5η αγ.: Έγραψε ιστορία με Μιραλάς η Έβερτον, στο παρά πέντε η Τσέλσι

Το υπ' αριθμόν 7.000 τέρμα στην ιστορία της Έβερτον σημείωσε ο Κέβιν Μιραλάς, στην εκτός έδρας νίκη 3-0 επί της Σουόνσι για την 5η αγωνιστική της Premier League. Δύσκολη νίκη της Τσέλσι επί της Στόουκ.

5η αγ.: Έγραψε ιστορία με Μιραλάς η Έβερτον, στο παρά πέντε η Τσέλσι

Ο Κέβιν Μιραλάς έγραψε ιστορία, αφού σημείωσε το 7.000ό τέρμα του αγγλικού πρωταθλήματος, στην εκτός έδρας νίκη της Έβερτον επί της Σουόνσι με 3-0. Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού είχε εξαιρετική απόδοση μαζί με τον Βίκτορ Ανιτσέμπε ως επιθετικό δίδυμο και με τον Μαρουάν Φελαϊνί σε εξαιρετική μέρα, συνέχισαν την εντυπωσιακό ξεκίνημα της σεζόν για την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες. Το σκορ άνοιξε στο 22' ο Νιγηριανός επιθετικός για να ακολουθήσει ο Βέλγος συμπαίκτης του στο 43', με κεφαλιά μετά από τετ-α-τετ στο δοκάρι. Ο Άνχελ Ράνχελ έχασε σωρεία ευκαιριών για να ξαναβάλει στο ματς τους γηπεδούχους, με το Μιραλάς να χάνει την ευκαιρία στο 2ο ημίχρονο να "σφραγίσει" τη νίκη των "ζαχαρωτών", έχοντας νέο δοκάρι. Λίγο αργότερα αντικαταστάθηκε από τον Στίβεν Νέισμιθ κι ενώ η Σουόνσι είχε μείνει με 10 παίκτες λόγω αποβολής 12 λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς. Ο Φελαϊνί επιστέγασε τη φανταστική απόδοσή του με ένα γκολ στο 82'. Οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να σώσουν τα προσχήματα, αφού ο Τζόναθαν ντε Γκουσμάν είχε δοκάρι στις καθυστερήσεις.

Η αστοχία του Φερνάντο Τόρες και το δοκάρι του Γουόλτερς στο 19ο λεπτό σημάδεψαν το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης του "Στάμφορντ Μπριτζ" μεταξύ Τσέλσι και Στόουκ. Η συμπαγής άμυνα των φιλοξενούμενων δεν επέτρεψε στους, ολίγον τι κουρασμένους από το ματς με τη Γιουβέντους, παίκτες του Ρομπέρτο ντι Ματέο να δημιουργήσουν κλασικές ευκαιρίες. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα οι δύο προπονητές φρέσκαραν τις ομάδες τους: η μεν Τσέλσι με την αντικατάσταση του ακίνδυνου Αζάρ, η δε Στόουκ με την είσοδο του Μάικλ Όουεν. Παρόλα αυτά η ώρα περνούσε, το 0-0 παρέμενε και δεν ήταν λίγοι οι φίλοι των γηπεδούχων που αποχώρησαν από το γήπεδο πριν από το 85'. Ήταν το λεπτό που ο Άσλεϊ Κόουλ με κοντινό σουτ, έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Μάτα, έλυσε το "γόρδιο δεσμό" και χάρισε τη νίκη στους "μπλε".

Σε ρυθμούς twitter

# Στο Σουόνσι-Έβερτον κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για το θάνατο σε ηλικία 78 ετών του πρώην προέδρου των γηπεδούχων, Μάλκολμ Στρούελ.

# Στις τελευταίες 10 συμμετοχές πρωταθλήματος, ο Μαρουάν Φελαϊνί έχει συμβολή (γκολ ή ασίστ) σε 8 τέρματα της Έβερτον.

# Ο Απόστολος Βέλλιος έμεινε στον πάγκο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα της Έβερτον με τη Σουόνσι.

# Ένα ξεκαρδιστικό περιστατικό σημειώθηκε στο Γουίγκαν-Φούλαμ με πρωταγωνιστή το διαιτητή, που έγινε... σάντουιτς από τα τάκλιν 2 παικτών.

# Η Στόουκ έχει να γευθεί τη χαρά της νίκης στο "Στάμφορντ Μπριτζ" από τις 27 Απριλίου 1974 (1-0).

# Πέντε λεπτά μακριά από το απόλυτο ρεκόρ συνεχόμενων ισοπαλιών στην Premier League έμεινε η Στόουκ. Έμεινε στις 4, όσες δηλαδή σημείωσε η Κρίσταλ Πάλας τη σεζόν 1992-93 και η Σάντερλαντ την εφετινή σεζόν. Μένει να δούμε αν οι "μαύρες γάτες" θα το καταρρίψουν...

# Η Γουέστ Μπρομ συνέχισε το εξαιρετικό εντός έδρας σερί της και κόντρα στη Ρέντινγκ. Δεν έχει δεχθεί γκολ στα 8 από τα τελευταία 10 παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί στο "Χόουθορνς".

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Σουόνσι - Έβερτον 0-3

(22' Ανιτσέμπε, 44' Μιραλάς, 82' Φελαϊνί)

Τσέλσι - Στόουκ Σίτι 1-0

(85' Ά. Κόουλ)

Σαουθάμπτον - Άστον Βίλα 4-1

(58', 95' πέν. Λάμπερτ, 63' Κλάιν, 72' Πάντσεον / 35' Μπεντ)

Γουέστ Μπρομ - Ρέντινγκ 1-0

(71' Λουκάκου)

Γουέστ Χαμ - Σάντερλαντ 1-1

(93' Νόλαν / 9' Φλέτσερ)

Γουίγκαν - Φούλαμ 1-2

(91' Κονέ / 31' Ρονταγέγκα, 68' Νταφ)

23/09 15:30 Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

23/09 17:00 Νιούκαστλ - Νόριτς

23/09 18:00 Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ

23/09 18:00 Τότεναμ - ΚΠΡ

Τα υπόλοιπα videos της αγωνιστικής

Γουίγκαν - Φούλαμ 1-2

Γουέστ Μπρομ - Ρέντινγκ 1-0

Γουέστ Χαμ - Σάντερλαντ 1-1

Σαουθάμπτον-Άστον Βίλα 4-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK