1η αγ.: Τα "ζαχαρωτά" κέρασαν... πίκρα τη Γιουνάιτεντ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Μαρουάν Φελαϊνί, η Έβερτον επικράτησε 1-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία αφυπνίστηκε στο τελευταίο 25λεπτο της αναμέτρησης. Τα "ζαχαρωτά" είχαν και δύο δοκάρια με τους Φελαϊνί και Όσμαν.

1η αγ.: Τα "ζαχαρωτά" κέρασαν... πίκρα τη Γιουνάιτεντ

Με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου στην αναμέτρηση, ο Φελαϊνί μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ από δύσκολη γωνία, όμως, η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι αφού βρήκε στο δοκάρι του Ντε Χέα.

Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν (καλύτερες αυτές του 33ου, του 41ου και του 45ου λεπτού), αλλά ο γκολκίπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τους σταμάτησε με έξοχες επεμβάσεις.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Φελαϊνί κέρδισε ακόμα μία εναέρια μονομαχία και η μπάλα κατέληξε στον Όσμαν, ο οποίος σημάδεψε με σουτ το δοκάρι του Ντε Χέα. Μέχρι εκείνο το σημείο είχε και την τύχη στο πλευρό του ο Ισπανός...

Τελικά η δικαιοσύνη αποδόθηκε στο 57ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Φελαϊνί (ποιος άλλος;) εξέθεσε τον, πολύ κοντύτερό του είναι η αλήθεια, Κάρικ και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο "Γκούντισον Παρκ". Αμέσως σηκώθηκε για ζέσταμα ο Ρόμπιν φαν Πέρσι...

Λίγο πριν τη συμπλήρωση του 70ού λεπτού η ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχασε την πρώτη κλασική ευκαιρία της (το σουτ του Κλέβερλι αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή), ενώ αμέσως μετά πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Φαν Πέρσι.

Εντούτοις ούτε ο Ολλανδός ούτε κανένας άλλος άσος της Γιουνάιτεντ μπόρεσε να σημειώσει το γκολ της ισοφάρισης στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης με αποτέλεσμα η Έβερτον να πανηγυρίσει μία σπουδαία νίκη.

Ο Κέβιν Μιραλάς γνώρισε την αποθέωση από τους φίλους της Έβερτον λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης, με τον πρώην επιθετικό του Ολυμπιακού να κάνει παρέλαση στο χορτάρι του "Γκούντισον" κρατώντας τη φανέλα με το Νο 11.

1η αγ.: Τα "ζαχαρωτά" κέρασαν... πίκρα τη Γιουνάιτεντ
miralas.jpg

Ενδιαφέρουν...

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ηττηθεί σε μόλις δύο από τα τελευταία 28 ματς πρωταθλήματος που έδωσε ημέρα Δευτέρα. Η πρώτη σημειώθηκε τον περασμένο Απρίλιο από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Ρόμπιν φαν Πέρσι είχε πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ σε εννέα αναμετρήσεις πρωταθλήματος κόντρα στην Έβερτον. Σήμερα απλώς οι αναμετρήσεις έγιναν δέκα...

Ο Μαρουάν Φελαϊνί έφτασε τα τρία γκολ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο μοναδικός παίκτης της Έβερτον που της έχει βάλει περισσότερα είναι ο Ντάνκαν Φέργκιουσον με έξι.

Ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον συνδύασε με ήττα την 500ή του αναμέτρηση μακριά από το "Ολντ Τράφορντ". Ο απολογισμός του είναι 243 νίκες, 138 ισοπαλίες και 119 ήττες.

Ο βετεράνος τεχνικός των "κόκκινων διαβόλων" τους ανέλαβε τη σεζόν που η Έβερτον κατέκτησε το τελευταίο της πρωτάθλημα (1986-87).

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Άρσεναλ - Σάντερλαντ 0-0

Φούλαμ - Νόριτς 5-0

(26' Νταφ, 41', 54' Πέτριτς, 66' Κατσανίκλιτς, 87' Σίντγουελ)

ΚΠΡ - Σουόνσι 0-5

(8', 53' Μίτσου, 63', 71' Ντάιερ, 81' Σινκλέρ)

Ρέντινγκ - Στόουκ 1-1

(90' Λε Φόντρι / 34' Κάιτλι)

Γουέστ Μπρομ - Λίβερπουλ 3-0

(43' Γκέρα, 64' πεν. Οντεμβίγκι, 77' Λουκάκου)

Γουέστ Χαμ - Άστον Βίλα 1-0

(40' Νόλαν)

Νιούκαστλ - Τότεναμ 2-1

(55' Ντεμπά Μπα, 80' πεν. Μπεν Αρφά / 76' Ντεφό)

Γουίγκαν - Τσέλσι 0-2

(2' Ιβάνοβιτς, 7' πεν. Λάμπαρντ)

Μάντσεστερ Σίτι - Σαουθάμπτον 3-2

(40' Τέβες, 72' Τζέκο, 80' Νασρί / 59' Λάμπερτ, 68' Ντέιβις)

Έβερτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0

(57' Φελαϊνί)

Διαβάστε εδώ τι έγινε στους αγώνες του Σαββάτου.

Διαβάστε εδώ τι έγινε στους αγώνες της Κυριακής.

News 24/7

24MEDIA NETWORK