35η αγ.: Ισοπαλία με... νικητή την Άρσεναλ

Το λονδρέζικο ντέρμπι μεταξύ της Άρσεναλ και της Τσέλσι έληξε ισόπαλο χωρίς γκολ, αποτέλεσμα που ευνοεί τους "κανονιέρηδες" στη μάχη για την 3η θέση της βαθμολογίας.

35η αγ.: Ισοπαλία με... νικητή την Άρσεναλ

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι έχασαν δύο κλασικές ευκαιρίες για να προηγηθούν με τους Φαν Πέρσι και Κοσιελνί. Στο 14ο λεπτό ο Ολλανδός επιθετικός πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας μετά από εκτέλεση φάουλ, αλλά η προβολή του δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 42ο ο Γάλλος σημάδεψε με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι του Τσεχ.

Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού ήταν οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες στο δεύτερο μέρος. Ως εκ τούτου, εν αντιθέσει με τα περισσότερα ντέρμπι της σεζόν, Άρσεναλ και Τσέλσι απογοήτευσαν τους λάτρεις τους ποδοσφαίρου. Αυτό φυσικά ουδόλως απασχολεί τους "κανονιέρηδες", οι οποίοι διατηρήθηκαν στο +7 από τους "μπλε".

Από στατιστικής πλευράς, αυτή ήταν η 150ή αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα (61 νίκες η Άρσεναλ, 44 η Τσέλσι), ενώ οι "μπλε" δεν μπόρεσαν να σημειώσουν την 400ή τους νίκη στην Premier.

Ιδιαίτερα εύκολο αποδείχθηκε για την Νιούκαστλ το εμπόδιο της Στόουκ. Οι "καρακάξες" επικράτησαν 3-0 και πλησίασαν στους τρεις βαθμούς την Άρσεναλ, έχοντας μάλιστα έναν αγώνα λιγότερο. Το σκορ άνοιξε στο 14' με κοντινή κεφαλιά του Καμπάιγ, έπειτα από κεφαλιά του Σισέ στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σισέ πρόλαβε την έξοδο του Μπέγκοβιτς και με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Η έκτη σερί νίκη της Νιούκαστλ πιστοποιήθηκε στο 57ο λεπτό, όταν ο Καμπάιγ έκανε το 3-0 με σουτ έξω από την περιοχή.

Πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια που κάνει για να βγει στο Champions League της επόμενης σεζόν έχασε η Τότεναμ που ηττήθηκε 1-0 από την ΚΠΡ. Πρόσωπο της αναμέτρησης ήταν αναμφίβολα ο Αμπέλ Τααράμπτ, καθώς σημείωσε το νικητήριο γκολ (στο 18' με απευθείας εκτέλεση φάουλ) και αποβλήθηκε στο 78'. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν δύο φορές με τον Ντεφό και μία με τον Ντος Σάντος, ωστόσο δεν κατάφεραν να αλλάξουν την εις βάρους τους κατάσταση.

Σε ένα τέταρτο γράφτηκε η ιστορία του αγώνα της Μπόλτον με τη Σουόνσι. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 6ο λεπτό με εκπληκτικό σουτ του Σινκλέρ στο "παραθυράκι" της εστίας του Μπογκντάν, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 14' με εν κινήσει πλασέ του Ιγκλς από το ύψος του πέναλτι.

Μία πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία σημείωσε η Μπλάκμπερν, με θύμα τη Νόριτς. Ο διαιτητής Ντάουντ δεν καταλόγισε πέναλτι υπέρ των "ρόδων" σε "χέρι" του Μάρτιν, ενώ λίγο αργότερα, ο Γιακούμπου σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Ρούντι με ανάποδο ψαλίδι μέσα από τη μικρή περιοχή. Τελικά το σκορ άνοιξε στο 41' με μονοκόμματο πλασέ του Φορμίκα από κοντινή θέση και με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Χόιλετ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 με καταπληκτικό, ψηλοκρεμαστό σουτ.

Η Γουίγκαν μπορεί να έχει εξολοθρεύσει τις παραδοσιακές δυνάμεις της Premier, κόντρα στους "μικρούς" όμως, τα αποτελέσματα δεν είναι ανάλογα. Παρότι προηγήθηκε με πολύ ωραίο, διαγώνιο σουτ του Μπόις στο 57', ηττήθηκε 2-1 από τη Φούλαμ και έχασε την ευκαιρία να "κλειδώσει" την παραμονή. Ένα λεπτό μετά το γκολ του Μπόις, ο Πογκρέμπνιακ ισοφάρισε με αριστερό, ξερό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, ενώ στο 89' ο Σεντέρος έκανε το 2-1 με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ρίσε. Να σημειωθεί πως νωρίτερα ο Πογκρέμπνιακ σημάδεψε δύο φορές το δοκάρι του Αλ Χαμπσί.

Ισόπαλο χωρίς γκολ έληξε το πιο αδιάφορο ματς της ημέρας, μεταξύ της Άστον Βίλα και της Σάντερλαντ. Οι "μαύρες γάτες" παραβίασαν τα δίχτυα των γηπεδούχων στο 75ο λεπτό με τον Μπέντνερ, όμως, ο βοηθός καταλόγισε οφ σάιντ σε μία πολύ οριακή φάση. Ο Δανός επιθετικός, μάλιστα, αποβλήθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων για φάουλ στον Αλμπράιτον.

Τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής

Άρσεναλ - Τσέλσι 0-0

Άστον Βίλα - Σάντερλαντ 0-0

Μπλάκμπερν - Νόριτς 2-0

(41' Φορμίκα, 49' Χόιλετ)

Μπόλτον - Σουόνσι 1-1

(14' Ιγκλς / 6' Σινκλέρ)

Φούλαμ - Γουίγκαν 2-1

(58' Πογκρέμπνιακ, 89' Σεντέρος / 57' Μπόις)

Νιούκαστλ - Στόουκ 3-0

(14', 57' Καμπάιγ, 18' Σισέ)

ΚΠΡ - Τότεναμ 1-0

(24' Τααράμπτ)

Κυριακή 22 Απριλίου

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Έβερτον (14:30)

Λίβερπουλ - Γουέστ Μπρομ (18:00)

Γουλβς - Μάντσεστερ Σίτι (18:00)

News 24/7

24MEDIA NETWORK