2η αγ.: Κάζο για Λίβερπουλ, με ανατροπή η Τσέλσι, "τεσσάρα" η Σίτι

Η Λίβερπουλ γνώρισε την ήττα με 2-0 απ' την Μπέρνλι εκτός έδρας, παρουσιάζοντας κάκιστη εικόνα. Η Τσέλσι, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, επικράτησε με 2-1 της Γουότφορντ με τον Ντιέγκο Κόστα να "σώζει" και πάλι την παρτίδα στα τελευταία λεπτά. Η Σίτι επιβλήθηκε με το εμφατικό 4-1 της Στόουκ.

2η αγ.: Κάζο για Λίβερπουλ, με ανατροπή η Τσέλσι, "τεσσάρα" η Σίτι

Η Λίβερπουλ, ύστερα απ' το μεγάλο διπλό μέσα στο "Έμιρεϊτς", γνώρισε την ήττα με 2-0 απ' την Μπέρνλι. Η αναμέτρηση άρχισε με τους χειρότερους οιωνούς για τους "κόκκινους", αφού μόλις στο 2ο λεπτό ο Σαμ Βόουκς εκμεταλλεύτηκε τη λανθασμένη αντίδραση των αμυντικών της Λίβερπουλ και μ' ένα εξαιρετικό σουτ έδωσε το προβάδισμα στην Μπέρνλι. Οι παίκτες του Γίργκεν Κλοπ προσπάθησαν να ξεπεράσουν την ψυχρολουσία, πίεσαν για την ισοφάριση, όμως δεν έβρισκαν χώρους προς την αντίπαλη εστία, με συνέπεια να επιχειρούν μακρινά σουτ, χωρίς αποτέλεσμα. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τους κενούς χώρους και έφθασαν σε δεύτερο γκολ λίγο πριν τη συμπλήρωση 40 λεπτών, με τον Αντρέ Γκρέι.

2η αγ.: Κάζο για Λίβερπουλ, με ανατροπή η Τσέλσι, "τεσσάρα" η Σίτι

Το δεύτερο γκολ δυσκόλεψε σε μεγάλο βαθμό το έργο της ομάδας του Κλοπ, ο οποίος είχε την ατυχία να έχει σε κάκιστη ημέρα τα περισσότερα επιθετικά ατού του. Η εικόνα στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε. Η Λίβερπουλ συνέχισε να έχει μία "φλύαρη" κατοχή της μπάλας (70%-30%), δίχως να δημιουργεί αξιόλογες καταστάσεις μπροστά απ' τα καρέ του Χίτον. Η είσοδος των Μάρκο Γκρούγιτς και Αλμπέρτο Μορένο βοήθησε τους "κόκκινους" να ανέβουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, όμως και πάλι το πρόβλημα στην τελική προσπάθεια ήταν εμφανές.

Μπέρνλι (4-4-2): Χίτον, Λόουτον, Κιν, Μι, Γουόρντ, Μάρνεϊ, Ντεφούρ (56' Γκούντμουντσον), Άρφιλντ, Μπόιντ, Βόουκς (82' Τζούτκιεβιτς), Γκρέι (90+3' Ο' Νιλ)

Λίβερπουλ (4-3-3): Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Κλάβαν, Μίλνερ (77' Μορένο), Χέντερσον, Λαλάνα (78' Γκρούγιτς), Βαϊνάλντουμ, Κουτίνιο, Φιρμίνο, Στάριτζ (65' Ορίγκι).

2η αγ.: Κάζο για Λίβερπουλ, με ανατροπή η Τσέλσι, "τεσσάρα" η Σίτι

Η Τσέλσι παρουσίασε για δεύτερη σερί αγωνιστική μέτρια εικόνα, αλλά και πάλι ο Ντιέγκο Κόστα, όπως και με τη Γουέστ Χαμ, έδωσε τη λύση στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Οι "μπλε" είχαν πρόβλημα στον τομέα της ανάπτυξης, καθώς οι Εντέν Αζάρ, Οσκάρ και Πέδρο δεν βρέθηκαν σε καλή ημέρα, ενώ ο Ντιέγκο Κόστα ήταν αρκετά απομονωμένος στο πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες της Γουότφορντ είχε ως πρωταρχικό στόχο τη διαφύλαξη του μηδέν στα μετόπισθεν, επιχειρώντας να χτυπήσουν στην κόντρα επίθεση με τους ταχύτατους Αμραμπάτ, Ιγκάρο και Ντίνι. Τελικά, ο Καπού έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους με εξαιρετικό τελείωμα στο 49ο λεπτό.

2η αγ.: Κάζο για Λίβερπουλ, με ανατροπή η Τσέλσι, "τεσσάρα" η Σίτι

Το γκολ "ξύπνησε" τους φιλοξενούμενους, που ανέβασαν την απόδοσή τους. Παράλληλα, ο Κόντε πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Βίκτορ Μόζες και Μιτσί Μπατσουαγί προκειμένου να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του. Ο Βέλγος επιθετικός τον δικαίωσε, καθώς στο 81' έφερε το ματς στα ίσα, εκμεταλλευόμενος την ασταθή απόκρουση του Εουρέλιο Γκόμες. Οι Λονδρέζοι άσκησαν ασφυκτική πίεση και τελικά έκαναν την ολική ανατροπή στο 87ο λεπτό με τον Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος έπιασε στον ύπνο την άμυνα των γηπεδούχων και με υπέροχο πλασέ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Γουότφορντ (3-5-2): Γκόμες, Κάθκαρτ, Πρεντλ, Μπρίτος Καμπρέρα, Μπεχράμι, Γκεντιούρα (88' Βίντρα), Καπού (84' Ντουκουρέ), Άμραμπατ, Χολέμπας (90' Σούνιγκα), Ιγκάλο, Ντίνι.

Τσέλσι (4-5-1): Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Καντέ, Μάτιτς (78' Φάμπρεγκας), Οσκάρ (73' Μπατσουαγί), Πέδρο (71' Μόζες), Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα.

2η αγ.: Κάζο για Λίβερπουλ, με ανατροπή η Τσέλσι, "τεσσάρα" η Σίτι

Εν αντιθέσει με τη μεσοβδόμαδη αναμέτρηση απέναντι στην Στεάουα Βουκουρεστίου που μετατράπηκε σε υγιεινό περίπατο, η Μάντσεστερ Σίτι δυσκολεύτηκε περισσότερο απ' ό,τι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα (4-1) κόντρα στην Στόουκ Σίτι στο "Μπριτάνια". Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έβαλαν... δύσκολα στους "πολίτες", χάνοντας μία σημαντική ευκαιρία στο 21ο λεπτό, όταν ο Νίκολας Οταμέντι απομάκρυνε σε κόρνερ με σωτήρια προβολή το σουτ του Τζο Άλεν. Τελικά, πέντε λεπτά αργότερα, κόντρα στη ροή του αγώνα, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κέρδισε πέναλτι σε τράβηγμα του Οταμέντι απ' τον Σόκρος μέσα στην μεγάλη περιοχή.

2η αγ.: Κάζο για Λίβερπουλ, με ανατροπή η Τσέλσι, "τεσσάρα" η Σίτι

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σέρχιο Αγκουέρο, ο οποίος διαμόρφωσε το 1-0. Ο Αργεντινός ήταν... φουριόζος απ' τον αγώνα απέναντι στους Ρουμάνους, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του στο 36ο λεπτό. Η Στόουκ προσπάθησε να αντιδράσει και μείωσε σε 2-1 με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου με σκόρερ τον Μπόγιαν Κρκιτς. Η μείωση του σκορ "ανάγκασε" τους γηπεδούχους να βγουν μπροστά για να κυνηγήσουν την ισοφάριση. Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος κι έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Νολίτο και Κελέτσι Ιχεανάτσο. Οι δύο ποδοσφαιριστές τον έβγαλαν "ασπροπρόσωπο", αφού στο είχαν καταλυτική συμβολή στα άλλα δύο γκολ των "πολιτών". Στο 86' ο Νολίτο ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1, ενώ στις καθυστερήσεις ο ίδιος παίκτης, ύστερα από υποδειγματική αντεπίθεση έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της ομάδας του.

Στόουκ (4-3-3): Γκίβεν, Μπάρντσλεϊ, Σόκρος, Βολσάιντ, Πίτερς, Ιμπιλά (72' Γουότερς), Γουίλαν, Μπόγιαν, Άλεν, Αρναούτοβιτς (88' Σόμπι), Ντιούφ

Μάντσεστερ Σίτι (4-3-3): Καμπαγέρο, Σαμπαλέτα, Κολάροφ, Στόουνς, Οταμέντι, Φερναντίνιο, Νάβας (69' Νολίτο), Σίλβα, Στέρλινγκ, Ντε Μπρούινε (88' Ντελφ), Αγκουέρο (83' Ιχεανάτσο)

2η αγ.: Κάζο για Λίβερπουλ, με ανατροπή η Τσέλσι, "τεσσάρα" η Σίτι
Λέστερ-Άρσεναλ © BPI / JAMES MARSH

Δεύτερη αγωνιστική χωρίς νίκη για τη Λέστερ, η οποία μετά από την ήττα της πρεμιέρας από τη Χαλ, έμεινε στο 0-0 με αντίπαλο την Άρσεναλ στο "Κινγκ Πάουερ Στέιντιουμ", στο ντέρμπι κορυφής της περσινής σεζόν. Το παιχνίδι είχε ελάχιστες αξιόλογες ευκαιρίες, με τις ομάδες να δείχνουν "μουδιασμένες" μετά από τα πολλά φιλικά προετοιμασίας και τις περιοδείες στο εξωτερικό.

2η αγ.: Κάζο για Λίβερπουλ, με ανατροπή η Τσέλσι, "τεσσάρα" η Σίτι
Βάρντι-Λέστερ

Οι πρωταθλητές Αγγλίας, πάντως, θα μπορούσαν να προηγηθούν στο σκορ εάν ο Ντάνι Ντρίνκγουοτερ έπεσε στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Λοράν Κοσιελνί, ωστόσο ο διαιτητής δεν συγκινήθηκε. Ο Τζέιμι Βάρντι από κοντά και ο Ριγιάντ Μαχρέζ, οι δύο παίκτες για τους οποίους έκανε πρόταση η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ αλλά αποφάσισαν να ανανεώσουν με τη Λέστερ, έχασαν τις καλύτερες ευκαιρίες των "αλεπούδων" (απέκρουσε ο Πετρ Τσεχ). Για τους φιλοξενούμενους, ο Θίο Γουόλκοτ είχε την καλύτερη στιγμή στο τέλος, χωρίς επιτυχία.

Λέστερ (4-4-2): Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν, Χουτ, Φουχς, Μαχρέζ, Ντρίνκγουοτερ, Μεντί (53' Κινγκ), Ολμπράιτον (87' Μουσά), Οκαζάκι (67' Ουγιόα), Βάρντι

Άρσεναλ (4-2-3-1): Τσεχ, Μπεγερίν, Χόλντινγκ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Κοκλέν, Τζάκα (73' Γουίλσιερ), Γουόλκοτ, Καθόρλα (73' Εζίλ), Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν (78' Ζιρού), Σάντσες

Τα αποτελέσματα της 2ης ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

22:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σαουθάμπτον 2-0

(36', 52' πέν. Ιμπραχίμοβιτς)

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

14:30 Στόουκ - Μάντσεστερ Σίτι 1-4

(49' πεν. Μπόγιαν - 27' πεν., 36' Αγκουέρο, 86', 90+5' Νολίτο)

17:00 Σουόνσι - Χαλ 0-2

(79' Μαλόνεϊ, 90' Ερνάντες)

17:00 Τότεναμ - Κρίσταλ Πάλας 1-0

(83' Ουανιάμα)

17:00 Γουότφορντ - Τσέλσι 1-2

(55' Καπού - 81' Μπατσουαγί, 87' Ντιέγκο Κόστα)

17:00 Γουέστ Μπρομ - Έβερτον 1-2

(9' Μακόλεϊ - 45+2' Μιραλάς, 62' Μπάρι)

17:00 Μπέρνλι - Λίβερπουλ 2-0

(2' Βόουκς, 37' Γκρέι)

19:30 Λέστερ - Άρσεναλ 0-0

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

15:30 Σάντερλαντ - Μίντλεσμπρο

18:00 Γουέστ Χαμ - Μπόρνμουθ

Οι συνθέσεις των υπολοίπων αγώνων

Γουέστ Μπρομ (4-4-2): Φόστερ, Ντόουσον, Μακόλεϊ, Όλσον, Έβανς, Γιάκομπ, Φλέτσερ, Φίλιπς (65' Λέκο), Γκάρντνερ (64' Μακλίν), Ροντόν, Μπεραχίνο (78' Λάμπερτ).

Έβερτον (3-4-2-1): Στεκέλενμπουργκ, Χόλγκεϊτ, Τζαγκιέλκα, Φούνες Μόρι, Γκουέγ, Μπάρι, Μακάρθι, Μπέινς, Μιραλάς, Μπάρκλεϊ, Ντεουλοφέου.

Τότεναμ (4-2-3-1): Φορμ, Γουόκερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ρόουζ, Γουανιάμα, Ντάιερ, Έρικσεν (68' Άλι), Λαμέλα (90+5' Κάρολ), Κέιν (90' Ονόμα), Γιάνσεν.

Κρίσταλ Πάλας (4-2-3-1): Χένεσεϊ, Γουόρντ, Νταν, Ντιλέινι (82' Τόμκινς), Σουαρέ, Λέντλεϊ (46' Καμπάιγ), Πάντσεον, Τάουνσεντ, Ζαά, Λι (82' Ματς), Γουίκαμ.

Σουόνσι (4-2-3-1): Φαμπιάνσκι, Νότον, Φερνάντες, Άματ, Κίνγκσλεϊ, Φερ (68' Κι), Κορκ, Σίγκουρτσον, Ράουτλετζ (55' Μοντέρο), Μπάροου (85' Ντάιερ), Γιορέντε.

Χαλ (4-3-3): Γιακούποβιτς, Ελμοχαμάντι, Λίβερμορ, Ντέιβις, Ρόμπερτσον, Χάντλστόουν, Μέιλερ, Κλούκας, Σνόντγκρας, Ντιομαντέ (73' Μαλόνεϊ), Ερνάντες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία, τα στατιστικά και οι σκόρερ της Premier League 2016-2017

News 24/7

24MEDIA NETWORK