30ή αγ.: Κλείδωσε το 20ό πρωτάθλημα η Γιουνάιτεντ

Με γκολ του Γουέιν Ρούνεϊ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκαμψε την αντίσταση της Ρέντινγκ και εκτόξευσε τη διαφορά από τη Σίτι, η οποία ηττήθηκε από την Έβερτον, στους 15 βαθμούς. Πέρασε από το "Λίμπερτι" η Άρσεναλ, ήττα της Λίβερπουλ στο Σαουθάμπτον

30ή αγ.: Κλείδωσε το 20ό πρωτάθλημα η Γιουνάιτεντ

Στην πρώτη καλή ευκαιρία που δημιούργησε, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ επί της Ρέντινγκ. Ο Ρίο Φέρντιναντ όχι μόνο ανέκοψε μία αντίπαλη αντεπίθεση, αλλά διέσχισε το μισό γήπεδο και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος άνοιξε το σκορ με σουτ που κόντραρε σε αμυντικό.

Αυτό το γκολ, πάντως, δεν έδωσε ώθηση στους παίκτες του Άλεξ Φέργκιουσον, ενώ και η καταρρακτώδης βροχή δεν βοήθησε για να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμούς στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την εστία του Νταβίδ ντε Χέα, με αποτέλεσμα το σκορ να μείνει ως έχει.

30ή αγ.: Κλείδωσε το 20ό πρωτάθλημα η Γιουνάιτεντ

Η Έβερτον των 10 παικτών εκμεταλλεύθηκε για πολλοστή φορά το "Γκούντισον Παρκ" και μετά το 2-0 επί της Μάντσεστερ Σίτι, διατηρήθηκε στο -2 από την Άρσεναλ. Στον αντίποδα οι πρωταθλητές εγκατέλειψαν και τις τελευταίες ελπίδες για τον τίτλο.

Εκμεταλλευόμενη (και) τις απουσίες των Γιάγια Τουρέ και Σέρχιο Αγουέρο, η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες μπήκε φορτσάτη και στο 11ο λεπτό ο Κέβιν Μιραλάς βρήκε δίχτυα με πολύ όμορφη προσπάθεια, αλλά καταλογίστηκε σε θέση οφσάιντ. Τελικά το σκορ άνοιξε στο 32ο λεπτό με εκπληκτικό, φαλτσαριστό σουτ του Λέον Όσμαν που άφησε άγαλμα τον Τζόε Χαρτ.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι περίμενε τον διαιτητή Λι Πρόμπερτ για να του εκφράσει κάποια παράπονα, όμως, ο ίδιος άργησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Η αποβολή του Στίβεν Πίενααρ στο 61ο λεπτό (για επικίνδυνο χτύπημα στον Χάβι Γκαρθία), πάντως, συνέβαλε στην αλλαγή της εικόνας.

Η φάση που έμελλε να καθορίσει εν πολλοίς της αναμέτρηση καταγράφηκε στο 86ο λεπτό. Ο Κάρλος Τέβες επιχείρησε ένα σουτ που χτύπησε στο χέρι του Μαρουάν Φελαϊνί, ο οποίος βρισκόταν μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά ο ρέφερι, θεωρώντας ότι ο παίκτης της Έβερτον βρίσκεται εκτός, καταλόγισε φάουλ. Λίγο αργότερα ο νεοεισελθών Νίκιτσα Γέλαβιτς έγινε αποδέκτης μιας πάσας του Φελαϊνί και με σουτ έβαλε τέλος στις λιγοστές ελπίδες των φιλοξενούμενων για την κατάκτηση του τίτλου.

30ή αγ.: Κλείδωσε το 20ό πρωτάθλημα η Γιουνάιτεντ

Το πρώτο γκολ του Νάτσο Μονρεάλ στην Premier League άνοιξε το δρόμο στην Άρσεναλ για μία σπουδαία νίκη επί της Σουόνσι με 2-0. Ο Αρσέν Βενγκέρ είχε δηλώσει πως η ομάδα του πρέπει να πάρει πάση θυσία τους 3 βαθμούς και τελικά τα κατάφερε.

Ο Άλεξ Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν σημάδεψε δύο φορές το οριζόντιο δοκάρι του Μίτσελ Φορμ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ από την άλλη πλευρά ο Μίτσου απώλεσε την καλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Τελικά το ανιαρό δεύτερο 45λεπτο έβγαλε νικητή και αυτός ήταν ο σύλλογος του Λονδίνου. Ο Μονρεάλ άνοιξε το σκορ μετά από φάση διαρκείας και ο νεοεισελθών Ζερβίνιο εξασφάλισε τη νίκη με πλασέ στο 91'.

30ή αγ.: Κλείδωσε το 20ό πρωτάθλημα η Γιουνάιτεντ

Φρένο στα όνειρα της Λίβερπουλ για είσοδο στην πρώτη τετράδα έβαλε η Σαουθάμπτον, η οποία επικράτησε 3-1 και έκανε ένα πολύ μεγάλο βήμα για την παραμονή στην κατηγορία.

Ο Μοργκάν Σναϊντερλέν άνοιξε το σκορ στο 6ο λεπτό με κοντινή προβολή και ο Ρίκι Λάμπερτ διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων στο 33ο λεπτό με αρκετή δόση τύχης (εκτέλεση φάουλ που κόντραρε στο τείχος). Οι "κόκκινοι", από την πλευρά τους, όχι μόνο άντεξαν στην πίεση, αλλά ξαναμπήκαν στο παιχνίδι με γκολ του Φελίπε Κουτίνιο.

Τελικά η αντεπίθεση της Λίβερπουλ δεν έγινε ποτέ, αφού στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ακίνδυνη επιθετικά. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Τζέι Ροντρίγκεθ εξέθεσε την άμυνά της στο 80ό λεπτό και έβαλε τέλος στις λιγοστές της ελπίδες.

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Νίκιτσα Γέλαβιτς έβαλε το 1ο του γκολ εν έτει 2013 (σε 9 αναμετρήσεις).

# Η Έβερτον και η Μπλάκμπερν είναι οι ομάδες που έχουν δεχθεί τις περισσότερες αποβολές στην ιστορία της Premier League (76).

# Κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο Άαρον Ράμσεϊ τα... άκουσε από τους φίλους της Σουόνσι επειδή τη διετία 2006-08 αγωνιζόταν στην Κάρντιφ.

# Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει δεχθεί γκολ στα τελευταία 537 λεπτά.

# Ο Ρόμπιν φαν Πέρσι μπορεί να διανύει περίοδο... ξηρασίας, ο Γουέιν Ρούνεϊ όμως, έχει βάλει 7 γκολ στα τελευταία 8 εντός έδρας παιχνίδια ανεξαρτήτου διοργάνωσης.

Τα αποτελέσματα της 30ής αγωνιστικής

Έβερτον - Μάντσεστερ Σίτι 2-0

(32' Όσμαν, 93' Γέλαβιτς)

Άστον Βίλα - ΚΠΡ 3-2

(45+3' Αγκμπονλαχόρ, 59' Βάιμαν, 81' Μπεντέκε / 23' Τζένας, 73' Τάουνσεντ)

Σαουθάμπτον - Λίβερπουλ 3-1

(6' Σναϊντερλέν, 33' Λάμπερτ, 80' Ροντρίγκεθ / 45+1' Κουτίνιο)

Στόουκ - Γουέστ Μπρομ 0-0

Σουόνσι - Άρσεναλ 0-2

(74' Μονρεάλ, 91' Ζερβίνιο)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ρέντινγκ 1-0

(21' Ρούνεϊ)

Κυριακή 17 Μαρτίου

Σάντερλαντ - Νόριτς (15:30)

Τότεναμ - Φούλαμ (17:00)

Τσέλσι - Γουέστ Χαμ (18:00)

Γουίγκαν - Νιούκαστλ (18:00)

Τα υπόλοιπα videos της ημέρας

Άστον Βίλα - ΚΠΡ 3-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK