35η αγ: Αυτοκτόνησε η Γιουνάιτεντ, στο -3 η Σίτι

Χαρακίρι έκανε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Εβερτον στο "Ολντ Τράφορντ". Αν και προηγήθηκε 4-2, παραχώρησε ισοπαλία 4-4 στα "ζαχαρωτά" και έδωσε την ευκαιρία στη Σίτι να μειώσει στους 3 βαθμούς, μία αγωνιστική πριν από το μεταξύ τους ντέρμπι.

35η αγ: Αυτοκτόνησε η Γιουνάιτεντ, στο -3 η Σίτι

Τα μάτια της με την ίδια της τα χέρια έβγαλε η Γιουνάιτεντ στο "Ολντ Τράφορντ". Η ομάδα του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον προηγήθηκε δύο φορές μέσα στο παιχνίδι με δύο γκολ διαφορά (3-1, 4-2) αλλά ισοφαρίστηκε με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο κάνοντας και πάλι ντέρμπι τη διεκδίκηση του τίτλου.

Ο Γέλαβιτς άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 34' αλλά ο Ρούνεϊ απάντησε στο 41'. Τα γκολ του Ούλμπεκ στο 57' και του Νάνι στο 61' έδωσαν αέρα δύο γκολ στη Γιουνάιτεντ πριν ο Φελαϊνί μείωσει στο 67'.

Όταν ο Ρούνεϊ διαμόρφωσε το 4-2 στο 69' όλοι πίστεψαν ότι η Εβερτον δεν είχε άλλη βενζίνη στο ρεζερβουάρ της, όμως η ομάδα του Μόγες διέψευσε τα προγνωστικά. Ο Γέλαβιτς μείωσε στο 83' και ο Πίενααρ, δύο λεπτά αργότερα έγραψε το τελικό 4-4.

Η Γιουνάιτεντ πίεσε στη συνέχεια αλλά ο Χάουαρντ είπε όχι στο σουτ του Φέρντιναντ με έξοχη απόκρουση στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Από την πλευρά της η Μάντσεστερ Σίτι δεν άφησε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη και μετά το άνετο 2-0 στο "Μολινό", μείωσε στους 3 βαθμούς τη μεταξύ τους διαφορά.

Οι "πολίτες" άνοιξαν το σκορ στο 27ο λεπτό με κοντινό πλασέ του Αγουέρο, έπειτα από εξαιρετική ενέργεια και πάσα του Κλισί, ενώ κλείδωσαν τη νίκη στο 74' με ψύχραιμο πλασέ του Νασρί.

Με αυτήν την ήττα, η Γουλβς αποχαιρέτησε και μαθηματικά την Premier League, μετά από τρία χρόνια παρουσίας.

Την πρώτη της νίκη στο "Άνφιλντ" μετά από 45 χρόνια σημείωσε η Γουέστ Μπρομ με σκόρερ τον Οντεμβίγκι, ένα τέταρτο πριν από το τέλος της αναμέτρησης.

Οι "κόκκινοι" κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και σημάδεψαν δύο φορές τα δοκάρια του Φόστερ (με τους Κάουτ και Χέντερσον), αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα.

Ως εκ τούτου, έπειτα από τραγικό λάθος του Τζόνσον, ο Οντεμβίγκι μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ της Γουέστ Μπρομ στο "Άνφιλντ" μετά από 27 χρόνια.

Τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής

Άρσεναλ - Τσέλσι 0-0

Άστον Βίλα - Σάντερλαντ 0-0

Μπλάκμπερν - Νόριτς 2-0

(41' Φορμίκα, 49' Χόιλετ)

Μπόλτον - Σουόνσι 1-1

(14' Ιγκλς / 6' Σινκλέρ)

Φούλαμ - Γουίγκαν 2-1

(58' Πογκρέμπνιακ, 89' Σεντέρος / 57' Μπόις)

Νιούκαστλ - Στόουκ 3-0

(14', 57' Καμπάιγ, 18' Σισέ)

ΚΠΡ - Τότεναμ 1-0

(24' Τααράμπτ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Έβερτον 4-4

(41', 69' Ρούνεϊ, 57 Γουέλμπεκ, 61' Νάνι / 34', 83' Γέλαβιτς, 67' Φελαϊνί, 85 Πίενααρ)

Λίβερπουλ - Γουέστ Μπρομ 0-1

(75' Οντεμβίγκι)

Γουλβς - Μάντσεστερ Σίτι 0-2

(27' Αγουέρο, 74' Νασρί)

News 24/7

24MEDIA NETWORK