37η αγ.: Έγραψε ιστορία και λύτρωσε την Τσέλσι ο Λάμπαρντ

Ο Φρανκ Λάμπαρντ έγινε ο αρχισκόρερ της Τσέλσι με 203 γκολ και λύτρωσε την ομάδα του στο 88ο λεπτό του αγώνα με την Άστον Βίλα (2-1). Τραυματίστηκε και αποχώρησε ο Τζον Τέρι, δεν μέτρησε κανονικό γκολ των "μπλε", με 10 παίκτες τελείωσαν το παιχνίδι οι δύο αντίπαλοι.

37η αγ.: Έγραψε ιστορία και λύτρωσε την Τσέλσι ο Λάμπαρντ

Με τη συμπλήρωση 14 λεπτών ο συνήθης Κρίστιαν Μπεντέκε άνοιξε το σκορ με αριστερό πλασέ και έφτασε τα 14 γκολ εν έτει 2013. Είναι ο 3ος σκόρερ των 5 προηγμένων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων -στη σχετική κατηγορία- μετά τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο. Τρία λεπτά αργότερα η μπάλα δεν έκανε το χατήρι στον Φρανκ Λάμπαρντ, αφού το συρτό φάουλ που εκτέλεσε, κατέληξε στο δοκάρι του Μπραντ Γκουζάν. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το χειρότερο τρόπο για την Τσέλσι, αφού στην εκπνοή του αποβλήθηκε ο Ραμίρες.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο χαμένες ευκαιρίες και μία αποβολή για την Άστον Βίλα. Ο άνθρωπος που της έδωσε το προβάδισμα, έμελλε να την "κρεμάσει" στο 58ο λεπτό επειδή βρήκε με το πόδι του το στήθος του Τζον Τέρι. Τρία λεπτά αργότερα ο Εντέν Αζάρ έστρωσε στον Λάμπαρντ, ο οποίος ισοφάρισε με ωραίο αριστερό σουτ και έπιασε τον Μπόμπι Τάμπλινγκ στην κορυφή των σκόρερ της ομάδας του.

Το τελευταίο τέταρτο ήταν δραματικό. Στο 75ο λεπτό ο Τέρι συγκρούστηκε με τον Νέιθαν Μπέικερ και έπεσε στο έδαφος κρατώντας το γόνατό του, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γιακουμπά Σιλά απέκρουσε πάνω στη γραμμή το σουτ του Γκάρι Κέιχιλ και ο Ντεμπά Μπα έσπρωξε την μπάλα προτού αυτή απομακρυνθεί από τους αμυντικούς. Τα αλλεπάλληλα ριπλέι δικαιώνουν τους "μπλε", επομένως ο διαιτητής έπρεπε να δείξει τη σέντρα.

Η αναμέτρηση όδευε προς το τέλος της και η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ πίεζε για το γκολ που -ουσιαστικά- θα της χάριζε το εισιτήριο του Champions League. Η άμυνα της Άστον Βίλα κρατούσε καλά ώσπου μετά από μια εξαιρετική επιθετική προσπάθεια, το πρόσωπο της αναμέτρησης (Λάμπαρντ) έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα της ανυπεράσπιστης εστίας του Γκουζάν και χάρισε τη νίκη στην Τσέλσι.

Σε ρυθμούς twitter

37η αγ.: Έγραψε ιστορία και λύτρωσε την Τσέλσι ο Λάμπαρντ

# Στο 19ο λεπτό της αναμέτρησης τα μάτριξ του γηπέδου εμφάνισαν το πρόσωπο του συγκινημένου Στιλιάν Πετρόφ, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τους οπαδούς των δύο ομάδων. Κάτι ανάλογο συνέβη και στον αγώνα της παλιάς του ομάδας (Σέλτικ) με την Σεντ Τζόνστοουν.

Το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής

Άστον Βίλα - Τσέλσι 1-2

(14' Μπεντέκε / 61', 88' Λάμπαρντ)

Κυριακή 12 Μαΐου

Στόουκ - Τότεναμ (15:30)

Έβερτον - Γουέστ Χαμ (17:00)

Φούλαμ - Λίβερπουλ (17:00)

Νόριτς - Γουέστ Μπρομ (17:00)

ΚΠΡ - Νιούκαστλ (17:00)

Σάντερλαντ - Σαουθάμπτον (17:00)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σουόνσι (18:00)

Τρίτη 14 Μαΐου

Άρσεναλ - Γουίγκαν (21:45)

Ρέντινγκ - Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

News 24/7

24MEDIA NETWORK