6η αγ.: "Άλωσε" το "Ολντ Τράφορντ" η Τότεναμ

Πλούσιο θέαμα περιελάμβανε το ντέρμπι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Τότεναμ που βρήκε νικητές τους φιλοξενούμενους με 3-2. Η μάχη του κέντρου έκρινε το λονδρέζικο ντέρμπι μεταξύ Άρσεναλ και Τσέλσι στο "Έμιρεϊτς", όπου οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν 2-1. Σούπερ Σουάρες και πρώτη νίκη για τη Λίβερπουλ (5-2 τη Νόριτς), η Μάντσεστερ Σίτι πίκρανε τον Γιώργο Καραγκούνη στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Φούλαμ.

6η αγ.: "Άλωσε" το "Ολντ Τράφορντ" η Τότεναμ

Η ομάδα του Αντρέ-Βίλας Μπόας πάγωσε το "Ολντ Τράφορντ" στο 3ο λεπτό με μία από τις γνωστές κούρσες του Βέρτονγκεν, ενώ στο 32' ο Μπέιλ μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και με ωραίο δεξί πλασέ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους φιλοξενούμενους. Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκινάει τα πρώτα πέντε από τα έξι ματς της σεζόν ευρισκόμενη πίσω στο σκορ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον έβαλε για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος (μετά από περίπου ένα μήνα) τον προερχόμενο από τραυματισμό Γουέιν Ρούνεϊ. Ο Άγγλος διεθνής έβγαλε την ασίστ για το γκολ του Νάνι στο 51' και είχε δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Ντέμπσεϊ σημείωσε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της Τότεναμ τρία λεπτά αργότερα, προ κενής εστίας.

Άμεση, όμως, ήταν και η απάντηση των γηπεδούχων, αφού μετά από εξαιρετική κάθετη του Φαν Πέρσι, ο Καγκάβα με διαγώνιο πλασέ έγραψε το 3-2 που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα, αφού ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει από πλεονεκτική θέση στο 68ο λεπτό.

LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 29:  Chelsea's Juan Mata  scores Chelsea's second goal of the match during a free kick during the Barclays Premier League match between Arsenal and Chelsea at Emirates Stadium on September 29, 2012 in London, England.  (Photo by Richard Heathcote/Getty Images)
LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 29: Chelsea's Juan Mata scores Chelsea's second goal of the match during a free kick during the Barclays Premier League match between Arsenal and Chelsea at Emirates Stadium on September 29, 2012 in London, England. (Photo by Richard Heathcote/Getty Images) GETTY IMAGES

Η Άρσεναλ αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες κόντρα στους Χουάν Μάτα, Εντέν Αζάρ και Όσκαρ, παρότι μπήκε πιο δυνατά στο ματς και ήταν πιο επικίνδυνη στα πρώτα λεπτά. Όταν οι "μπλε" προσαρμόστηκαν στο παιχνίδι των "κανονιέρηδων", είχαν και την τύχη με το μέρος τους, αφού ο Αμπού Ντιαμπί τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Άλεξ Οξλέιντ Τσάμπερλεϊν (17'). Ο Αρσέν Βενγκέρ γύρισε τον (βασικό δεξιό μέσο στα σημαντικά ματς) Άαρον Ράμσεϊ σε θέση αμυντικού μέσου, έριξε στο ματς τον Θίο Γουόλκοτ και κάπου εκεί, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους.

Στο 20ό λεπτό, η κάκιστη αμυντική αντίδραση του Λοράν Κοσιελνί έδωσε στο Φερνάντο Τόρες την ευκαιρία να σκοράρει. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Ισπανός βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, καθυστέρησε, έπεσε μετά από μαρκάρισμα του Γάλλου στόπερ, αλλά ο διαιτητής δεν καταλόγισε την παράβαση. Ο εξαιρετικός Καρλ Τζένκινσον, λίγο πριν από το τέλος του 1ου ημιχρόνου, έβγαλε ασίστ στο κέντρο της άμυνας της Τσέλσι για τον Ζερβίνιο, ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1 με το 4ο φετινό τέρμα του σε 6 παιχνίδια (όσα είχε πέρυσι σε 37 ματς όλων των διοργανώσεων) .

Στο 2ο μέρος, ο Χουάν Μάτα εκμεταλλεύθηκε ακόμα μία αδυναμία του Κοσιελνί και με εκτέλεση φάουλ με πάσα, η μπάλα πέρασε από τον αντίπαλό του και κατέληξε στα δίχτυα του Βίτο Μανόνε. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους, δοκίμασαν τον Πετρ Τσεχ, αλλά ο έμπειρος τερματοφύλακας βρέθηκε σε καλή μέρα. Η είσοδος του "άσφαιρου" Ολιβιέ Ζιρού στη θέση του Λούκας Ποντόλσκι δεν είχε αποτέλεσμα, με τον περσινό σκόρερ της Ligue 1 να χάνει τεράστια ευκαιρία στις καθυστερήσεις, όταν πέρασε και τον Τσεχ, αλλά από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά του τέρματος.

Πολύ δύσκολο αποδείχθηκε το έργο της Μάντσεστερ Σίτι, αφού η Φούλαμ προηγήθηκε μόλις στο 10ο λεπτό με πέναλτι που κέρδισε ο Ρίισε από τον Σαμπαλέτα και εκτέλεσε ο Πέτριτς. Νωρίτερα το μακρινό σουτ του Γιάγια Τουρέ είχε περάσει λίγο άουτ, ενώ στο ημίωρο ήρθε η ώρα των πρωταθλητών για να ζητήσουν πέναλτι, ωστόσο ο διαιτητής δεν "συγκινήθηκε" από την πτώση του Τέβες σε μαρκάρισμα του Ρίισε.

Τελικά η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι κατάφερε να ισοφαρίσει πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όταν μετά από απόκρουση του Σβάρτσερ σε συρτό σουτ του Σίλβα, ο Αγουέρο από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων. Αυτό το γκολ ανέβασε την ψυχολογία των "πολιτών", οι οποίοι ανέβασαν την απόδοσή τους στο δεύτερο 45λεπτο.

Στο 81' ο Γιώργος Καραγκούνης αντικατέστησε τον Κρις Μπερντ και μέσα σε δύο λεπτά έκανε ένα φάουλ στον Αγουέρο και κέρδισε ένα από τον Σαμπαλέτα. Τελικά ένας άλλος νεοεισελθών έμελλε να κρίνει την έκβαση της αναμέτρησης. Στο 86' ο Τζέκο πέρασε στη θέση του Χάβι Γκαρσία και ένα λεπτό αργότερα σκόραρε με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, χαρίζοντας τη νίκη στη Μάντσεστερ Σίτι.

Κάτι παθαίνει ο Λουίς Σουάρες όταν αγωνίζεται στο "Κάροου Ρόουντ. Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος σημείωσε τρία γκολ επί της Νόριτς και οδήγησε τη Λίβερπουλ στην πρώτη νίκη πρωταθλήματος μετά από πέντε αποτυχημένες προσπάθειες. Σύμπτωση: Αυτό ήταν μόλις το δεύτερο ματς για την Premier που βάζει τρία γκολ.

Με την έναρξη της αναμέτρησης ο Ουρουγουανός επιθετικός άνοιξε το σκορ με συρτό σουτ, ενώ στο 38' διπλασίασε τα τέρματά του με φαλτσαριστό σουτ. Τη σκυτάλη πήρε ο Σαχίν, ο οποίος είχε σκοράρει δύο φορές στο ματς του League Cup με τη Γουέστ Μπρομ, ενώ στο 57' ο Σουάρες με διαγώνιο σουτ έκανε το 4-0. Τα "καναρίνια" μείωσαν με τον Μόρισον στο 61' έπειτα από φάση διαρκείας, πριν ο Τζέραρντ ξαναδώσει προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων στους "κόκκινους". Το τελικό 2-5 έγραψε ο Χολτ στο 87ο λεπτό.

Σε ρυθμούς twitter

# Η τελευταία νίκη της Τότεναμ στο "Ολντ Τράφορντ" (μέχρι σήμερα) είχε σημειωθεί στις 16 Δεκεμβρίου 1989 με γκολ του Γκάρι Λίνεκερ. Μεσολάβησαν 22 ματς με απολογισμό 4 ισοπαλίες και 18 ήττες.

# Ο Φερνάντο Τόρες έφτασε τα 75 γκολ στο αγγλικό πρωτάθλημα (σε 154 ματς), όσα ακριβώς έχει σημειώσει και στο ισπανικό (σε 174 ματς).

# Ο Ισπανός επιθετικός είναι ο 3ος σκόρερ στην Premier League από το καλοκαίρι του 2007, όταν μετακόμισε στην Αγγλία, πίσω μόνο από τους Γουέιν Ρούνεϊ (88) και Ρόμπιν φαν Πέρσι (80).

# Ο Αρσέν Βενγκέρ εξακολουθεί να ψάχνει την 350ή νίκη του στην Premier League. Μόνο ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχει περισσότερες (504).

# Η Μάντσεστερ Σίτι έγινε η πρώτη κάτοχος του τίτλου που δέχεται γκολ στις πρώτες έξι αγωνιστικές του επόμενου πρωταθλήματος.

# Από την ημέρα που προέκυψε το θέμα του Ντεμπά Μπα με τις δηλώσεις του ατζέντη του, ο Σενεγαλέζος σκοράρει κατά ριπάς.

# Ο Τζόμπι ΜακΑνουφ είχε δοκάρι τρία λεπτά πριν από το τελευταίο σφύριγμα, χάνοντας την ευκαιρία να χαρίσει τη νίκη στη Ρέντινγκ.

# Η Σάντερλαντ σημείωσε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα μετά από 13 ανεπιτυχείς προσπάθειες.

# Ο Έντιν Τζέκο έχει βάλει 6 γκολ ως αλλαγή από την έναρξη της περυσινής σεζόν, τα περισσότερα από κάθε άλλο παίκτη.

# Ο Νίκιτσα Γέλαβιτς έχει σκοράρει 10 γκολ στις τελευταίες 11 συμμετοχές για το πρωτάθλημα.

# Η Λίβερπουλ παρατάχθηκε με την πιο νεανική ενδεκάδα των τελευταίων 9 ετών, με μέσο όρο ηλικίας 24 έτη και 347 ημέρες.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

Άρσεναλ - Τσέλσι 1-2

(42' Ζερβίνιο / 20' Τόρες, 53' Μάτα)

Έβερτον - Σαουθάμπτον 3-1

(25' Όσμαν, 32', 38' Γέλαβιτς / 6' Ραμίρες)

Φούλαμ - Μάντσεστερ Σίτι 1-2

(10' πέν. Πέτριτς / 43' Αγουέρο, 87' Τζέκο)

Νόριτς - Λίβερπουλ 2-5

(61' Μόρισον, 87' Χολτ / 2', 38', 57' Σουάρες, 48' Σαχίν, 68' Τζέραρντ)

Ρέντινγκ - Νιούκαστλ 2-2

(58' Κεμπέ, 62' Χουντ / 59', 83' Ντεμπά Μπα)

Στόουκ - Σουόνσι 2-0

(12', 36' Κράουτς)

Σάντερλαντ - Γουίγκαν 1-0

(51' Φλέτσερ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τότεναμ 2-3

(51' Νάνι, 54' Καγκάβα / 2' Βέρτονγκεν, 32' Μπέιλ, 52' Ντέμπσεϊ)

Άστον Βίλα - Γουέστ Μπρομ 1-1

(80' Μπεντ / 51' Λονγκ)

ΚΠΡ - Γουέστ Χαμ 1-2

(57' Τααράμπτ / 3' Τζάρβις, 35' Βαζ Τε)

Τα υπόλοιπα videos της αγωνιστικής

Στόουκ - Σουόνσι 2-0

Σάντερλαντ - Γουίγκαν 1-0

Έβερτον - Σαουθάμπτον 3-1

Ρέντινγκ - Νιούκαστλ 2-2

Άστον Βίλα - Γουέστ Μπρομ 1-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK