24η αγ.: Αυτοκτόνησε η Λίβερπουλ στο ντέρμπι με την Άρσεναλ

Η Λίβερπουλ προηγήθηκε 2-0 στο "Έμιρεϊτς" και είχε τη χρυσή ευκαιρία να πιάσει την Άρσεναλ στην 6η θέση της βαθμολογίας, η τελευταία όμως, ισοφάρισε 2-2 μέσα σε ένα δίλεπτο. Επέστρεψε στο +7 από τη Σίτι η Γιουνάιτεντ.

24η αγ.: Αυτοκτόνησε η Λίβερπουλ στο ντέρμπι με την Άρσεναλ

Λίγες ώρες μετά την απόκτηση του Φιλίπε Κουτίνιο, η Λίβερπουλ κυριαρχούσε στο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής. Μέχρι το 64ο λεπτό... Είχαν προηγηθεί τα γκολ των Λουίς Σουάρες (στο 5' μετά από φάση διαρκείας) και Τζόρνταν Χέντερσον (στο 60' με εκπληκτική ατομική προσπάθεια), καθώς και ορισμένες καλές στιγμές. Η συνέχεια ανήκε στην Άρσεναλ...

Για πολλοστή φορά εφέτος, η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς προδόθηκε από την άμυνά της, με αποτέλεσμα να χαθούν ακόμα δύο βαθμοί. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Τζακ Γουίλσιρ στο 65', ο Ολιβιέ Ζιρού μείωσε με κεφαλιά, ενώ ο Θίο Γουόλκοτ ισοφάρισε δύο λεπτά αργότερα με διαγώνιο σουτ. Οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ολική ανατροπή, όμως, δεν τα κατάφεραν, αφού τα σουτ των Γουόλκοτ και Σάντι Καθόρλα πέρασαν άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Σουάρες λίγο πριν από το φινάλε.

24η αγ.: Αυτοκτόνησε η Λίβερπουλ στο ντέρμπι με την Άρσεναλ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Σαουθάμπτον, αλλά μέσα σε 25 λεπτά ανέτρεψε τα δεδομένα, πήρε τους τρεις βαθμούς και επανέφερε τη διαφορά από τη Μάντσεστερ Σίτι στους 7 βαθμούς.

Οι "άγιοι" προηγήθηκαν στο 3ο λεπτό με τον Τζέι Ροντρίγκες, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Μάικλ Κάρικ, όμως, ο Γουέιν Ρούνεϊ ανέλαβε δράση και σκοράροντας δύο φορές (στο 8' και το 27') χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους.

24η αγ.: Αυτοκτόνησε η Λίβερπουλ στο ντέρμπι με την Άρσεναλ

Τάσεις αυτοχειρίας επέδειξε η Τσέλσι με αντίπαλο τη Ρέντινγκ, αφού ενώ προηγείτο 2-0 μέχρι το 87ο λεπτό, δέχθηκε δύο γκολ από τον Άνταμ Λε Φοντρ και έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει τη Μάντσεστερ Σίτι στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Μετά από ένα αδιάφορο πρώτο ημίχρονο που όλα έδειχναν ότι θα λήξει χωρίς γκολ, ο Μάτα έπαιξε ωραία το "1-2" με τον Φερνάντο Τόρες και άνοιξε το σκορ στις καθυστερήσεις. Οι "μπλε" όχι μόνο δεν απειλήθηκαν καθόλου στη συνέχεια, αλλά σημείωσαν και δεύτερο γκολ (με κεφαλιά του Φρανκ Λάμπαρντ στο 66'). Όλα έδειχναν ότι το ματς έχει τελειώσει...

Οι φίλοι της Ρέντινγκ ζητούσαν επιτακτικά την είσοδο του Λε Φοντρ στο παιχνίδι και ο Μπράιαν Μακντέρμοτ δεν τους χάλασε το χατίρι. Στο 66ο λεπτό ο 26χρονος επιθετικός πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, στο 87ο μείωσε με χαμηλό σουτ και στο 95ο ισοφάρισε μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Τσέλσι. Έτσι απλά...

Σε ρυθμούς twitter

# Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει σκοράρει σε 61 συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια της (ρεκόρ Premier).

# Ο Γιώργος Καραγκούνης αγωνίστηκε μέχρι το 66ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Γουέστ Χαμ. Αντικαταστάθηκε από τον Κρις Μπέιρντ.

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής

Άστον Βίλα - Νιούκαστλ 1-2

(49' πέν. Μπεντέκε / 19' Σισέ, 31' Καμπάιγ)

ΚΠΡ - Μάντσεστερ Σίτι 0-0

Στόουκ - Γουίγκαν 2-2

(23' Σόκρος, 48' Κράουτς / 50' Μακάρθουρ, 61' Ντι Σάντο)

Σάντερλαντ - Σουόνσι 0-0

Άρσεναλ - Λίβερπουλ 2-2

(65' Ζιρού, 67' Γουόλκοτ / 5' Σουάρες, 60 Χέντερσον)

Έβερτον - Γουέστ Μπρομ 2-1

(29', 45+2' Μπέινς / 65' Λονγκ)

Νόριτς - Τότεναμ 1-1

(32' Χούλαχαν / 80' Μπέιλ)

Φούλαμ - Γουέστ Χαμ 3-1

(10' Μπερμπάτοφ, 49' Ρονταγέγκα, 91' Ο' Μπράιαν / 48' Νόλαν)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σαουθάμπτον 2-1

(8', 27' Ρούνεϊ / 3' Ροντρίγκες)

Ρέντινγκ - Τσέλσι 2-2

(87', 95' Λε Φοντρ / 45+1' Μάτα, 66' Λάμπαρντ)

Διαβάστε εδώ τι έγινε στους αγώνες της Τρίτης

Τα υπόλοιπα videos της ημέρας

Φούλαμ - Γουέστ Χαμ 3-1

Έβερτον - Γουέστ Μπρομ 2-1

Νόριτς - Τότεναμ 1-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK