5η αγ.: Πέρασε από το "Άνφιλντ" η Γιουνάιτεντ, μοιρασιά στο Σίτι-Άρσεναλ

Σε ένα ματς πριν από την έναρξη του οποίου ράγισαν καρδιές στο "Άνφιλντ", η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανέτρεψε το προβάδισμα της Λίβερπουλ των 10 παικτών (2-1) και διατηρήθηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας. Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ στο έτερο ντέρμπι της αγωνιστικής.

5η αγ.: Πέρασε από το "Άνφιλντ" η Γιουνάιτεντ, μοιρασιά στο Σίτι-Άρσεναλ

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο και το 0-0 τους αδικεί. Όπως επίσης τους αδικεί και η αποβολή του Σέλβεϊ στο 39ο λεπτό. Όπως φάνηκε στο ριπλέι τόσο ο νεαρός μέσος όσο και ο Τζόνι Έβανς υποπίπτουν σε σκληρό μαρκάρισμα, επομένως θα έπρεπε ο διαιτητής να παρατηρήσει ανάλογα και τους δύο. Αυτό υποστήριξε, εξάλλου, και ο παλιός παίκτης των "κόκκινων διαβόλων" Γκάρι Νέβιλ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τη Λίβερπουλ, αφού μόλις 50'' μετά την έναρξή του, ο Στίβεν Τζέραρντ με ένα πολύ ωραίο γυριστό σουτ άνοιξε το σκορ. Η απάντηση των φιλοξενούμενων, πάντως, ήρθε άμεσα με ένα εξίσου όμορφο γκολ του Ράφαελ.

Στη συνέχεια η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, είχε κάποιες καλές ευκαιρίες για να ξαναπάρει το προβάδισμα, όμως, δεν τα κατάφερε. Το πέναλτι, εξάλλου, που ζήτησε ο Λουίς Σουάρες στο 57ο λεπτό, ορθώς δεν δόθηκε από το διαιτητή.

Μία απόφαση του τελευταίου έμελλε να αναδείξει νικητή στο ντέρμπι του "Άνφιλντ". Ο Βαλέντσια μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, ο Τζόνσον τον ακούμπησε στη μέση, ενδεχομένως να τον έσπρωξε και λίγο, και ο διαιτητής Χάλσεϊ καταλόγισε πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα στο 81' ο Φαν Πέρσι και χάρισε τη νίκη στη Γιουνάιτεντ.

Ισόπαλες με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ στο έτερο ντέρμπι της αγωνιστικής. Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League κυριάρχησε στο πρώτο μέρος, ωστόσο δεν εκμεταλλεύθηκε τις ευκαιρίες που δημιούργησε και το πλήρωσε.

Οι "πολίτες" που είχαν στο αρχικό σχήμα τους τον Σέρχιο Αγουέρο μετά από περίπου ένα μήνα απουσίας και τον Μάριο Μπαλοτέλι στον πάγκο, προηγήθηκαν πέντε λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου μέρους με κεφαλιά του Λέσκοτ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Σίλβα και άστοχη έξοδος του Μανόνε.

Η χρησιμοποίηση τριών παικτών στη μεσαία γραμμή άλλαξε την εικόνα του αγώνα, τα ηνία του οποίου πήρε η Μάντσεστερ Σίτι. Παρόλα αυτά όμως η Άρσεναλ σκόραρε στο "κακό" της ημίχρονο και μάλιστα όπως ακριβώς σκόραραν οι γηπεδούχοι. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καθόρλα και αδράνεια του Λέσκοτ, η μπάλα στρώθηκε στον Κοσιελνί, ο οποίος χάρισε το βαθμό στην Άρσεναλ οκτώ λεπτά πριν από το φινάλε.

Δύο γκολ μέσα σε 2 λεπτά έδωσαν την πρώτη εντός έδρας νίκη στην Τότεναμ για τη φετινή σεζόν. Η ΚΠΡ αντιστάθηκε σθεναρά στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν", ωστόσο η ομάδα του Αντρέ Βίλας Μπόας έφτασε στο "τριποντο" με 2-1 και "αναρριχήθηκε" στον πίνακα της βαθμολογίας της Premier League. Η νίκη προέκυψε μετά από ανατροπή, αφού για ακόμα μία φορά οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν δίχως εμπνεύσεις και με αρκετές δυσκολίες στη δημιουργία. Το rotation από το ματς του Europa League κόντρα στη Λάτσιο έφερε ξεκούραστα πόδια στο ματς, παρ' όλα αυτά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ με τον Μπόμπι Ζαμόρα. Η είσοδος του Στίβεν Κόκερ εξορθολόγησε το σύστημα των "σπιρουνιών", με κανονική αμυντική τετράδα και τον Γκάρεθ Μπέιλ να ανεβαίνει στα χαφ. Οι "καρποί" συλλέχθηκαν μέσα σε ένα δίλεπτο. Στο 60' ο ώμος του Αλεχάντρο Φαουρλίν έστειλε την μπάλα στην εστία της ομάδας του και στο 61' ο Τζερμέιν Ντεφό (μετά από δοκάρι του Μπέιλ) ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Σε ρυθμούς twitter

# Λουίς Σουάρες και Πατρίς Εβρά αντήλλαξαν χειραψία πριν από την έναρξη της αναμέτρησης. Οι φίλοι της Λίβερπουλ, πάντως, αποδοκίμασαν ουκ ολίγες φορές τον άσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

# Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε αστοχήσει στα τρία προηγούμενα πέναλτι που εκτέλεσε φέτος σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Ρόμπιν φαν Πέρσι έσπασε αυτό το αρνητικό σερί και έφτασε τα 5 γκολ στις 6 τελευταίες αναμετρήσεις με τη Λίβερπουλ.

# Η Λίβερπουλ δεν νίκησε ούτε την 5η αγωνιστική της Premier League και ισοφάρισε το αρνητικό σερί της σεζόν 1911-12!

# Η ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε να σκοράρει με πέναλτι στο "Άνφιλντ" από το Μάιο του 1999. Τότε ο Ντένις Ίργουιν είχε ευστοχήσει από τα έντεκα βήματα.

# Ο Παπίς Σισέ έχασε πέναλτι στην εκπνοή του πρώτου μέρους και μαζί την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα δύο γκολ στη Νιούκαστλ επί της Νόριτς.

# Φόρο τιμής στα 96 θύματα του "Χίλσμπορο" απέτισε και η Νιούκαστλ όπως φαίνεται από την παρακάτω φωτογραφία.

5η αγ.: Πέρασε από το "Άνφιλντ" η Γιουνάιτεντ, μοιρασιά στο Σίτι-Άρσεναλ

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Σουόνσι - Έβερτον 0-3

(22' Ανιτσέμπε, 44' Μιραλάς, 82' Φελαϊνί)

Τσέλσι - Στόουκ Σίτι 1-0

(85' Ά. Κόουλ)

Σαουθάμπτον - Άστον Βίλα 4-1

(58', 95' πέν. Λάμπερτ, 63' Κλάιν, 72' Πάντσεον / 35' Μπεντ)

Γουέστ Μπρομ - Ρέντινγκ 1-0

(71' Λουκάκου)

Γουέστ Χαμ - Σάντερλαντ 1-1

(93' Νόλαν / 9' Φλέτσερ)

Γουίγκαν - Φούλαμ 1-2

(91' Κονέ / 31' Ρονταγέγκα, 68' Νταφ)

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2

(46' Τζέραρντ / 51' Ράφαελ, 81' πέν. Φαν Πέρσι)

Νιούκαστλ - Νόριτς 1-0

(20' Μπα)

Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ 1-1

(40' Λέσκοτ / 82' Κοσιελνί)

Τότεναμ - ΚΠΡ 2-1

(60' Φαουρλίν, 61' Ντεφό / 33' Ζαμόρα)

Διαβάστε εδώ τι έγινε στους αγώνες του Σαββάτου.

Τα υπόλοιπα videos της 5ης αγωνιστικής

Νιούκαστλ-Νόριτς 1-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK