34η αγ.: Ο Φαν Πέρσι χάρισε το 20ό πρωτάθλημα στη Γιουνάιτεντ

Ο άνθρωπος με το Νο 20, ο Ρόμπιν φαν Πέρσι, χάρισε το 20ό πρωτάθλημα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς έκανε χατ-τρικ στην αναμέτρηση του "Ολντ Τράφορντ" με την Άστον Βίλα που έληξε 3-0.

34η αγ.: Ο Φαν Πέρσι χάρισε το 20ό πρωτάθλημα στη Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει πολύ καλή παράδοση στους αγώνες με την Άστον Βίλα και αυτό αποδείχθηκε μόλις 122 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα. Ο Ράιαν Γκιγκς έκανε το γύρισμα στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής και ο Ρόμπιν φαν Πέρσι απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Σημειώνεται ότι στο ξεκίνημα της φάσης ο Αντόνιο Βαλέντσια φαίνεται να είναι ακάλυπτος.

Δέκα λεπτά αργότερα σημειώθηκε το 2ο γκολ της ομάδας του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο Γουέιν Ρούνεϊ τροφοδότησε με μία καλοζυγισμένη μακρινή μπαλιά τον ευρισκόμενο σε οριακή θέση "RVP" κι εκείνος βρήκε δίχτυα με ένα εκπληκτικό βολέ στην κίνηση. Πρόκειται, αναμφίβολα, για ένα από τα ωραιότερα τέρματα της εφετινής σεζόν.

Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος όταν ο Ρόμπιν φαν Πέρσι ολοκλήρωσε το χατ-τρικ με κοντινό σουτ στο 33ο λεπτό. Ο Ολλανδός γκολτζής έκανε τη διαφορά για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είχε κατακτήσει πρωτάθλημα σε όποια ομάδα κι αν αγωνίστηκε. Εξάλλου, έγινε ο πρώτος παίκτης της Γιουνάιτεντ που πετυχαίνει χατ-τρικ (τρία συνεχόμενα γκολ) σε πρώτο ημίχρονο αγώνα της Premier.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Φέργκιουσον δεν έπιασαν ανάλογη απόδοση με το πρώτο, πράγμα απόλυτα φυσιολογικό. Λίγα λεπτά μετά τη σέντρα ο Φαν Πέρσι μετατράπηκε από σκόρερ σε... τερματοφύλακα, αφού απέκρουσε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Αντρέας Βάιμαν. Η μοναδική κλασική ευκαιρία των γηπεδούχων χάθηκε στο 78ο λεπτό με τον Σίντζι Καγκάβα, ωστόσο αυτό δεν είχε καμία σημασία από τη στιγμή που οι φίλοι της Γιουνάιτεντ είχαν ξεκινήσει τα "όλε".

Σε ρυθμούς twitter

34η αγ.: Ο Φαν Πέρσι χάρισε το 20ό πρωτάθλημα στη Γιουνάιτεντ

# Κάτι ήξεραν οι φίλοι της Γιουνάιτεντ...

# Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετράει μόλις μία ήττα στις τελευταίες 35 αναμετρήσεις πρωταθλήματος με την Άστον Βίλα. Από το 1995 και μετά έχει σημειώσει 25 νίκες και 9 ισοπαλίες.

# Για 2η φορά στα χρονικά η τύχη του πρωταθλήματος κρίνεται ημέρα Δευτέρα. Είχε ξαναγίνει στις 2 Μαΐου 1994 με νικήτρια και πάλι την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής

Φούλαμ - Άρσεναλ 0-1

(43' Μέρτεζακερ)

Νόριτς - Ρέντινγκ 2-1

(50', 51' Μπένετ / 72' Μακλίρι)

ΚΠΡ - Στόουκ 0-2

(42' Κράουτς, 77' πέν. Γουόλτερς)

Σάντερλαντ - Έβερτον 1-0

(45+1' Σεσενιόν)

Σουόνσι - Σαουθάμπτον 0-0

Γουέστ Μπρομ - Νιούκαστλ 1-1

(64' Τζόουνς / 8' Γκουφράν)

Γουέστ Χαμ - Γουίγκαν 2-0

(21' Τζάρβις, 80' Νόλαν)

Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι 3-1

(75' Ντέμπσεϊ, 79' Ντεφό, 82' Μπέιλ / 5' Νασρί)

Λίβερπουλ - Τσέλσι 2-2

(52' Στάριτζ, 97' Σουάρες / 26' Όσκαρ, 57' πέν. Αζάρ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άστον Βίλα 3-0

(3', 13', 33' Φαν Πέρσι)

Διαβάστε εδώ τι έγινε στους αγώνες του Σαββάτου

News 24/7

24MEDIA NETWORK