20ή αγων.: Όρθια η Τσέλσι στο "Μολινό", στο 93' έχασε η Άρσεναλ

Με γκολ του Φρανκ Λάμπαρντ στο 89' η Τσέλσι νίκησε 2-1 εκτός έδρας τη Γουλβς και επέστρεψε στις επιτυχίες έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές. Η Στόουκ έδωσε τέλος στα θετικά αποτελέσματα της Μπλάκμπερν επικρατώντας 2-1 στο "Ίγουντ Παρκ". Με δύο γκολ μετά το 85' η Φούλαμ ανέτρεψε το προβάδισμα της Άρσεναλ και νίκησε στο λονδρέζικο ντέρμπι. "Διπλό" για Σουόνσι και Νόριτς.

20ή αγων.: Όρθια η Τσέλσι στο "Μολινό", στο 93' έχασε η Άρσεναλ

Μετά από τρεις διαδοχικές ισοπαλίες και την εντός έδρας ήττα από την Άστον Βίλα η Τσέλσι και πιο συγκεκριμένα, ο προπονητής της, Αντρέ βίλας Μπόας έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί στο ματς της 20ής αγωνιστικής με τη Γουλβς στο "Μολινό". Έστω και με την ψυχή στο στόμα οι "Λονδρέζοι" κατάφεραν να πάρουν το πολυπόθητο τρίποντο χάρη στον αρχηγό τους, Φρανκ Λάμπαρντ αλλά και τον "φύλακα άγγελό" τους, Πετρ Τσεχ. Ο πρώτος πέτυχε το νικητήριο τέρμα 1 λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 90 και ο δεύτερος απέκρουσε ενστικτωδώς τη μπάλα στην κεφαλιά του Ντόιλ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων. Η Τσέλσι άνοιξε το σκορ στο 54ο λεπτό με τον Ραμίρες ενώ η Γουλβς ισοφάρισε, προσωρινά, στο 85ο λεπτό με τον Ουόρντ.

Με αυτήν τους την επιτυχία οι "μπλε" βρέθηκαν στην τέταρτη θέση, ξεπερνώντας -τουλάχιστον σε αυτήν τη φάση- την Άρσεναλ. Οι "κανονιέρηδες" είχαν υποχρεώσεις εντός της πόλης, αντιμετωπίζοντας τη Φούλαμ στο "Κρέιβεν Κότατζ" και η κεφαλιά - γκολ του Κοσιελνί στο 21' τους έδωσε το δικαίωμα να πιστέψουν ότι θα μπορέσουν να φύγουν με τους τρεις βαθμούς. Παρόλα αυτά η ομάδα του Μάρτιν Γιολ ήταν πολύ σκληρή για να... πεθάνει από τόσο νωρίς. Πίεσε πολύ την ευάλωτη άμυνα της Άρσεναλ και έψαξε με πάθος το γκολ. Όταν δε στο 78' απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα (αποβολή Τζουρού) έκλεισε την ομάδα του Βενγκέρ στην περιοχή της και αφού πρώτα ισοφάρισε με τον Σίντγουελ στο 85' (κάκιστη έξοδος του Σέζνι) έκλεψε τη νίκη με το ξερό σουτ του Ζαμόρα στις καθυστερήσεις.

Μετά τους 4 βαθμούς που μάζεψε σε "Άνφιλντ" και "Όλντ Τράφορντ" η Μπλάκμπερν υπέστη εντός έδρας ήττα με 2-1 από τη Στόουκ. Σε δήμιο της ομάδας του Στιβ Κιν εξελίχθηκε ο Πίτερ Κράουτς ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ των φιλοξενούμενων στο 17ο και στο 45ο λεπτό. Το γκολ του Γκουντγουΐλι στο 70ό λεπτό δεν άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα.

Νίκη με ανατροπή του σκορ στο "Λόφτους Ρόουντ" πέτυχε η Νόριτς με αντίπαλο την ΚΠΡ η οποία προηγήθηκε στο 11ο λεπτό με τον Μπάρτον αλλά οι φιλοξενούμενοι πήραν τους 3 βαθμούς χάρη στα τέρματα των Πίλκινγκτον (42') και Μόρισον, 7 λεπτά πριν το φινάλε.

Πετυχαίνοντας από ένα γκολ στα πρώτα λεπτά του κάθε ημιχρόνου η Σουόνσι έφυγε νικήτρια με 2-0 από το "Βίλα Παρκ" με αντίπαλο την Άστον Βίλα. Τα γκολ για την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς πέτυχαν οι Ντάιερ (5') και Ρούτλετζ (47').

Τα αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής:

Άστον Βίλα - Σουόνσι 0-2
(5' Ντάιερ, 47' Ρούτλετζ)

Μπλάκμπερν - Στόουκ Σίτι 1-2
(70' Γκουντγουΐλι / 17', 45' Κράουτς)

ΚΠΡ - Νόριτς 1-2
(11' Μπάρτον / 42' Πίλκινγκτον, 83' Μόρισον)

Γουλβς - Τσέλσι 1-2
(84' Ουόρντ / 54' Ραμίρες, 89' Λάμπαρντ)

19:30 Φούλαμ - Άρσεναλ

Τρίτη 03 Ιανουαρίου

21:45 Τότεναμ - Γουέστ Μπρομ
21:45 Γουίγκαν - Σάντερλαντ
21:45 Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ

Τετάρτη 04 Ιανουαρίου

22:00 Έβερτον - Μπόλτον
22:00 Νιουκάστλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

News 24/7

24MEDIA NETWORK