4η αγ.: "Καθάρισε" σε ένα τέταρτο η Γιουνάιτεντ, σκόνταψαν Τσέλσι και Σίτι

Υπόθεση ενός τετάρτου αποδείχθηκε για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η αναμέτρηση με τη Γουίγκαν (4-0). Αντίθετα η Τσέλσι υπέστη την πρώτη της απώλεια (0-0 με την ΚΠΡ), ενώ η Μάντσεστερ Σίτι έμεινε στο 1-1 με τη Στόουκ.

4η αγ.: "Καθάρισε" σε ένα τέταρτο η Γιουνάιτεντ, σκόνταψαν Τσέλσι και Σίτι

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν μπόρεσε να προηγηθεί στο 6ο λεπτό, καθώς ο Ερνάντες έχασε το -ανύπαρκτο- πέναλτι που κέρδισε ο Γουέλμπεκ, αλλά ήταν καταιγιστική στο πρώτο εικοσάλεπτο του δευτέρου μέρους. Μετά από ασθενής απόκρουση του Αλ Χαμπσί σε σουτ του Νάνι, ο Σκόουλς με κοντινή προσπάθεια σκόραρε για 19η σεζόν στην Premier (σ.σ. μόνο ο Γκιγκς έχει σκοράρει σε περισσότερες). Στο 63ο λεπτό ο Ερνάντες εξιλεώθηκε για το χαμένο πέναλτι, αφού έκανε το 2-0 με κοντινή προβολή, ενώ στο 66' ο νεοαποκτηθείς Μπούτνερ σκόραρε στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της ομάδας του σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο τελευταίος, μάλιστα, συμπλήρωσε 500 εντός έδρας αγώνες με απολογισμό 356 νίκες, 95 ισοπαλίες και 49 ήττες. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Πάουελ, οκτώ λεπτά πριν από το τέλος του παιχνιδιού.

Την πρώτη της απώλεια στο εφετινό πρωτάθλημα υπέστη η Τσέλσι, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς γκολ με την ΚΠΡ. Οι γηπεδούχοι ήταν ισάξιοι των "μπλε" και δίκαια κατέκτησαν το δεύτερο βαθμό τους, ενώ θα μπορούσαν να πάρουν και τη νίκη αν ο Μπόμπι Ζαμόρα ήταν πιο εύστοχος στο φινάλε. Από την πλευρά της η ομάδα του Ρομπέρτο ντι Ματέο ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και ζήτησε πέναλτι σε δύο περιπτώσεις, ωστόσο η εικόνα της δεν θύμισε σε καμία περίπτωση εκείνη των προηγούμενων αναμετρήσεων.

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν μπόρεσε να νικήσει ούτε αυτή τη φορά τη Στόουκ, με αποτέλεσμα η Μάντσεστερ Σίτι να χάσει την ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή. Με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου στην αναμέτρηση, ο Πίτερ Κράουτς με παλικαρίσια προσπάθεια έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Είκοσι λεπτά αργότερα, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Τέβες, ο νεοαποκτηθείς Χάβι Γκαρσία με κεφαλιά έφερε το ματς, ωστόσο η ανατροπή δεν έγινε ποτέ. Ήρωας της τελευταίας στιγμής για την ομάδα του Πούλις ήταν ο Σόουκρος, ο οποίος απέκρουσε πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Τζέκο.

Η Άρσεναλ ήταν καταιγιστική από το πρώτο ημίχρονο κόντρα στη Σαουθάμπτον, με τους φιλάθλους της, όμως, να είναι εξίσου αφοπλιστικοί, τραγουδώντας το "You'll Never Walk Alone" στις 15:06 (ώρα Αγγλίας), στη μνήμη των θυμάτων του " Χίλσμπορο". Το "χορό" των τερμάτων άνοιξαν οι... "Άγιοι", με αυτογκόλ του Γιος Χούιφελντ, ο οποίος την προηγούμενη αγωνιστική είδε... δωρίσει πέναλτι στο Φαν Πέρσι, στο ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τη σκυτάλη πήρε ο Λούκας Ποντόλσκι με εξαιρετικό φάουλ και ακολούθησαν Ζερβίνιο (2 γκολ), Ναθάνιελ Κλάιν (αυτογκόλ) πριν ο Ντάνι Φοξ μειώσει για τους "νεοφώτιστους". Το απόγευμα, όμως, δεν είχε τελειώσει ακόμα για τη μοίρα, που ήθελε και τον Θίο Γουόλκοτ να σκοράρει απέναντι στην ομάδα που τον ανέδειξε, αν κι ο διεθνής Άγγλος επιθετικός αρνήθηκε να πανηγυρίσει.

Η Λίβερπουλ δεν γεύθηκε τη χαρά της νίκης ούτε την 4η αγωνιστική, αφού αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Σάντερλαντ. Ο Μπορίνι έχασε δύο ευκαιρίες για να δώσει το προβάδισμα στους "κόκκινους" πριν ο Φλέτσερ με εξ επαφής πλασέ, έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια του Γκάρντνερ, ανοίξει το σκορ στο 29ο λεπτό. Στη συνέχεια η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς αντέδρασε, είχε δοκάρι με τον Τζόνσον, έχασε κλασική ευκαιρία με τον Τζέραρντ και, εν τέλει, ισοφάρισε με τον Σουάρες στο 71', ωστόσο το δεύτερο γκολ δεν μπήκε ποτέ.

Ενδιαφέρουν...

Ο Ράιαν Γκιγκς συμπλήρωσε 600 συμμετοχές στην Premier και φυσικά είναι ο μοναδικός παίκτης που το έχει καταφέρει.

Η Άστον Βίλα νίκησε σε αγώνα πρωταθλήματος μετά από 13 ανεπιτυχείς προσπάθειες.

Η Άρσεναλ έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των τελευταίων 17 ετών που την ήθελε να μην νικάει σε τέσσερα συνεχόμενα εντός έδρας ματς.

Η τελευταία νίκη της Γουέστ Χαμ στην έδρα της Νόριτς σημειώθηκε το Φεβρουάριο του 1973.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

Νόριτς - Γουέστ Χαμ 0-0

Άρσεναλ - Σαουθάμπτον 6-1

(11 αυτ. Χούιφελντ, 31' Ποντόλσκι, 35', 71' Ζερβίνιο, 37' αυτ. Κλάιν, 88' Γουόλκοτ / 45' Φοξ)

Άστον Βίλα - Σουόνσι 2-0

(16' Λάουτον, 88' Μπεντέκε)

Φούλαμ - Γουέστ Μπρόμ 3-0

(32', 45+1' Μπερμπάτοφ, 89' Σίντγουελ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουίγκαν 4-0

(51' Σκόουλς, 63' Ερνάντες, 66' Μπούτνερ, 82' Πάουελ)

ΚΠΡ - Τσέλσι 0-0

Στόουκ - Μάντσεστερ Σίτι 1-1

(15' Κράουτς / 35' Χ. Γκαρσία)

Σάντερλαντ - Λίβερπουλ 1-1

(29' Φλέτσερ / 71' Σουάρες)

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου

Ρέντινγκ - Τότεναμ (18:00)

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου

Έβερτον - Νιούκαστλ (22:00)

Τα videos της 4ης αγωνιστικής

Νόριτς - Γουέστ Χαμ 0-0

Φούλαμ - Γουέστ Μπρομ 3-0

Άστον Βίλα - Σουόνσι 2-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK