3η αγ.: Με τα... χίλια ζόρια η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Με ήρωα της τελευταίας στιγμής και απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ρόμπιν φαν Πέρσι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε 3-2 τη Σαουθάμπτον και ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον συνδύασε με ιδανικό τρόπο τη συμπλήρωση 1.000 αγώνων στην Premier League. Λίβερπουλ - Άρσεναλ 0-2.

3η αγ.: Με τα... χίλια ζόρια η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Καλό ποδόσφαιρο απέδωσαν οι δύο ομάδες στο πρώτο 45λεπτο της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 16' αφού ο Λάμπερτ δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει στην εναέρια μονομαχία τον Ράφαελ, αλλά οι "κόκκινοι διάβολοι" απάντησαν επτά λεπτά αργότερα με κοντινό σουτ του Φαν Πέρσι, έπειτα από σέντρα ακριβείας του Βαλέντσια. Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο "RVP" έχασε μεγάλη ευκαιρία και στην επόμενη φάση, ο Σνάιντερλιν με κεφαλιά ξανάδωσε το προβάδισμα στους "άγιους". Αμέσως πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο οι Πολ Σκόουλς και Νάνι.

Στο 69ο λεπτό ο Ρόμπιν φαν Πέρσι θέλησε να εκτελέσει πέναλτι σύμφωνα με τις επιταγές της ποδοσφαιρικής μόδας (αλά Πανένκα, Πίρλο κτλ.), αλλά δεν δικαιώθηκε, αφού ο Ντέιβις απέκρουσε σε κόρνερ με το ένα χέρι. Όσο περνούσε η ώρα, οι παίκτες του Φέργκιουσον ενέτειναν την πίεση προς τα αντίπαλα καρέ, αλλά ούτε το σουτ του Φαν Πέρσι στο 81' ούτε η προσπάθεια του Ερνάντες στο 85' δεν βρήκαν τον απαιτούμενο στόχο.

Δύο λεπτά αργότερα, πάντως, ο προωθημένος Φέρντιναντ σημάδεψε με κεφαλιά το δεξί δοκάρι του Ντέιβις και ο Φαν Πέρσι που καραδοκούσε, έφερε το ματς στα ίσα και εξιλεώθηκε για το χαμένο πέναλτι. Όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα μοιράζονταν το βαθμό, ωστόσο ο "RVP" είχε κι άλλο βέλος στη φαρέτρα του... Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Νάνι εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Ολλανδός άσος με κεφαλιά χάρισε τη νίκη στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Με γκολ των νεοαποκτηθέντων Λούκας Ποντόλσκι και Σάντι Καθόρλα, η Άρσεναλ επικράτησε 2-0 της Λίβερπουλ, στο "Άνφιλντ" και πανηγύρισε την πρώτη εφετινή της νίκη.

Το πρώτο ημίχρονο είχε πολύ καλό ρυθμό και αρκετές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Οι "κόκκινοι" είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά οι Στίβεν Τζέραρντ και Λουίς Σουάρες υστέρησαν στο εκτελεστικό κομμάτι. Από την πλευρά τους οι "κανονιέρηδες" ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις τους με κορυφαίο, παραδόξως, τον Ντιαμπί.

Σε μία εξ αυτών, στο 31ο λεπτό, η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ με τον Ποντόλσκι. Ο Καθόρλα κουβάλησε την μπάλα από το κέντρο μέχρι το ημικύκλιο της αντίπαλης περιοχής, έδωσε αριστερά στον Γερμανό και εκείνος με πλασέ "πάγωσε" το "Άνφιλντ". Σημειώνεται πως η φάση ξεκίνησε από λάθος του Τζέραρντ (μέχρι στιγμής δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ποδόσφαιρο κατοχής).

Επτά λεπτά αργότερα ο ηγέτης της Λίβερπουλ έκανε μία ψηλοκρεμαστή πάσα, ο Μπορίνι πρόλαβε πριν η μπάλα βγει άουτ και ο τελικός αποδέκτης της (Στέρλινγκ) με αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού του Mανόνε. Το ημίχρονο έκλεισε με μία εξαιρετική ευκαιρία του Ζιρού, το σουτ του οποίου ήταν πολύ άστοχο.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε αισθητά, οι παίκτες του Μπρένταν Ρότζερς ζήτησαν πέναλτι σε δύο περιπτώσεις (στο 51' και το 55') και στη συνέχεια αποδέχθηκαν τη μοίρα τους. Όταν, μάλιστα, ο Καθόρλα έκανε το 2-0 στο 68' (φέρει μεγάλη ευθύνη ο Ρέινα), τίποτα δεν έδειχνε ότι μπορεί να αλλάξει την έκβαση του αγώνα.

Πραγματικά, στα εναπομείναντα λεπτά δεν έγινε κάτι συνταρακτικό πέραν των δύο σουτ του Σέλβεϊ που είχε περάσει ως αλλαγή στο 67' και η Άρσεναλ πανηγύρισε την παρθενική της νίκη στο πρωτάθλημα, εν αντιθέσει με τη Λίβερπουλ που έχει μόλις ένα βαθμό σε τρεις αγωνιστικές.

Ενδιαφέρουν...

Ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον συμπλήρωσε 1.000 αγώνες στο αγγλικό πρωτάθλημα. Ο απολογισμός του είναι 599 νίκες, 233 ισοπαλίες και 168 ήττες. Εξάλλου, έχει περισσότερα παιχνίδια από 30 ομάδες (σε σύνολο 64) που έχουν λάβει μέρος στην Premier.

Ο Ρόμπιν φαν Πέρσι έχει αντιμετωπίσει τρεις φορές τη Σαουθάμπτον στην Premier. Την πρώτη έβαλε το πρώτο του γκολ στο αγγλικό πρωτάθλημα, τη δεύτερη αντίκρισε την πρώτη του αποβολή και σήμερα έβαλε τρία γκολ.

Εξάλλου, ο "RVP" έγινε ο δεύτερος Ολλανδός που φτάνει τα 100 γκολ στην Premier. Τον είχε προλάβει ο Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ, ενώ ο Ρουντ φαν Νιστελρόι σταμάτησε στα 95 και ο Ντένις Μπέργκαμπ στα 87.

Το τελευταίο χαμένο πέναλτι του Φαν Πέρσι στο αγγλικό πρωτάθλημα ήταν κόντρα στη νυν ομάδα του και συγκεκριμένα στο εκκωφαντικό 8-2 (Αύγουστος 2011).

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο Ντιρκ Κάουτ ευχαρίστησε μέσω twitter τον Φαν Πέρσι για τη δωρεά 30.000 λιρών στο ίδρυμα για αθλητές με ειδικές ανάγκες που συντηρεί ο άσος της Φενέρμπαχτσε στην Ολλανδία.

Ο Ρίκι Λάμπερτ έβαλε το πρώτο εντός έδρας γκολ της Σαουθάμπτον μετά από επτά χρόνια. Τότε, οι "άγιοι" είχαν ηττηθεί 2-1 από τη σημερινή τους αντίπαλο.

Η Λίβερπουλ πραγματοποιεί το χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας της από τη σεζόν 1962-63. Επίσης έχει κρατήσει το απαραβίαστο σε μόλις δύο από τα τελευταία 17 ματς πρωταθλήματος, ενώ στα τελευταία 10 παιχνίδια για την Premier κόντρα στην Άρσεναλ, μετρά μόλις μία νίκη.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

Τσέλσι - Ρέντινγκ 4-2

(18' πεν. Λάμπαρντ, 70' Κέιχιλ, 81' Τόρες, 95' Ιβάνοβιτς / 25' Πογκρέμπνιακ, 29' Γκάθρι)

Γουέστ Χαμ - Φούλαμ 3-0

(1' Νόλαν, 29' Ρέιντ, 41' Τέιλορ)

Τότεναμ - Νόριτς 1-1

(69' Ντεμπελέ / 85' Σόντγκρας)

Γουίγκαν - Στόουκ 2-2

(5' πεν. Μαλόνεϊ, 49' Ντι Σάντο / 40' πεν. Γουόλτερς, 76' Κράουτς)

Σουόνσι - Σάντερλαντ 2-2

(45+1' Ρούτλετζ, 66' Μίτσου / 40', 45+7' Φλέτσερ)

Γουέστ Μπρομ - Έβερτον 2-0

(65' Λονγκ, 82' ΜακΚόλεϊ)

Μάντσεστερ Σίτι - ΚΠΡ 3-1

(16' Γ. Τουρέ, 61' Τζέκο, 93' Τέβες / 59' Ζαμόρα)

Λίβερπουλ - Άρσεναλ 0-2

(31' Ποντόλσκι, 68' Καθόρλα)

Νιούκαστλ - Άστον Βίλα 1-1

(59' Μπεν Αρφά / 22' Κλαρκ)

Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3

(16' Λάμπερτ, 55' Σνάιντερλιν / 23', 87', 92' Φαν Πέρσι)

Διαβάστε εδώ τι έγινε στους αγώνες του Σαββάτου.

Videos άλλων αγώνων

News 24/7

24MEDIA NETWORK