21η αγ.: Άνετο διπλό η Γιουνάιτεντ, απώλεια η Άρσεναλ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε ποδαρικό με το δεξί στο 2013, αφού επικράτησε εύκολα της Γουίγκαν (4-0) και διατηρήθηκε στο +7 από τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επικράτησε 3-0 της Στόουκ, αλλά έχασε λόγω τραυματισμού τον Σέρχιο Αγουέρο. Λίγο αργότερα, η Άρσεναλ αναδεικνυόταν ισόπαλη 1-1 με τη Σαουθάμπτον.

21η αγ.: Άνετο διπλό η Γιουνάιτεντ, απώλεια η Άρσεναλ

Ο Χαβιέρ Ερνάντες βρήκε δίχτυα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης του "DW Stadium", ορθώς όμως, δεν χρίστηκε σκόρερ καθώς βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Με τη συμπλήρωση 35 λεπτών, πάντως, ο Μεξικανός πήρε το... ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Αλί Αλ Χαμπσί σε σουτ του Πατρίς Εβρά και άνοιξε το σκορ.

Δύο λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο πρώτος σκόρερ της Premier το 2012 συνέχισε την παράδοση και το νέο έτος. Ο λόγος, φυσικά, για τον Ρόμπιν φαν Πέρσι, ο οποίος έκανε το 2-0 με αρχοντική ενέργεια και πλασέ. Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 63ο λεπτό όταν ο Ερνάντες σκόραρε με κοντινό σουτ, μετά από εκτέλεση φάουλ του φαν Πέρσι στο τείχος, ενώ ο τελευταίος έγραψε το τελικό αποτέλεσμα στο 88ο λεπτό.

21η αγ.: Άνετο διπλό η Γιουνάιτεντ, απώλεια η Άρσεναλ

Ο τραυματισμός του Σέρχιο Αγουέρο επισκίασε την άνετη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Στόουκ με 3-0. Ο Αργεντινός άσος τραυματίστηκε αμέσως μετά το γκολ που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και αντικαταστάθηκε στο 77ο λεπτό από τον Κάρλος Τέβες.

Το δοκάρι δεν επέτρεψε στον Αγουέρο να χριστεί σκόρερ από νωρίς, ο Πάμπλο Σαμπαλέτα όμως, έδωσε το προβάδισμα στους πρωταθλητές με κοντινό σουτ. Ο Έντιν Τζέκο σημείωσε ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του στο 56ο λεπτό, ενώ ο Αγουέρο έκανε το 3-0 με ανύπαρκτο πέναλτι στο 74' (ο Νταβίδ Σίλβα ανατράπηκε εκτός περιοχής από τον Στίβεν Ενζονζί).

21η αγ.: Άνετο διπλό η Γιουνάιτεντ, απώλεια η Άρσεναλ

Ο Τζακ Γουίλσιρ δεν γιόρτασε όπως θα ήθελε τα 21α γενέθλιά του, αφενός γιατί η Άρσεναλ αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Σαουθάμπτον και αφετέρου γιατί δέχθηκε γονατιά στη βουβωνική χώρα από τον Γκαστόν Ραμίρες.

Με τη συμπλήρωση 34 λεπτών παιχνιδιού, ο τελευταίος εκμεταλλεύθηκε τα συνεχόμενα λάθη στην περιοχή των "κανονιέρηδων" και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ, ενώ οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με αυτογκόλ του Γκιγιέρμο ντο Πράντο (έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Θίο Γουόλκοτ).

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Γκαστόν Ραμίρες βρήκε δίχτυα στο 72ο λεπτό, αλλά το γκολ δεν μέτρησε. Άγνωστο παραμένει αν ο διαιτητής καταλόγισε οφσάιντ ή επιθετικό φάουλ. Οφσάιντ δεν υπήρχε, φάουλ υπήρχε.

Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής

Γουέστ Μπρομ - Φούλαμ 1-2

(49' Λουκάκου / 39' Μπερμπάτοφ, 58' Κατσανίκλιτς)

Μάντσεστερ Σίτι - Στόουκ 3-0

(43' Σαμπαλέτα, 56' Τζέκο, 74' πέν. Αγουέρο)

Σουόνσι - Άστον Βίλα 2-2

(9' Ράουτλετζ, 95' Γκράχαμ / 44' Βάιμαν, 84' πέν. Μπεντέκε)

Τότεναμ - Ρέντινγκ 3-1

(9' Ντόουσον, 51' Αντεμπαγιόρ, 79' Ντέμπσεϊ / 4' Πογκρέμπνιακ)

Γουέστ Χαμ - Νόριτς 2-0

(3' πέν. Νόουμπλ, 26' Ο' Μπράιαν)

Γουίγκαν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-4

(35', 63' Ερνάντες, 43', 88' Φαν Πέρσι)

Σαουθάμπτον - Άρσεναλ 1-1

(34' Ραμίρες / 41' αυτ. Ντο Πράντο)

Τετάρτη 02 Ιανουαρίου

Τσέλσι - ΚΠΡ (21:45)

Λίβερπουλ - Σάντερλαντ (21:45)

Νιούκαστλ - Έβερτον (22:00)

Τα υπόλοιπα videos της ημέρας

Τότεναμ - Ρέντινγκ 3-1

Γουέστ Χαμ - Νόριτς 2-1

Σουόνσι - Άστον Βίλα 2-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK