19η αγ.: Χριστουγεννιάτικος μποναμάς για τη Γιουνάιτεντ

Η Νιούκαστλ προηγήθηκε τρεις φορές στο "Ολντ Τράφορντ", αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απάντησε σε ισάριθμες περιπτώσεις και με γκολ του συνήθη Χαβιέρ Ερνάντες στο 90ό λεπτό νίκησε 4-3. Στο -7 από την κορυφή η Μάντσεστερ Σίτι μετά την ήττα της με 1-0 από τη Σάντερλαντ.

19η αγ.: Χριστουγεννιάτικος μποναμάς για τη Γιουνάιτεντ

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης του "Ολντ Τράφορντ" η Νιούκαστλ ήταν κυρίαρχη και το τέλος του δίκαια την βρήκε προηγούμενη με 2-1. Μόλις στο 4ο λεπτό ο Τζέιμς Περτς βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, μετά την απόκρουση του Νταβίντ ντε Χέα σε σουτ του Ντεμπά Μπα και άνοιξε το σκορ. Ο Τζόνι Έβανς ισοφάρισε με περιπετειώδη τρόπο στο 25', τρία λεπτά αργότερα όμως, έβαλε αυτογκόλ και έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν και δοκάρι με τον Γκαμπριέλ Ομπερτάν.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανέβασε ρυθμούς στο δεύτερο μέρος και λίγα λεπτά μετά την έναρξή του, ο Πατρίς Εβρά ξανάφερε το ματς στα ίσα με διαγώνιο σουτ. Η χαρά των παικτών του σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν κράτησε για πολύ, πάντως, καθώς στο 68ο λεπτό ο Ομπερτάν έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Παπίς Σισέ με εν κινήσει σουτ έδωσε για τρίτη φορά το προβάδισμα στη Νιούκαστλ.

Οι "καρακάξες" φλέρταραν έντονα με την πρώτη εφετινή τους εκτός έδρας νίκη, αλλά οι γηπεδούχοι δεν ήταν διατεθειμένοι να πάρουν το ρόλο του... Άγιου Βασίλη. Ως εκ τούτου, ο Ρόμπιν φαν Πέρσι ισοφάρισε στο 71ο λεπτό μετά από φάση διαρκείας και ο Χαβιέρ Ερνάντες έγραψε το τελικό 4-3 στο 90ό λεπτό.

Είχε προηγηθεί το δοκάρι του Φαν Πέρσι από πλευράς Γιουνάιτεντ, αυτό του Σάμι Αμεόμπι από πλευράς Νιούκαστλ και αρκετές ευκαιρίες των γηπεδούχων για να πάρουν με λιγότερο άγχος το τρίποντο. Η νίκη αυτή έφερε την ομάδα του Φέργκιουσον στο +7 από τη Μάντσεστερ Σίτι, καθώς η τελευταία ηττήθηκε από τη Σάντερλαντ.

19η αγ.: Χριστουγεννιάτικος μποναμάς για τη Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Σίτι έχασε για τρίτη σερί φορά εκτός έδρας από τη Σάντερλαντ και μάλιστα με γκολ του πρώην παίκτη της Άνταμ Τζόνσον. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Μάρτιν Ο' Νιλ πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα και ανέβηκε στη 13η θέση της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι έχασε ουκ ολίγες ευκαιρίες για να προηγηθεί με σημαντικότερη αυτή του 10ου λεπτού, όταν η κεφαλιά του Βινσάν Κομπανί κατέληξε στο δοκάρι του Σιμόν Μινιολέ, ο οποίος επενέβη σωτήρια στις προσπάθειες των Σέρχιο Αγουέρο και Κάρλος Τέβες.

Τελικά ο άγραφος ποδοσφαιρικός νόμος έμελλε να εφαρμοστεί στο 53ο λεπτό. Με ένα όμορφο σουτ έξω από την περιοχή, ο Άνταμ Τζόνσον πήρε εκδίκηση για την απομάκρυνσή του από τη Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας και τη... συνδρομή του Τζο Χαρτ, ο οποίος είδε την μπάλα να περνά κάτω από τα χέρια του.

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Γιώργος Καραγκούνης πέρασε ως αλλαγή στο 78ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Σαουθάμπτον. Ο άσος της Φούλαμ αντικατέστησε τον

# Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το γκολ που δέχθηκαν, καθώς στην εν λόγω φάση ο Πάμπλο Σαμπαλέτα τραυματίστηκε, αλλά οι γηπεδούχοι δεν έβγαλαν την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου.

# Τελευταία φορά που η Άστον Βίλα δέχθηκε συνολικά 12 γκολ σε δύο διαδοχικά ματς πρωταθλήματος ήταν τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο του 1958.

# O Γκάρεθ Μπέιλ σημείωσε το 1ο του χατ-τρικ στην Premier League και έγινε ο 5ος Ουαλός που το καταφέρνει μετά τους Χιουζ, Σπιντ, Σόντερς και Έρνσο.

# Η τελευταία νίκη της Νιούκαστλ στο "Ολντ Τράφορντ" σημειώθηκε το 1972.

Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής

Έβερτον - Γουίγκαν 2-1

(52' Οσμάν, 77' Τζαγκιέλκα / 82' Κονέ)

Φούλαμ - Σαουθάμπτον 1-1

(8' Μπερμπάτοφ / 85' πέν. Λάμπερτ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Νιούκαστλ 4-3

(25' Έβανς, 58' Εβρά, 71' Φαν Πέρσι, 90' Ερνάντες / 4' Περτς, 28' αυτ. Έβανς, 68' Σισέ)

Νόριτς - Τσέλσι 0-1

(38' Μάτα)

Ρέντινγκ - Σουόνσι 0-0

Σάντερλαντ - Μάντσεστερ Σίτι 1-0

(53' Τζόνσον)

ΚΠΡ - Γουέστ Μπρομ 1-2

(68' Σισέ / 29' Μπρουντ, 49' αυτ. Γκριν)

Άστον Βίλα - Τότεναμ 0-4

(58' Ντεφό, 61', 73', 84' Μπέιλ)

Στόουκ - Λίβερπουλ 3-1

(5', 49' Γουόλτερς, 12' Τζόουνς / 2' πέν. Τζέραρντ)

Άρσεναλ - Γουέστ Χαμ ( αναβολή)

Τα υπόλοιπα videos της ημέρας

Έβερτον - Γουίγκαν 2-1

Φούλαμ - Σαουθάμπτον 1-1

Νόριτς - Τσέλσι 0-1

ΚΠΡ - Γουέστ Μπρομ 1-2

Άστον Βίλα - Τότεναμ 0-4

Στόουκ - Λίβερπουλ 3-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK