκ (46' Τζέιμς), Ντρινκγουότερ, Νούγκεντ (75' Βέιρντι), Ουλόα, Μαρέζ, Σλουπ.

Τότεναμ: Λορίς, Βέρτονγκεν, Ρόουζ, Φάσιο, Γουόκερ, Σαντλί (63' Σολδάδο), 'Ερικσεν, Σταμπουλί (46' Μέισον), Μπενταλέμπ, Λαμέλα, Κέιν (84' Παουλίνιο).

Σάντερλαντ: Παντιλιμόν, Οσέι, Τζόουνς, Κοάτες, Βεργκίνι (84' Μπάκλεϊ), Τζόνσον, Κάτερμολ, Γκόμεθ (62' Τζιακερίνι), Λάρσον, Άλβαρες (62' Άλτιντορ), Φλέτσερ.

Χαλ: Μακγκρέγκορ, Ροσενιόρ, Ντέιβις, Μπρους, Τσέστερ, Κουίν, Αλούκο (89' Γέλαβιτς), Μοχαμαντί, Μέιλερ, Ραμίρες (78' Σαγκμπό), Μπρέιντι (88' Ινς).

Σουόνσι: Φαμπιάνσκι, Τέιλορ, Γουίλιαμς, Ράνχελ, Φερνάντες, Ντάιερ, Γιονγκ, Σέλβεϊ (60' Κάρολ), Σίγκουρτσον (78' Εμνς), Μπονί, Μοντέρο (22' Ρούτλετζ).

Άστον Βίλα: Γκουζάν, Χάτον, Φλάαρ, Σισοκό (46' Βάιμαν), Κλαρκ, Οκόρε, Σάντσες, Ντελφ, Κλέβερλεϊ (77' Γκρίλις), Αγκμπονλαχόρ, Μπεντέκε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK