33η αγ.: Στραβοπάτησε η Τσέλσι

Η Τσέλσι δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση της Φούλαμ στο "Κρέιβεν Κότατζ", με συνέπεια να παραμείνει στην 6η θέση της βαθμολογίας. Οι "μπλε" άνοιξαν το σκορ στο 45' με πέναλτι του Λάμπαρντ, ενώ οι γηπεδούχοι απάντησαν με κεφαλιά του Ντέμπσεϊ στο 82'.

33η αγ.: Στραβοπάτησε η Τσέλσι

Η Φούλαμ κοίταξε στα μάτια τη φημισμένη της αντίπαλο και θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει ακόμη και τους τρεις βαθμούς. Η ομάδα του Ντι Ματέο άνοιξε το σκορ σε ένα κομβικό σημείο (στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους) με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λάμπαρντ (το κέρδισε ο Καλού από τον Μέρφι). Με το πέρασμα της ώρας, οι "κότατζερς" ανέβαζαν ρυθμούς και άρχισαν να φτάνουν με αξιώσεις στα καρέ του θετικότατου Τσεχ. Ο τελευταίος απέκρουσε την εξ επαφής κεφαλιά του Χιουζ στο 82', όχι όμως κι αυτή του αμαρκάριστου Ντέμπσεϊ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα.

Η Νιούκαστλ εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο την ήττα-σοκ της Τότεναμ από τη Νόριτς και μετά τη δύσκολη νίκη επί της Μπόλτον, ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας. Οι "καρακάξες" άφησαν να περάσει ανεκμετάλλευτο το πρώτο μέρος της αναμέτρησης και εν τέλει έπρεπε να γίνει μία εκπληκτική ατομική ενέργεια του Μπεν Αρφά στο 73' για να διασπαστεί η καλά οργανωμένη αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων. Δέκα λεπτά αργότερα ο Ντεμπά Μπα έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Παπίς Σισέ δεν δυσκολεύτηκε να σημειώσει το 10ο του γκολ από τις 17 Ιανουαρίου, κλειδώνοντας την πέμπτη σερί νίκη της ομάδας του.

Την έβδομη απώλεια σε οκτώ αγωνιστικές υπέστη η Τότεναμ και μάλιστα εντός έδρας από τη Νόριτς. Τα "καναρίνια" άνοιξαν το σκορ στο 13ο λεπτό με τον Πίλκινγκτον, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε τις κόντρες, αλλά η συνέχεια ανήκε στην ομάδα του Λονδίνου. Με τη συμπλήρωση 33 λεπτών ο Ντεφό ισοφάρισε με σκαφτό πλασέ και λίγο αργότερα, ο Μπέιλ σημάδεψε το δοκάρι του Ρούντι. Τελικά, κόντρα στη ροή του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 2-1 με δυνατό σουτ του Μπένετ στο 66' και πήραν μία σπουδαία νίκη.

Σε περίπατο μετέτρεψε η Έβερτον το ματς με τη Σάντερλαντ, καθώς επικράτησε 4-0. Τα "ζαχαρωτά" άργησαν να προηγηθούν, αλλά όταν το έπραξαν δεν άφησαν ούτε λεπτό το γκάζι. Μετά από σουτ του Οσμάν και απόκρουση του Μινιολέ στο 52', ο Γκουέιγ πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έκανε το 1-0. Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο δίλεπτο 75'-76', όταν τα σουτ των Πιενάαρ και Οσμάν κατέληξαν στα δίχτυα των φιλοξενούμενων. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ανιτσέμπε, με τη βοήθεια της τύχης, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Άστον Βίλα και Στόουκ. Οι "χωριάτες" προηγήθηκαν στο 32ο λεπτό με εκπληκτικό, ψηλοκρεμαστό σουτ του Βάιμαν έξω από τη μεγάλη περιοχή, ενώ οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 71' με κεφαλιά του Χουτ, έπειτα από σέντρα του Πέναντ. Αξίζει να σημειωθεί πως η Άστον Βίλα έχει να νικήσει στην έδρα της από τις 05 Νοεμβρίου 2011.

Ενδιαφέρουν...

Ο Φρανκ Λάμπαρντ έγινε ο πρώτος μέσος που σκοράρει 150 γκολ στην Premier. Tα 37 εξ αυτών προήλθαν από το σημείο του πέναλτι (25%).

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Μάρτιν Ο' Νιλ στο "Γκούντισον Παρκ" μετά από 13 επισκέψεις ως παίκτης και ως προπονητής.

Το γκολ του Παπίς Σισέ ήταν το 900ό στη φετινή Premier League.

Για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2006, η Νιούκαστλ σημειώνει πέντε σερί νίκες.

Ο Ζερμέν Ντεφό έχει σκοράρει 7 γκολ στα 10 φετινά παιχνίδια πρωταθλήματος που ξεκίνησε βασικός.

Η Μπόλτον έχει μόλις δύο ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, αμφότερες σε εντός έδρας αναμετρήσεις.

Από τις 12 Ιανουαρίου του 2008 είχε να ξεκινήσει βασικός σε αγώνα πρωταθλήματος με την Έβερτον ο Τζέιμς ΜακΦάντεν.

Η Στόουκ δεν έχει νικήσει ποτέ σε εκτός έδρας αναμέτρηση την Άστον Βίλα από καταβολής Premier League.

H Άστον Βίλα μετρά μόλις δύο νίκες στις τελευταίες 13 αγωνιστικές, ενώ η Στόουκ τρεις.

Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής

Έβερτον - Σάντερλαντ 4-0

(52' Γκουέιγ, 75' Πιενάαρ, 76' Οσμάν, 81' Ανιτσέμπε)

Νιούκαστλ - Μπόλτον 2-0

(73' Μπεν Αρφά, 83' Σισέ)

Τότεναμ - Νόριτς 1-2

(33' Ντεφό / 13' Πίλκινγκτον, 66' Μπένετ)

Άστον Βίλα - Στόουκ 1-1

(32' Βάιμαν / 71' Χουτ)

Φούλαμ - Τσέλσι (22:00)

Μεγ. Τρίτη 10 Απριλίου

Μπλάκμπερν - Λίβερπουλ (22:00)

Μεγ. Τετάρτη 11 Απριλίου

Μάντσεστερ Σίτι - Γουέστ Μπρομ (21:45)

Γουίγκαν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (21:45)

Γουλβς - Άρσεναλ (21:45)

ΚΠΡ - Σουόνσι (22:00)

News 24/7

24MEDIA NETWORK